ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Προορισμός - Ιταλία

Η Ιταλία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Ευρώπης. Η πρωτεύουσα είναι η Ρώμη.

Το έδαφος της Ιταλίας είναι κυρίως ορεινό, με περίπου το 1⁄3 της επικράτειας να καταλαμβάνεται από βουνά και υψόμετρα άνω των 702 μέτρων. Οι πεδιάδες καλύπτουν περίπου το 23% της Ιταλίας. Υπάρχουν οι νότιες πλαγιές των Άλπεων με την ψηλότερη κορυφή της Δυτικής Ευρώπης - το όρος Μοντ Μπλαν (4810 μ.) στα βόρεια και η πεδιάδα Padana στα νότια- τα Απέννινα Όρη (το ψηλότερο σημείο είναι το όρος Corno Grande, 2914 μ.) βρίσκονται στη χερσόνησο.

Η Ιταλία έχει εύκρατο και υποτροπικό μεσογειακό κλίμα. Το κλίμα στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας, στην πεδιάδα Padana, είναι μεταβατικό από υποτροπικό σε εύκρατο - με θερμά καλοκαίρια (Ιούλιος +22°C έως +24°C) και κρύους χειμώνες με ομίχλη (Ιανουάριος - περίπου 0°C).

Ο μεγαλύτερος ποταμός της Ιταλίας είναι ο Πο (μήκους 682 χιλιομέτρων). Άλλοι μεγάλοι ποταμοί είναι ο Adige, ο Tiber, ο Adda και ο Oglio. Η μεγαλύτερη λίμνη είναι η λίμνη Garda (370 km²). Άλλες μεγάλες λίμνες είναι οι Maggiore, Como, Garda, Bolsene, Vico και Bracciano.

Η Ιταλία έχει πληθυσμό άνω των 62 εκατομμυρίων ανθρώπων. Περισσότερο από το 93% αυτών είναι Ιταλοί. Οι κάτοικοι της Ιταλίας απασχολούνται κυρίως στον τομέα των υπηρεσιών. Ένα μικρότερο ποσοστό απασχολείται στη βιομηχανία και τη γεωργία. Οι κυριότερες βιομηχανίες είναι η μηχανολογία, η μεταλλουργία, η χημική και πετροχημική βιομηχανία, η ελαφρά βιομηχανία και τα τρόφιμα. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι ακατάλληλο για γεωργία και είναι εισαγωγέας τροφίμων. Η χώρα έχει έκταση 301 340 km².

Οι μεγαλύτερες πόλεις της είναι το Μιλάνο, η Νάπολη, το Τορίνο, το Παλέρμο.

Συνορεύει με την Ελβετία και την Αυστρία, με τη Γαλλία, με τη Σλοβενία και με τις χώρες που αποτελούν θύλακες που οριοθετούνται από όλες τις πλευρές από το Βατικανό και τον Άγιο Μαρίνο.

Η Ιταλία έχει πάνω από 7.600 χιλιόμετρα ακτογραμμής, καθώς η χερσόνησος βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Το μεγαλύτερο νησί της Ιταλίας είναι η Σικελία. Το νησί αυτό είναι επίσης το μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου.

Η μεγαλύτερη πόλη της χώρας είναι η Ρώμη, με πληθυσμό 2,9 εκατομμύρια κατοίκους.

Τα αξιοθέατα της Ιταλίας περιλαμβάνουν το Κολοσσαίο της Ρώμης, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τον Πύργο της Πίζας, το Πάνθεον, την Καπέλα Σιξτίνα, τον Καθεδρικό Ναό της Φλωρεντίας, τη Φοντάνα ντι Τρέβι, την Ακτή Αμάλφι, την Πομπηία, την Πιάτσα ντελ Κάμπο, τα κανάλια της Βενετίας, τη λίμνη Κόμο, τα Τσίνκε Τέρρε (Πέντε Χώρες), τα Ισπανικά Σκαλοπάτια.

Ταξίδια στη Ιταλία

No tours at the moment