ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Αγίου Πνεύματος στην φιλόξενη Αρμενία!

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ | Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
από 0

Πρόγραμμα

 

1η  ημέρα: Θεσσαλονίκη-Γιερεβάν-Ξενάγηση πόλης-Ματενανταράν-Μνημείο Γενοκτονίας-“Cascade

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»  της Θεσσαλονίκης και πτήση για Γιερεβάν.

Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Γιερεβάν στις 12:15.

Συνεχίζουμε με την ξενάγησή μας στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Γιερεβάν. Η πόλη αποκαλείται από τους Αρμενίους Γιερεβάν, δηλαδή "η ορατή", επειδή, σύμφωνα με το μύθο, ήταν η πρώτη τοποθεσία που είδε ο Νώε μετά τον Κατακλυσμό. Πόλη με αξιοσημείωτη ιστορική σπουδαιότητα, συνδεδεμένη με τις περιπέτειες του αρμενικού λαού. Μια πόλη με μοντέρνα ατμόσφαιρα και πανάρχαια ιστορία, με δεκάδες θέατρα, αίθουσες συναυλιών γκαλερί και κλαμπ με ζωντανή μουσική.Θα δούμε επίσης την Πλατεία Δημοκρατίας, την Όπερα που φέρει το όνομα του μεγάλου συνθέτη Αλεξάντερ Σπεντιαριάν, το Κασκαντέ, το άγαλμα της Μητέρας Αρμενίας, το Μνημείο και Μουσείο της Αρμενικής γενοκτονίας  κ.ά.

Υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στο Ματενανταράν(προαιρετικά), το κρατικό ινστιτούτο χειρογράφων που περιέχει 12.000 αρμένικα και 3.000 ξενόγλωσσα χειρόγραφα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας, καθώς και το μνημείο της αρμενικής γενοκτονίας (1915).

Τέλος, προαιρετικά για όσους το επιθυμούν, θα επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής κονιάκ «Αραράτ» - το αρμενικό κονιάκ είναι γνωστό διεθνώς και ήταν το αγαπημένο ποτό του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Ερεβάν – Γκαρνί – Γκεγκχάρντ

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για το ναό του Γκαρνί (Garni), ένα πραγματικό κόσμημα ελληνιστικής αρχιτεκτονικής, το μοναδικό δείγμα της ειδωλολατρικής περιόδου στην Αρμενία. Ο βασιλιάς Trdat I είχε παραγγείλει το χτίσιμο του ναού τον 1ο μ.Χ. αιώνα και τον αφιέρωσε στον θεό Ήλιο. Μετά την υιοθέτηση του Χριστιανισμού το 301μ.Χ., ο παγανιστικός ναός έχασε την σημασία του και το φρούριο Γκαρνί χρησιμοποιήθηκε ως θερινή κατοικία των βασιλιάδων. Πλέον τα ερείπια του παλατιού και τα λουτρά με το εκθαμβωτικό μωσαϊκό βρίσκονται κοντά στο ναό. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι Γκεγκχάρντ (Geghard) που είναι ένα αριστούργημα της αρμένικης αρχιτεκτονικής του 13ου αιώνα, λαξεμένο σε βράχο. Το όνομά του σημαίνει λόγχη, λόγο του ότι για πολλούς αιώνες φυλασσόταν εκεί η λόγχη με την οποία είχε τρυπήσει ο ρωμαίος στρατιώτης το πλευρό του Ιησού Χριστού. Η κατασκευή του κτιρίου είναι τέτοια που το καθιστά ως ιδανικό μέρος για ακρόαση θρησκευτικής μουσικής.

Επίσκεψη σε τοπικό, εξοχικό σπίτι, όπου η οικοδέσποινα θα μας ψήσει το παραδοσιακό αρμένικο ψωμί-πίτα, την Αρμένικη «Λαβάς». Στη συνέχεια θα γευματίσουμε απολαμβάνοντας τα παραδοσιακά Αρμενικά φαγητά.

Επιστροφή στο Ερεβάν.  Διανυκτέρευση.

3η  ημέρα: Ερεβάν –Κορ Βιράπ

Πρωινό και ξεκινάμε μια εκδρομή στο μοναστηριακό συγκρότημα Κόρ Βιράπ (Khor Virap). Πρόκειται για το πιο διάσημο θρησκευτικού ενδιαφέροντος μνημείο στην Αρμενία, καθώς έχει άμεση σχέση με τον εκχριστιανισμό της περιοχής. Ως επίσημη θρησκεία ο Χριστιανισμός στην Αρμενία εγκρίθηκε το 301μ.Χ., λόγω των προσπαθειών του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, ο οποίος προηγουμένως φυλακίστηκε στο μπουντρούμι στη θέση του οποίου χτίστηκε αργότερα ο ναός του μοναστηριού Khor Virap τον 17ο αιώνα. Το μοναστήρι μας προσφέρει μια καταπληκτική θέα του βιβλικού όρους Αραράτ. Διανυκτέρευση.

4η  ημέρα: Ερεβάν –Ετσμιατζίν-Γεύμα και masterclass

Πρωινό και αναχώρηση για το Ετσμιατζίν, το θρησκευτικό κέντρο της χώρας και έδρα του Αρμενικού Πατριαρχείου, το ''Βατικανό'' της Αρμενίας. Το όνομα Ετσμιατζίν στα αρμενικά σημαίνει "Η κάθοδος του Μονογενούς Υιού". Η μικρή αυτή αρχαία πόλη, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από το Ερεβάν, απέκτησε ιδιαίτερη σημασία όταν η Αρμενία ανακήρυξε τον Χριστιανισμό επίσημη θρησκεία του κράτους, μετά από ένα όραμα του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή που είδε τον Ιησού Χριστό να κατεβαίνει από τον ουρανό και να δείχνει το σημείο όπου το 301 θεμελιώθηκε η Αγία Έδρα (Mother Cathedral), στη θέση του ειδωλολατρικού ναού της πόλης Vagharshapat, αφού καταστράφηκε από τον βασιλιά Trdat. Ο καθεδρικός αυτός ναός είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες στον κόσμο. Στην ίδια περιοχή θα επισκεφθούμε επίσης, τα ερείπια του καθεδρικού ναού Ζβάρτνοτς/Zvartnots  του 7ου αιώνα, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής αξίας, το ναό Αγ.Χριψίμε/St.Hripsime, έναν από τους παλαιότερους σωσμένους ναούς της Αρμενίας, το ναό Αγ.Γκαγιάν/St.Gayane, του 7ου αιώνα, ο οποίος το 2000 συμπεριλήφθηκε στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Παραδοσιακό γεύμα σε Αρμένικο σπίτι, όπου η οικοδέσποινα θα μας δείξει πως μαγειρεύουμε τα παραδοσιακά αρμένικα γλυκά, όπως "Γκατά" και ζυμαρικά . 

Διανυκτέρευση.

5η  ημέρα: Ερεβάν-μέρα ελεύθερη-πτήση για Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό θα έχουμε την ημέρα μας ελεύθερη για να εξερευνήσουμε την πρωτεύουσα της Αρμενίας. Μπορούμε να επισκεφτούμε την υπαίθρια αγορά «Vernisage» για τα τελευταία σας ψώνια.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Θεσσαλονίκη.

 

Τιμές & Αναχωρήσεις

Τι περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνονται
 1. Αεροπορικό εισιτήριο με Ryanair( με χειραποσκευή 40 x 30 x 20 cm )
 2. Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων.
 3. 4 διανυκτερεύσεις σε κεντρικό Ξενοδοχείο 4*
 4. Πρωινό καθημερινά και 2 γεύματα σε παραδοσιακά Αρμένικα σπίτια/εξοχικά.
 5. Master class
 6. Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
 7. Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 8. Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 9. Ελληνόφωνος ξεναγός & συνοδός.
Δεν περιλαμβάνονται
 1. Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο.
 2. Οινοπνευματώδη ποτά.
 3. Επιπλέον γεύματα
 4. Έξτρα αποσκευή
 5. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό – προτεινόμενο.
Σημειώσεις

 

 • Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά, από τις ημερομηνίες  πραγματοποίησης του ταξιδιού.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.
 • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του  προγράμματος ανάλογα με  τις συνθήκες  που προκύπτουν.
 • Group κάτω των 12 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό.
 • Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Προσοχή η τιμή ισχύει για κρατήσεις έως 5 Μαΐου 2020