ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Μεθυστική απόδραση στην γενέτειρα του κρασιού......Ρτβέλι....η γιορτή του τρύγου στην Γεωργία

8 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ | Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
από 650
Μεθυστική απόδραση στην γενέτειρα του κρασιού......Ρτβέλι....η γιορτή του τρύγου στην Γεωργία Πρόγραμμα Τιμές & Αναχωρήσεις Τι περιλαμβάνεται ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Πρόγραμμα

 

1η ημέρα 25/09: Θεσσαλονίκη-Κουταϊσι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και πτήση για Κουταΐσι. Άφιξη στο αεροδρόμιο της πόλης Κουταΐσι στις 17:25.

Το Κουτάισι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, που ιστορικά θεωρείται η δεύτερη πρωτεύουσα της Γεωργίας. Η πόλη Kutaisi είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις του κόσμου. Οι αρχαιολογικές ανασκαφές επιβεβαίωσαν την ύπαρξη του πολιτισμού των Κολχικών κατά τον 15ο και 13ο αιώνα. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ριόνι, σε υψόμετρο 120 μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το Κουταΐσι βρίσκεται στην ιστορική περιοχή της Ημερητίας στην κοιλάδα της Κολχίδας. Απέχει 220 χιλιόμετρα από την Τιφλίδα στη δυτική πλευρά και 150 χιλιόμετρα από το Μπατούμι στη βορειοανατολική πλευρά. Η ίδια η πόλη είναι θεμελιωμένη στις δύο όχθες του ορμητικού ποταμού Ριόνι, ο οποίος ρέει από βορρά προς νότο. Αν περπατήσετε κατά μήκος της δεξιάς όχθης μπορείτε να βυθιστείτε στο χρώμα της αρχαιότητας και της αρχιτεκτονικής ταυτότητας της πόλης. Στη δεξιά όχθη θα βρείτε την παλιά πόλη με τα ιστορικά μνημεία και τα αιωνόβια σπίτια της. Το σύγχρονο Κουταΐσι με πολλά νέα κτίρια και κτίρια σε στιλ Art Nouveau, βρίσκεται στην αριστερή όχθη. Η δεξιά και η αριστερή όχθη συνδέονται με γέφυρες, οι οποίες με τη σειρά τους αποτελούν ξεχωριστά αξιοθέατα.

Το φθινόπωρο στο Kutaisi είναι η πραγματική βελούδινη εποχή, όταν οι ζεστές καλοκαιρινές ημέρες ξεθωριάζουν και τα λαμπερά φύλλα των δέντρων τρεμοπαίζουν στο φρέσκο και ευχάριστο αεράκι. Οι θερμοκρασίες το φθινόπωρο κυμαίνονται κατά μέσο όρο μεταξύ 18-26 βαθμών.

Ένα από τα βασικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το Σιντριβάνι της Κολχίδας. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Το σιντριβάνι έχει 30 επιχρυσωμένες φιγούρες, που είναι ακριβή αντίγραφα εικόνων από τον πολιτισμό των Κολχικών, σε όμορφη αρμονία μεταξύ τους μέσα στα ρυάκια του νερού. Το σιντριβάνι εγκαινιάστηκε το 2011 και το άγαλμα του βασιλιά Δαβίδ Δ΄ που βρισκόταν εκεί, μεταφέρθηκε στον σιδηροδρομικό σταθμό. Το σιντριβάνι είναι πανέμορφο το βράδυ, καθώς ο προσεκτικά επιλεγμένος φωτισμός δημιουργεί μια παραμυθένια και μυστικιστική ατμόσφαιρα. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να βρείτε επιγραφές που περιγράφουν το μύθο των Αργοναυτών, οι οποίοι ήρθαν σε αυτό το σημείο αναζητώντας το Χρυσόμαλλο Δέρας.

Μετά την περιήγηση της πόλης θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

 

2η μέρα 26/09: Κουταΐσι- Ουπλιστσίχε- Μτσχέτα-Τιφλίδα

Πολύ νωρίς το πρωί και αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε το μυθικό «Σπήλαιο του Προμηθέα». Είναι ένα από τα πλουσιότερα σπήλαια της Ευρώπης.

Η διαδρομή στο σπήλαιο είναι 1060μέτρα και θα δούμε πάρα πολλά υπόγεια ποτάμια και πανέμορφα τοπία. Η επιστροφή από το σπήλαιο θα γίνει με βάρκα.

Συνεχίζουμε για την Τιφλίδα την πρωτεύουσα της Γεωργίας.

Στο δρόμο θα επισκεφτούμε την υπόσκαφη πόλη Ουπλιστσίχε(φρούριο του Θεού) που χρονολογείται από το 1500 π.Χ.  Δεν είναι γνωστό πόσα ακόμη μυστικά κρύβονται στις σπηλιές της αρχαίας πρωτεύουσας των Καρτλί(αρχαία ονομασία των Γεωργιανών). Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, υπήρξε μια εποχή που το Ουπλιστσίχε ήταν το βασίλειο των Καρτλί, καθώς μόνο οι κάτοικοι αυτής της πόλης δεν υπάκουαν στους ξένους που κατέκτησαν σχεδόν ολόκληρη την Γεωργία. Από τον 4ο αιώνα και μετά ο οικισμός απέκτησε όλα τα χαρακτηριστικά μιας πολιτισμένης πόλης. Θα θαυμάσουμε ολόκληρο πολιτισμό λαξευμένο στον βράχο: ένα ελληνιστικό θέατρο, ένα φαρμακείο και μια μεγάλη αίθουσα θρόνου. Τα σπήλαια Ουπλιστσίχε ανήκουν πλέον στις προστατευόμενες περιοχές της UNESCO.

Ακολουθεί η  Μτσχέτα (παλιά πρωτεύουσα της Ιβηρίας). Θα έχουμε ξενάγηση στον Svetitskoveli Cathedral/Ιερό καθεδρικό ναό Σβέτιτσκοβέλι (το σύμβολο του εκχριστιανισμού της Γεωργίας (ανοικοδομημένο μεταξύ 1010-1029) και στο Jvari Monastery/Μοναστήρι Τζβάρι (σταυρός) (6-7ος αι.). Και τα δύο ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομία της UNESCO. 

Θα δειπνήσουμε σε ένα γραφικό εστιατόριο στο δρόμο προς την Τιφλίδα και θα δοκιμάσουμε παραδοσιακά γεωργιανά φαγητά (Khinkali/Χινκάλι και Chacha/Τσάτσα). Διανυκτέρευση στην Τιφλίδα.

3η  ημέρα 27/09: Τιφλίδα-Ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Georgian National Museum,  θα ξεναγηθούμε στην παλιά και στην σύγχρονη  πόλη της  Τιφλίδας, που αποτελεί σύνθεση διάφορων και διαφορετικών  πολιτισμών. Εδώ συνδυάζονται  τα ευρωπαϊκά και ανατολικά στοιχεία  καταλήγοντας στο γεωργιανό πολιτισμό. Η αρμονική σύνδεση του παλιού και του  μοντέρνου δεν αφήνουν ψυχρό και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μόνο εδώ στην Τιφλίδα, σε μια γειτονιά της παλιάς πόλης μπορείς να δεις να συνυπάρχουν η ορθόδοξη  εκκλησία, η συναγωγή,  το τζαμί και η αρμένικη εκκλησία. Κάθε άνθρωπος στο δρόμο προσπαθεί να σε βοηθήσει και να σε εξυπηρετήσει. Θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Metekhi / Μετέχι (13ος. αι), το Φρούριο του Narikala/Ναρικάλα (4ος αι.), τα Sulphur Baths/Ιαματικά Λουτρά – αγαπημένο μέρος των κατοίκων της Τιφλίδας, καθώς και των ξένων, τον Sioni Cathedral /Καθεδρικό ναό Sioni (6-7 ος αι.), όπου βρίσκεται ο σταυρός της Αγίας Νίνω και ο ήλος του Χριστού, την βασιλική Anchiskhati/Anchiskhati -6ος αι., ένα από τα παλαιότερα μνημεία του είδους των  βασιλικών ναών και το Georgian Museum of Arts/Γεωργιανό Μουσείο Τεχνών, την λεωφόρο Ρουσταβέλι με τα πολυτελή καταστήματα και τα επιβλητικά κτίρια, την Όπερα, το Κοινοβούλιο κ.α..

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο  σε παραδοσιακό εστιατόριο με φανταστική θέα και ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς γεωργιανούς χορούς..  Διανυκτέρευση στην Τιφλίδα.

4η  ημέρα 28/09:  Μπόντμπε – Σιγνάγι- Τσινάνταλι-Τελάβι

Πρωινό  και ξεκινάμε πολύ νωρίς για την περιοχή Καχέτι της Γεωργίας που φημίζεται για τα αμπέλια και τα οινοποιία της.  Στο δρόμο θα επισκεφτούμε το Bodbe/Μπόντμπε, το μοναστήρι της Αγ. Νίνω (4ος αι.), ένα από τα σημαντικά χριστιανικά κέντρα της Γεωργίας, όπου βρίσκεται ο τάφος της  Αγ. Νίνω, η οποία έφερε το χριστιανισμό στη Γεωργία τον 4ο αιώνα. Θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη  Σιγνάγι/Sighnaghi,  την ορεινή πολιτεία που χτίστηκε  στον 18ο αι. και περιβάλλεται από τείχος, που σε μέγεθος είναι δεύτερο στον κόσμο, μετά από το Σινικό τείχος της Κίνας. Θα απολαύσουμε τη θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Αλαζάνι. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην κωμόπολη Τσιναντάλι/ Tsinandali, όπου βρίσκεται η οιναποθήκη του 19ου αιώνα και θα δοκιμάσουμε κρασιά 7 ειδών.

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Τελάβι, όπου θα λάβουμε μέρος στο  μαγείρεμα παραδοσιακού γλυκού churchkhela και του φαγητού khinkali, στο ψήσιμο του παραδοσιακού γεωργιανού ψωμιού και της γεωργιανής πίτας Χατσαπούρι, καθώς και σε γευσιγνωσία γεωργιανών κρασιών.

Θα ακολουθήσει παραδοσιακό, Γεωργιανό δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα 29/09: Τελάβι-Αλαβέρντι-Σούμι-Ικάλντο

Μετά το πλούσιο πρωινό θα επισκεφτούμε τον ναό Alaverdi/Αλαβέρντι (11ος αι.) - σύμβολο της ακμής του Γεωργιανού πολιτισμού. Θεωρείται ο δεύτερος ψηλότερος ναός ανάμεσα στους ορθόδοξους Ναούς στον κόσμο. Ακολουθεί η Ακαδημία Ικάλντο. Η Ακαδημία Ικάλτο ιδρύθηκε τον 6ο αιώνα και φιλοξενεί ίσως την παλαιότερη σχολή οινοποιίας στον κόσμο. Η ακαδημία ιδρύθηκε από τον Άγιο Ζήνων, έναν από τους 13 πατέρες που ήρθαν από τη Συρία στη Γεωργία επειδή είχαν λάβει μήνυμα από την Παναγία να χτίσουν εκκλησίες σε όλη τη χώρα. Βρίσκεται πίσω από την εκκλησία κι εκεί θα δούμε τις αρχαίες αίθουσες διδασκαλίας, όπου διδάσκονταν φιλοσοφία, μαθηματικά και οινοποιία. Εδώ έχουν βρεθεί μερικά από τα παλαιότερα Κβέβρι(qvevri) της Γεωργίας.  Εδώ βρίσκεται επίσης το μεγαλύτερο satsnakheli, ή η ξύλινη γούρνα που χρησιμοποιούσαν για να πατάνε τα σταφύλια.

Ύστερα θα μεταβούμε στο οινοποιείο Σούμι. Το οινοποιείο και το κτήμα Shumi είναι η πραγματική γενέτειρα του κρασιού στην περιοχή Καχέτι(Kakheti) της Γεωργίας. Η ιστορία του οινοποιείου εκτείνεται σε βάθος 8.000 ετών παράδοσης της οινοποίησης.

Επίσκεψη στον αμπελώνα όπου θα έχουμε την δυνατότητα όποιος το επιθυμεί να λάβουμε μέρος στην συγκομιδή σταφυλιού, το οποίο θα μεταφερθεί σε αρχαίο πιεστήριο στο κάστρο-ξενοδοχείο Chateau Mere που είναι και οινοποιείο και θα ακολουθήσει η γιορτή του τρύγου με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Παραδοσιακό δείπνο με ταμαντά.

6η ημέρα 30/09: Τελάβι-Γκρέμι-Νεκρέσι-Winiveria

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Nekresi,  μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές εκκλησίες στη Γεωργία. Το μοναστήρι  Nekresi ήταν ένα σημαντικό πνευματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο. Το συγκρότημα περιλαμβάνει περίπου 5 κτίρια: την εκκλησία της Παναγίας του 8ου αιώνα, χτισμένη σε μορφή βασιλικής με εξωτερική στοά. Ένα βοηθητικό κτίριο (μέρος του επισκοπικού παλατιού) με έναν πύργο του 15ου αιώνα. Λίγο πιο μακριά υπάρχει ένας άλλος ναός που όλοι αποκαλούν "η τετράγωνη εκκλησία του ένατου αιώνα". Πρόκειται για μια κάπως παράξενη κατασκευή (όπως και πολλοί ναοί εκείνου του αιώνα) που είναι στην πραγματικότητα μια τετράγωνη εκκλησία με μια στοά γύρω της. Άλλο ένα κτήριο είναι το αρχαίο οινοποιείο του μοναστηριού, οπού μπορούμε να θαυμάσουμε τα αρχαία πιθάρια θαμμένα στο έδαφος, καθώς και πέτρινα πιεστήρια.

Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Gremi Archangels’ Church complex/ Εκκλησιαστικό συγκρότημα  Γκρέμι (συγκρότημα του 16ου αι. με τα γεωργιανά και περσικά στοιχεία), το οποίο από το 2007 προτάθηκε και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων υπό την προστασία της UNESCO. Το Φρούριο Gremi δεσπόζει στη γραφική κοιλάδα Alazani στην περιοχή Καχέτι . Το φρούριο χτίστηκε το 1563 στην πόλη Gremi, η οποία άκμασε πριν από τις καταστροφικές επιδρομές του στρατού του Σάχη Αμπάς Α΄. Η πόλη καταστράφηκε από πυρκαγιά και μόνο τα κτίρια πίσω από το τείχος του φρουρίου έχουν παραμείνει εν μέρει άθικτα.

Το κύριο αξιοθέατο του φρουριακού συγκροτήματος είναι η εκκλησία των Αγίων Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ. Ο βασιλιάς Λεβάν του Καχέτι, ο ιδρυτής του Κάστρου Γκρέμι, είναι θαμμένος στη δεξιά πλευρά της κύριας εισόδου. Οι εσωτερικοί τοίχοι του ναού είναι διακοσμημένοι με τοιχογραφίες.

Στον πρώην πύργο του κάστρου υπάρχει μουσείο με συλλογή κεραμικών και χάλκινων αντικειμένων, καθώς και άλλα ευρήματα από ανασκαφές στην περιοχή.

‘Υστερα θα επισκεφτούμε το οινοποιείο Winiveria, που φημίζεται για τα πολύ καλά κρασιά του τόσο στην Γεωργία , όσο και στο εξωτερικό. Θα ξεναγηθούμε στον χώρο του οινοποιείου και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε νεαρό κρασί και χυμό σταφυλιού.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Παραδοσιακό, Γεωργιανό δείπνο με σπεσιαλιτέ από τον σεφ του ξενοδοχείου που μαγειρεύει αποκλειστικά για μας. Διανυκτέρευση.

7η  ημέρα 01/10: Τελάβι-Βορζόμι-Κουταΐσι

Μετά το πρωινό θα αποχαιρετήσουμε την περιοχή των κρασιών και θα κατευθυνθούμε προς την ανατολική μεριά της χώρας. Θα επισκεφτούμε την πόλη Μπορζόμι, που βρίσκεται στο φαράγγι Borjomi, στη νοτιοανατολική Γεωργία, σε υψόμετρο 800-850 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ένα παραθεριστικό κέντρο που περιβάλλεται από οροσειρές, οι οποίες καλύπτονται από δάση. Ο πληθυσμός της πόλης ανέρχεται σε 13,5 χιλιάδες άτομα. Το Μπορζόμι βρίσκεται στο φαράγγι Kura, το οποίο τη χωρίζει σε τμήμα της δεξιάς και της αριστερής όχθης. Το όνομα της πόλης προέρχεται από τις λέξεις "Borj" ("τείχος του φρουρίου") και "omi". ("πόλεμος"). Σύμφωνα με έναν αρχαίο θρύλο, το Μπορζόμι ιδρύθηκε ως φυσικό φρούριο, τα τείχη του οποίου ήταν τα βουνά του Καυκάσου. Στις πλαγιές του φαραγγιού χτίστηκαν παρατηρητήρια για να τις προστατεύουν από τους εχθρούς, και τα ερείπια τους υπάρχουν ακόμη και σήμερα. Φυσικά, πρώτα απ' όλα το Borjomi είναι γνωστό ως θέρετρο λουτροθεραπείας. Το τοπικό μεταλλικό νερό χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών του γαστρεντερικού σωλήνα, του μεταβολισμού, της χολής και των νεφρών. Τα λουτρά ενδείκνυνται για καρδιαγγειακές παθήσεις, αναπνευστικά προβλήματα και προβλήματα του νευρικού συστήματος.

Μετά από ένα προαιρετικό γεύμα θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς το Κουταΐσι, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

8η  ημέρα 02/10: Κουταΐσι-Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.  Άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 13:20.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

             ΜΗ.ΤΕ. : 0933Ε60000118601

Τιμές & Αναχωρήσεις

Αναχωρήσεις απο Θεσσαλονίκη

Πτήσεις:

Sat, 25 Sep 2021

13:55 Thessaloniki  2h 35m  17:25 Kutaisi

Sat, 02 Oct 2021

11:35 Kutaisi            2h 55m   13:20 Thessaloniki

Άτομο σε δίκλινο 650€
Φόροι αεροδρομίου, επίναουλοι καυσίμων, βίζα, ασφάλεια, κοστος εισόδων 330€
Συνολική τιμή : 980€
Επιβάρυνση μονόκλινου 210€
Παιδί (2 - 12 ετών) σε δικλινο με 2 ενήλικες

Τι περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνονται

 

 1. Αεροπορικό εισιτήριο με Wizzair
 2. Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων.
 3. 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Κουταΐσι
 4. 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στην Τιφλίδα
 5. 3 διανυκτέρευση σε μπουτίκ ξενοδοχείο-κάστρο-οινοποιείο 4* στο Τελάβι
 6. Ημιδιατροφή (7 πρωινά και 5 δείπνα)
 7. Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
 8. Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 9. Ασφάλεια αστικής ευθύνης + δωρο η ασφάλεια για COVID-19
 10. Ελληνόφωνος ξεναγός & συνοδός.
Δεν περιλαμβάνονται

 

 1. Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο.
 2. Οινοπνευματώδη ποτά.
 3. Τα έξοδα του μεσημεριανού και τα 2 δείπνα την 2η και 7η  μέρα
 4. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό – προτεινόμενο.

 

Σημειώσεις

Σημειώσεις:

 • Το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί με βεβαίωση εμβολιασμού ή Rapid test 48 ωρών.

 • ·Το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί και με ταυτότητα νέου τύπου.

 •  Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.

 • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του  προγράμματος ανάλογα με  τις συνθήκες  που προκύπτουν.

 • Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση