ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Προορισμός - ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ

Το Ουζμπεκιστάν βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Ασίας, μεταξύ των ποταμών Syr Darya και Amu Darya. Συνορεύει με το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν, το Αφγανιστάν και το Τουρκμενιστάν. Οι στέπες και οι έρημοι καταλαμβάνουν σχεδόν τα δύο τρίτα της χώρας, ενώ το υπόλοιπο ένα τρίτο αποτελείται από βουνά, κοιλάδες και οάσεις.

Έκταση: 447.900 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το Ουζμπεκιστάν περιλαμβάνει τη Δημοκρατία του Καρακαλπακστάν, η οποία καταλαμβάνει περίπου το 37% του εδάφους του Ουζμπεκιστάν. Η χώρα εκτείνεται 930 χλμ. από βορρά προς νότο και 1.425 χλμ. από δυτικά προς ανατολικά.

Πληθυσμός: 33,5 εκατομμύρια.

Πρωτεύουσα: η πόλη Τασκένδη με περισσότερους από 2,4 εκατομμύρια κατοίκους.

Η γλώσσα του κράτους είναι τα ουζμπεκικά. Περίπου το 80% του πληθυσμού μιλάει ρωσικά σε διάφορους βαθμούς.

Η νομισματική μονάδα είναι το ουζμπεκικό σουμ. Στη Δημοκρατία υπάρχουν ανταλλακτήρια συναλλάγματος, όπου μπορείτε να ανταλλάξετε νόμισμα στην τρέχουσα ισοτιμία.

Θρησκείες. Περίπου το 88% του πληθυσμού ασκεί το σουνιτικό Ισλάμ, 9% - τον Χριστιανισμό, 3% - άλλες θρησκείες. Σε γενικές γραμμές, ο πληθυσμός είναι ανεκτικός και με αμοιβαίο σεβασμό.

Το Ουζμπεκιστάν είναι μια ζεστή και φιλόξενη χώρα με 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο.

Η φύση έχει προικίσει γενναιόδωρα τη χώρα με μια εκπληκτική ποικιλία τοπίων: η καυτή άμμος της ερήμου Kyzylkum, η δροσιά των βουνών Tien Shan, οι καθαρές λίμνες, οι άγονες στέπες και οι πράσινες οάσεις - όλα αυτά είναι το Ουζμπεκιστάν.

Κάποτε, χιλιάδες πλούσια καραβάνια του Μεγάλου Δρόμου του Μεταξιού περνούσαν από εδώ, συνδέοντας τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο με την Ινδία και την Κίνα. Κατά μήκος των  δρόμων των καραβανιών αναπτύχθηκαν όλο και περισσότερες πόλεις, η εθνική κουζίνα απορρόφησε τις καλύτερες συνταγές των υπερπόντιων πιάτων και σταδιακά διαμορφώθηκε στην περίφημη ουζμπεκική κουζίνα που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.
Σήμερα το Ουζμπεκιστάν είναι μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα με άριστες υπηρεσίες και ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή.
 

Ταξίδια στη ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ