ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Καθαρά Δευτέρα στην φιλόξενη Γεωργία....

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ | Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
από 0

Πρόγραμμα

1 ημέρα: Θεσσαλονίκη-Κουταϊσι-Τιφλίδα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»  της Θεσσαλονίκης και πτήση για Κουταϊσι στις 18:15.

Άφιξη στο Κουταϊσι αργά το βράδυ και μεταφορά στην Τιφλίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η μέρα :Τιφλίδα-Ξενάγηση πόλης- Μτσχέτα

Μετά το πρωινό θα ξεναγηθούμε στην παλιά και στην σύγχρονη  πόλη της  Τιφλίδας, που αποτελεί σύνθεση διάφορων και διαφορετικών  πολιτισμών. Εδώ συνδυάζονται  τα ευρωπαϊκά και ανατολικά στοιχεία  καταλήγοντας στο γεωργιανό πολιτισμό. Η αρμονική σύνδεση του παλιού και του  μοντέρνου δεν αφήνουν ψυχρό και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μόνο εδώ στην Τιφλίδα, σε μια γειτονιά της παλιάς πόλης μπορείς να δεις να συνυπάρχουν η ορθόδοξη  εκκλησία, η συναγωγή,  το τζαμί και η αρμένικη εκκλησία. Κάθε άνθρωπος στο δρόμο προσπαθεί να σε βοηθήσει και να σε εξυπηρετήσει. Θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Metekhi / Μετέχι (13ος. αι), το Φρούριο του Narikala/Ναρικάλα (4ος αι.), τα Sulphur Baths/Ιαματικά Λουτρά – αγαπημένο μέρος των κατοίκων της Τιφλίδας, καθώς και των ξένων, τον Sioni Cathedral /Καθεδρικό ναό Sioni (6-7 ος αι.), όπου βρίσκεται ο σταυρός της Αγίας Νίνω και ο ήλος του Χριστού, την βασιλική Anchiskhati/Anchiskhati -6ος αι., ένα από τα παλαιότερα μνημεία του είδους των  βασιλικών ναών και το Georgian Museum of Arts/Γεωργιανό Μουσείο Τεχνών, την λεωφόρο Ρουσταβέλι με τα πολυτελή καταστήματα και τα επιβλητικά κτίρια, την Όπερα, το Κοινοβούλιο κ.α..

Συνεχίζουμε  για την πόλη Μτσχέτα (παλιά πρωτεύουσα της Ιβηρίας). Θα έχουμε ξενάγηση στον Svetitskoveli Cathedral/Ιερό καθεδρικό ναό Σβέτιτσκοβέλι (το σύμβολο του εκχριστιανισμού της Γεωργίας (ανοικοδομημένο μεταξύ 1010-1029) και στο Jvari Monastery/Μοναστήρι Τζβάρι (σταυρός) (6-7ος αι.). Και τα δύο ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομία της UNESCO. 

Προαιρετικά θα δειπνήσουμε σε ένα γραφικό εστιατόριο στο δρόμο προς την Τιφλίδα και θα δοκιμάσουμε παραδοσιακά γεωργιανά φαγητά (Khinkali/Χινκάλι και Χατσαπούρι). Διανυκτέρευση στην Τιφλίδα.

3η  ημέρα : Σιγνάγι –Γκρέμι-Νεκρέσι –Τελάβι

 Πρωινό και ξεκινάμε πολύ νωρίς για το Καχέτι, περιοχή της Γεωργίας γνωστή για τις πολυάριθμες εκκλησίες και τα περίφημα κρασιά της. Εκεί θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Nekresi,  μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές εκκλησίες στη Γεωργία. Το μοναστήρι  Nekresi ήταν ένα σημαντικό πνευματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Gremi Archangels’ Church complex/ Εκκλησιαστικό

συγκρότημα  Γκρέμι (συγκρότημα του 16ου αι. με τα γεωργιανά και περσικά στοιχεία), το οποίο από το 2007 προτάθηκε και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων υπό την προστασία της UNESCO.

Θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη  Σιγνάγι/Sighnaghi,  την ορεινή πολιτεία που χτίστηκε  στον 18ο αι. και περιβάλλεται από τείχος, που σε μέγεθος είναι δεύτερο στον κόσμο, μετά από το Σινικό τείχος της Κίνας. Θα απολαύσουμε τη θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Αλαζάνι.

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Τελάβι, όπου θα λάβουμε μέρος στο  μαγείρεμα παραδοσιακού γλυκού churchkhela και του φαγητού khinkali, στο ψήσιμο του παραδοσιακού γεωργιανού ψωμιού, καθώς και σε γευσιγνωσία γεωργιανών κρασιών.

Παραδοσιακό, Γεωργιανό δείπνο με σπεσιαλιτέ από τον σεφ του ξενοδοχείου που μαγειρεύει αποκλειστικά για μας.

Διανυκτέρευση στο Τελάβι.

4η  ημέρα: Τελάβι-Ουπλιστσίχε ή Γκόρι-Κουταϊσι-Θεσσαλονικη

Μετά το παραδοσιακό πρωινό ξεκινάμε για το Κουταίσι για να πάρουμε την απογευματινή πτήση της επιστροφής.

Συνεχίζουμε για το Γκόρι γενέτειρα του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι παγκοσμίως γνωστός με το ψευδώνυμο Στάλιν. Στο ομώνυμο μουσείο θα δούμε προσωπικά του αντικείμενα και θα γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές των πρώτων χρόνων της ζωής τού αμφιλεγόμενου ηγέτη. Μετά μας περιμένει η υπόσκαφη πόλη Ουπλιτσίκε(φρούριο του Θεού) που χρονολογείται από το 1500 π.Χ. 

(ανάλογα με τον καιρό ή θα επισκεφτούμε το Γκόρι, Μουσείο, βαγόνι και σπίτι του Στάλιν ή την υπόσκαφη Πόλη Ουπλιστσίχε, διότι αν βρέχει η επίσκεψη στο Ουπλιστσίχε δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί)

Συνεχίζουμε για το Κουταϊσι για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

 

Τιμές & Αναχωρήσεις

Τι περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνονται
 1. Αεροπορικό εισιτήριο με Wizzair( με χειραποσκευή 40 x 30 x 20 cm )
 2. Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων.
 3. 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3+* στην Τιφλίδα
 4. 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 3* στο Τελάβι
 5. Πρωινό καθημερινά και 1 παραδοσιακό δείπνο.
 6. Master class και wine tour στο Ξενοδοχείο-Οινοποιείο Chateau Mere
 7. Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
 8. Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 9. Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 10. Ελληνόφωνος ξεναγός & συνοδός.
Δεν περιλαμβάνονται
 1. Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο.
 2. Οινοπνευματώδη ποτά.
 3. Τα έξοδα του μεσημεριανού.
 4. Έξτρα αποσκευή +30€.
 5. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό – προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί με ταυτότητα καινούργιου τύπου.

 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.

 • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του  προγράμματος ανάλογα με  τις συνθήκες  που προκύπτουν.

 • Group κάτω των 12 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό.

 • Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση

 • Προσοχή οι κρατήσεις που θα γίνουν μετά τις 20 Φεβρουαρίου θα έχουν επιβάρυνση 50€.