ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΗ ΑΡΜΕΝΙΑ!

6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ | Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
από 880

Πρόγραμμα

Γιατί στην Αρμενία το Πάσχα;


Η αρχαιότερη χριστιανική χώρα του κόσμου γιορτάζει αυτή τη γιορτή με τη μεγαλύτερη χαρά, ευτυχία και αφοσίωση ως απόδειξη της πίστης, της ελπίδας και της αγάπης αυτού του παλιού έθνους. Μόνο εδώ μπορείτε να γιορτάσετε το Πάσχα σε ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα, με αυθεντικούς ανθρώπους, να βιώσετε τις μοναδικές παραδόσεις, αλλά και να δοκιμάσετε τα εθνικά εδέσματα.

Πρόγραμμα

13/04&14/04

1η -2η   ημέρα: Αθήνα-Γιερεβάν-Ξενάγηση πόλης-Ματενανταράν-Μνημείο Γενοκτονίας-“Cascade

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  της Αθήνας και πτήση για Γιερεβάν.

Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης του Γιερεβάν στις 03:20. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Γιερεβάν. Η πόλη αποκαλείται από τους Αρμενίους Γιερεβάν, δηλαδή "η ορατή", επειδή, σύμφωνα με το μύθο, ήταν η πρώτη τοποθεσία που είδε ο Νώε μετά τον Κατακλυσμό. Πόλη με αξιοσημείωτη ιστορική σπουδαιότητα, συνδεδεμένη με τις περιπέτειες του αρμενικού λαού. Μια πόλη με μοντέρνα ατμόσφαιρα και πανάρχαια ιστορία, με δεκάδες θέατρα, αίθουσες συναυλιών γκαλερί και κλαμπ με ζωντανή μουσική.

Θα δούμε την Πλατεία Δημοκρατίας, την Όπερα που φέρει το όνομα του μεγάλου συνθέτη Αλεξάντερ Σπεντιαριάν, το Κασκαντέ, το άγαλμα της Μητέρας Αρμενίας απ’όπου θα θαυμάσουμε τη πανέμορφη θέα της πόλης του Γιερεβάν.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Μνημείο και Μουσείο της Γενοκτονίας των Αρμένιων που βρίσκεται στον λόφο Τσιτσερνακαμπέρντ, που σημαίνει Χελιδονόκαστρο. Η γενοκτονία των Αρμενίων έγινε το 1915 και σκοτώθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο Αρμένιοι. Το μνημείο συμβολίζει την αναγέννηση των Αρμενίων και στο μουσείο θα δούμε πραγματικές φωτογραφίες και βίντεο που μαρτυρούν το οδυνηρό συμβάν.

Ακολουθεί η επίσκεψη στο Ματενανταράν, το κρατικό ινστιτούτο χειρογράφων που περιέχει 12.000 αρμένικα και 3.000 ξενόγλωσσα χειρόγραφα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, καθώς και το μνημείο της αρμενικής γενοκτονίας (1915).

Δείπνο σε Παραδοσιακό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

15/04

3η ημέρα: Γιερεβάν- Λίμνη Σεβάν-Μοναστήρι Σεβαναβάνκ – Γκαρνί – Γκεγκχάρντ

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για μια πανέμορφη διαδρομή προς τη λίμνη Σεβάν, τη μεγαλύτερη της Αρμενίας (έκταση 940 km2, μήκος 80 km και μέγιστο πλάτος 30 km). Η Σεβάν βρίσκεται σε υψόμετρο 1.900μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και αποτελεί έναν διάσημο παραθεριστικό προορισμό. Θα θαυμάσουμε την θέα της λίμνης από το μοναστήρι Σεβαναβάνκ, που στα Αρμενικά σημαίνει μοναστήρι του Σεβάν. Στην πραγματικότητα υπάρχουν 2 μοναστήρια- το ένα από αυτά έχει καταστραφεί, αλλά το άλλο στέκει ακόμα. Έχουν χτιστεί τον μεσαίωνα, γύρω στον 10ο αιώνα.

Ακολουθεί ο Ναός του Γκαρνί (Garni), ένα πραγματικό κόσμημα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής, το μοναδικό δείγμα της ειδωλολατρικής περιόδου στην Αρμενία. Ο βασιλιάς Trdat I είχε διατάξει το χτίσιμο του ναού τον 1ο μ.Χ. αιώνα και τον αφιέρωσε στον θεό Ήλιο. Μετά την υιοθέτηση του Χριστιανισμού το 301μ.Χ., ο παγανιστικός ναός έχασε την σημασία του και το φρούριο Γκαρνί χρησιμοποιήθηκε ως θερινή κατοικία των βασιλιάδων. Πλέον τα ερείπια του παλατιού και τα λουτρά με το εκθαμβωτικό μωσαϊκό βρίσκονται κοντά στο ναό. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι Γκεγκχάρντ (Geghard) που είναι ένα αριστούργημα της αρμένικης αρχιτεκτονικής του 13ου αιώνα, λαξεμένο σε βράχο. Το όνομά του σημαίνει λόγχη, λόγο του ότι για πολλούς αιώνες φυλασσόταν εκεί η λόγχη με την οποία είχε τρυπήσει ο Ρωμαίος στρατιώτης το πλευρό του Ιησού Χριστού. Η κατασκευή του κτιρίου είναι τέτοια που το καθιστά ως ιδανικό μέρος για ακρόαση θρησκευτικής μουσικής.

Επίσκεψη σε τοπικό, εξοχικό σπίτι, όπου η οικοδέσποινα θα μας ψήσει το παραδοσιακό αρμένικο ψωμί-πίτα, την Αρμένικη «Λαβάς». Είναι πολύ λεπτό, και πολύ μεγάλο και  ψήνεται  σε φούρνο: "tonir". Το 2015 έχει ενταχθεί στον κατάλογο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα γευματίσουμε απολαμβάνοντας τα παραδοσιακά Αρμενικά φαγητά.

Επιστροφή στο Γιερεβάν.  Διανυκτέρευση.

16/04

4η  ημέρα: Γιερεβάν- -Ετσμιατζίν-Γεύμα και masterclass

Πρωινό και αναχώρηση για το Ετσμιατζίν, το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου, το ''Βατικανό'' της Αρμενίας. Το όνομα Ετσμιατζίν στα αρμενικά σημαίνει "Η κάθοδος του Μονογενούς Υιού". Η μικρή αυτή αρχαία πόλη, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το Ερεβάν, απέκτησε ιδιαίτερη σημασία όταν η Αρμενία ανακήρυξε τον Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία του κράτους, μετά από ένα όραμα του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή που είδε τον Ιησού Χριστό να κατεβαίνει από τον ουρανό και να δείχνει το σημείο όπου το 301 θεμελιώθηκε η Αγία Έδρα (Mother Cathedral), στη θέση του ειδωλολατρικού ναού της πόλης Vagharshapat, αφού καταστράφηκε από τον βασιλιά Trdat. Ο καθεδρικός αυτός ναός είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες στον κόσμο. Στην ίδια περιοχή θα επισκεφθούμε επίσης, τα ερείπια του καθεδρικού ναού Ζβάρτνοτς/Zvartnots  του 7ου αιώνα, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αξίας.

Παραδοσιακό γεύμα σε Αρμένικο σπίτι, όπου η οικοδέσποινα θα μας δείξει πως μαγειρεύουμε τα παραδοσιακά αρμένικα γλυκά, όπως "Γκατά" και ζυμαρικά . Επίσης θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πώς οι Αρμένιοι βάφουν και διακοσμούν τα πασχαλινά αυγά και μπορείτε κι εσείς να συμμετάσχετε σε όλη την διαδικασία.

Επιστροφή στο Γιερεβάν, χρόνος ελεύθεροςδιανυκτέρευση.

17/04

5η  ημέρα: Γιερεβάν – Κορ Βιράπ – Αρένι- Νοραβάνκ

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε μία εξερεύνηση στην Βόρεια Αρμενία. Θα επισκεφτούμε το  μοναστηριακό συγκρότημα Κόρ Βιράπ (Khor Virap). Πρόκειται για το πιο διάσημο θρησκευτικού ενδιαφέροντος μνημείο στην Αρμενία, καθώς έχει άμεση σχέση με τον εκχριστιανισμό της περιοχής. Ως επίσημη θρησκεία ο Χριστιανισμός στην Αρμενία εγκρίθηκε το 301μ.Χ., λόγω των προσπαθειών του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, ο οποίος προηγουμένως φυλακίστηκε στο μπουντρούμι στη θέση του οποίου χτίστηκε αργότερα ο ναός του μοναστηριού Khor Virap τον 17ο αιώνα. Το μοναστήρι μας προσφέρει μια καταπληκτική θέα του βιβλικού όρους Αραράτ. Κατά την επιστροφή μας θα επισκεφθούμε το χωριό Αρένι, το οποίο θεωρείται σημαντικό κέντρο της παραγωγής κρασιού. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία για γευσιγνωσία εξαιρετικών κρασιών.  Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στο Noravank - ένα μοναστήρι του XII αιώνα που βρίσκεται ανάμεσα σε εντυπωσιακούς απόκρημνους βράχους. Αυτό είναι το μοναδικό μοναστήρι όπου μπορούμε να βρούμε το γλυπτό του Πατέρα Θεού.

Το βράδυ θα έχουμε πλούσιο δείπνο με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.

18/04

6η  ημέρα: Μεταφορά στο αεροδρόμιο-πτήση της επιστροφής

Πρωινό σε πακέτο και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση για Αθήνα. Άφιξη νωρίς το πρωί στην Αθήνα.

Τιμές & Αναχωρήσεις

Αναχωρήσεις απο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Πτήσεις με Aegean Airlines:             

13/04/2023  Αθήνα-Γιερεβάν A3898

23:50 Άφιξη 14/04 03:20

18/04/2023 Γιερεβάν-Αθήνα A3899

04:30 Άφιξη 06:25

Άτομο σε δίκλινο 880€
Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, ασφάλεια, κοστος εισόδων 410€
Συνολική τιμή : 1290€
Επιβάρυνση μονόκλινου 230€
Παιδί (2 - 12 ετών) σε δικλινο με 2 ενήλικες

Τι περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικό εισιτήριο με την Aegean Airlines
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*+ στο Ερεβάν
 • Ημιδιατροφή (πρωινό, 2 δείπνα και 2 γέυματα)
 • Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
 • Master classes
 • Γευσιγνωσία κρασιού στο Αρένι
 • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ελληνόφωνος συνοδός και τοπικός ξεναγός.
Δεν περιλαμβάνονται
 • Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο.
 • Οινοπνευματώδη ποτά.
 • Τα έξτρα γεύματα και ο,τι αναφέρεται προαιρετικό.
Σημειώσεις

 

 • ·Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά, από τις ημερομηνίες  πραγματοποίησης του ταξιδιού.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.

 • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του  προγράμματος ανάλογα με  τις συνθήκες  που προκύπτουν.

 • Group κάτω των 12 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό.

 • Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση