ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Πάσχα και Χριστιανισμός στην όμορφη Αρμενία!

7 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ | Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
από 830
Πάσχα και Χριστιανισμός στην όμορφη Αρμενία! Πρόγραμμα Τιμές & Αναχωρήσεις Τι περιλαμβάνεται ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Πρόγραμμα

01/05/2024 - 07/05/2024

Highlights

 • Διαμονή σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4*
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Ξενάγηση στο υπέροχο Γιερεβάν
 • Βλέπουμε την πανέμορφη λίμνη Σεβάν και θαυμάζουμε τη φύση
 • Ακολουθούμε τα βήματα του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, από τη φυλακή στο Χορ Βιράπ μέχρι τη δημιουργία του πρώτου χριστιανικού έθνους στον κόσμο
 • Επίσκεψη και γευσιγνωσία σε τοπικό οινοποιείο στο Αρένι
 • Συμετοχή στην παρασκευή του αρμενικού εθνικού ψωμιού λαβάς σε παραδοσιακό φούρνο
 • Βάψιμο και διακόσμηση Πασχαλινών αυγών
 • Μεσημεριανό σε τοπικό Αρμένικο σπίτι, όπου θα ετοιμάσουμε και το παραδοσιακό γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι, το «Gata»

 

1η ημέρα: 01/05/2024 - Θεσσαλονίκη - Γιερεβάν

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη και πτήση για Γιερεβάν.

 

2η ημέρα: 02/05/2024 - Γιερεβάν

Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης του Γιερεβάν στις 03:20.

Μεταφορά στο Ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Η ονομασία της Μεγάλης Πέμπτης σε όλες σχεδόν τις χριστιανικές ομολογίες υποδηλώνει την Πέμπτη που προηγείται της Κυριακής του Πάσχα.

Πρωινό. Μετά από μια σύντομη ανάπαυση ξεκινά η εκδρομή στην πόλη του Γιερεβάν. Η πόλη του Γιερεβάν ιδρύθηκε από τον βασιλιά Argishti το 782 π.Χ. Επισκεπτόμαστε το Ινστιτούτο Αρχαίων Χειρογράφων στο Ματεναδάν. Συνέχεια με την επίσκεψη στο Μουσείο και στο Μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε την εκκλησία του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή για να συμμετάσχουμε στη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης και στην εντυπωσιακή τελετή πλυσίματος των ποδιών, που πραγματοποιείται στη μνήμη της χειρονομίας που έκανε ο Ιησούς κατά τον Μυστικό Δείπνο. Το τέλος της ημέρας θα το περάσουμε επισκεπτόμενοι το Caskad θαυμάζοντας την όμορφη θέα της πόλης του Γιερεβάν. Δείπνο καλωσορίσματος σε παραδοσιακό εστιατόριο, όπου θα δοκιμάσουμε και το ψωμί «Bagharj», το οποίο, σύμφωνα με την παράδοση, πρέπει να παρασκευαστεί τη Μεγάλη Πέμπτη. Διανυκτέρευση στο Γιερεβάν.

 

3η ημέρα: 03/05/2024 - Γιερεβάν – Κορ Βιράπ - Αρένη – Νοραβάνκ – Γιερεβάν (Μεγάλη Παρασκευή)

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η Παρασκευή πριν από το Χριστιανικό Πάσχα. Αυτή τη μέρα οι Χριστιανοί τιμούν το πάθος και τη σταύρωση του Ιησού Χριστού.

Πρωινό. Ολοήμερη εκδρομή στα νότια της Αρμενίας που θα ξεκινήσει με αναχώρηση για την περιοχή του Αραράτ για επίσκεψη στο μοναστήρι του Χορ Βιράπ, ένα διάσημο προσκυνηματικό χώρο, που επισκέφτηκε επίσης ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β'. Το μοναστήρι βρίσκεται στον τόπο φυλάκισης του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή που εισήγαγε τον Χριστιανισμό στην Αρμενία. «Khor Virap» σημαίνει «βαθιά τάφρος» όπου φυλακίστηκε και ο Άγιος Γρηγόριος. Από το μοναστήρι, που είναι «σκαρφαλωμένο» στο λόφο, μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη θέα στο βιβλικό όρος Αραράτ. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στο Noravank - ένα μοναστήρι του XII αιώνα που βρίσκεται ανάμεσα σε καταπληκτικούς απόκρημνους βράχους, στην άκρη ενός στριφογυριστού φαραγγιού. Αυτό είναι το μοναδικό μοναστήρι όπου μπορούμε να βρούμε ένα μοναδικό γλυπτό, του Πατέρα Θεού. Στάση στο χωριό Αρένι όπου θα επισκεφτούμε ένα οινοποιείο για να δοκιμάσουμε το τοπικό κρασί. Επιστροφή στο Γιερεβάν. Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Ζοραβόρ. Εδώ μπορούμε να συμμετάσχουμε στη λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής. Βραδινό. Διανυκτέρευση στο Γιερεβάν.

 

4η ημέρα: 04/05/2024 - Γιερεβάν – Λίμνη Σεβάν – Γκαρνί – Γκεγκχάρντ – Γιερεβάν (Μεγάλο Σάββατο)

Το Μεγάλο Σάββατο είναι η λειτουργική ημέρα που η χριστιανική κοινότητα αναπολεί την κάθοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στον Άδη.

Θα οδηγήσουμε μέχρι τη λίμνη Σεβάν που είναι μια από τις μεγαλύτερες λίμνες στον κόσμο. Ξεχωρίζει για το γλυκό και εκπληκτικά γαλάζιο νερό της. Εδώ μπορούμε να απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο της όμορφης λίμνης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Sevanavank που βρίσκεται στη χερσόνησο Sevan. Υπάρχουν 2 μοναστήρια στην πραγματικότητα. Το ένα από αυτά έχει καταστραφεί αλλά το άλλο στέκεται ακόμα. Χτίστηκαν τον Μεσαίωνα γύρω στον 10ο αιώνα. Ταξιδεύουμε στο Garni. Αυτός ο ειδωλολατρικός ναός χτίστηκε τον 1ο αιώνα μ.Χ. Είναι ο μόνος ναός που έχει διατηρηθεί από τους Παγανιστικούς χρόνους στην Αρμενία. Ήταν αφιερωμένος στον θεό Mihr, ο οποίος ήταν ο θεός του φωτός του παραδείσου και ο θεός του Ήλιου. Το 1679 καταστράφηκε από σεισμό. Το 1975 ο Ναός αναστηλώθηκε. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για τη Μονή Geghard. Το όνομά του προήλθε από τη θρυλική λόγχη που χρησιμοποιήθηκε για να τρυπήσει το σώμα του Χριστού. Φυλάσσεται εδώ και αιώνες σε αυτό τον τόπο. Αν και η ακριβής ίδρυση της μονής είναι άγνωστη, το σημερινό συγκρότημα χτίστηκε στα μέσα του 13ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα τοπικό σπίτι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να συμμετάσχουμε στην παρασκευή του αρμενικού εθνικού ψωμιού: λάβας. Είναι πολύ λεπτό και πωλείται συνήθως σε πολύ μεγάλο μέγεθος. Συνήθως ψήνεται σε φούρνο μέσα στη γη: «τονίρ». Το 2015 καταχωρήθηκε στον κατάλογο άυλης κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ θα απολαύσουμε το «αρμενικό γρήγορο φαγητό» με λάβας και τυρί. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς βάφουν οι Αρμένιοι τα πασχαλινά αυγά και μπορούμε και εμείς να συμμετέχουμε και να διακοσμήσουμε τα αυγά. Το αυγό συμβολικά αντιπροσωπεύει μια ζωή που γεννιέται, την ανάσταση του Χριστού που ξεκινά μια νέα ζωή χαρίζοντάς την στους ανθρώπους. Επιστροφή Γιερεβάν. Αρμενικό παραδοσιακό δείπνο σε ένα όμορφο εστιατόριο. Διανυκτέρευση στο Γιερεβάν.

 

5η ημέρα: 05/05/2024 - Γιερεβάν – Ζβαρτνότς – Ετσμιατζίν – Γιερεβάν (Κυριακή του Πάσχα)

Το Πάσχα είναι η κύρια γιορτή του Χριστιανισμού. Υπενθυμίζει την ανάσταση του Ιησού, που έγινε την τρίτη ημέρα μετά το θάνατό του στον σταυρό, όπως αναφέρεται στα Ευαγγέλια.

Πρωινό. Αναχώρηση για το Echmiadzin, το κέντρο της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας. Μπαίνοντας στην πόλη του Echmiadzin θα δούμε μια εκκλησία του έβδομου αιώνα, της Αγίας Hripsime, η οποία φημίζεται για την κλασική αρμενική αρχιτεκτονική της. Προχωρώντας θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Ejmiatsin, που ιδρύθηκε το 303μ.Χ. και είναι η επίσημη έδρα των Καθολικών της Αρμενίας. Το Echmiadzin είναι ένα ιερό μέρος για τους Αρμένιους και πνευματική καρδιά της Αρμενικής Αποστολικής Εκκλησίας. Θα κάνουμε Πασχαλινή λειτουργία στον καθεδρικό ναό και θα ακολουθήσει μεσημεριανό σε τοπικό σπίτι, όπου μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα κλασσικό γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι, το «Gata». Θα συνεχίσουμε το ταξίδι στον ναό Zvartnots, που χτίστηκε τον 7ο αιώνα από τον Nerses Builder. Επί του παρόντος υπάρχουν μόνο ερείπια στο Zvartnots, το οποίο όμως δεν έχει χάσει την αίγλη του με τα χρόνια. Τόσο το Ejmiatsin όσο και το Zvartnots είναι μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Επιστροφή Γιερεβάν. Επίσκεψη στη διάσημη υπαίθρια αγορά σύγχρονων τεχνών «Vernissage». Διανυκτέρευση στο Γιερεβάν.

 

6η ημέρα: 06/05/2024 - Γιερεβάν

Πρωινό στο ξενοδοχείο.

Ελεύθερη μέρα.

Γεύμα σε εστιατόριο και διανυκτέρευση στο Γιερεβάν.

 

ημέρα: 07/05/2024 - Γιερεβάν - Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο, μετάβαση στο αεροδρόμιο του Γιερεβάν και πτήση για Θεσσαλονίκη.

Τιμές & Αναχωρήσεις

Αναχωρήσεις απο Θεσσαλονίκη

ΠΤΗΣΕΙΣ

A3 127 01 Μαι Θεσσαλονίκη - Αθήνα 2125-2220 

A3 898  01 Μαι Αθήνα - Γιερεβάν 2350-0320 

A3 899  07Μαι Γιερεβάν - Αθήνα 0420-0615 

A3 104  07Μαι Αθήνα - Θεσσαλονίκη 0800-0855 

Άτομο σε δίκλινο 830€
Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, ασφάλεια, κοστος εισόδων 350€
Συνολική τιμή : 1180€
Επιβάρυνση μονόκλινου 170€
Παιδί (2 - 12 ετών) σε δικλινο με 2 ενήλικες

Τι περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικό εισιτήριο με την Aegean Airlines
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Γιερεβάν
 • Ημιδιατροφή (πρωινό, 1 μεσημεριανό και 4 δείπνα)
 • Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
 • Master classes
 • Γευσιγνωσία κρασιού στην Αρένη
 • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ελληνόφωνος συνοδός και τοπικός επαγγελματίας αγγλόφωνος ξεναγός
 • Ένα μπουκάλι νερό ανά άτομο την ημέρα
Δεν περιλαμβάνονται
 • Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο
 • Οινοπνευματώδη ποτά
 • Τα έξτρα γεύματα και ο,τι αναφέρεται προαιρετικό
 • Προσωπικά έξοδα
Σημειώσεις
 • Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά, από τις ημερομηνίες  πραγματοποίησης του ταξιδιού.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.
 • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του  προγράμματος ανάλογα με  τις συνθήκες  που προκύπτουν.
 • Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: GVC GREEK VIP CONCIERGE TOURISM ORGANIZATION AE

M.H.T.E 0933E60000228601