ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Πρωτομαγιά στην Κοσμοπολίτικη Μόσχα!

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ | Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
από 560

Πρόγραμμα

1η Ημέρα   ΜΟΣΧΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και  πτήση για Μόσχα. Άφιξη στην Μόσχα. Κατά την μεταφορά μας στο ξενοδοχείο θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας με την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρωσίας και θα έχουμε μια πρώτη ενημέρωση για την ιστορία της. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση.

Προαιρετικά μπορούμε να βγούμε για μια βραδινή βόλτα (MOSCOW  by night) που θα σας ξαφνιάσει και θα σας εντυπωσιάσει και για αρχή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα παγωμένη βότκα και χαβιάρι.

 

2η Ημέρα  ΜΟΣΧΑ - Ξενάγηση πόλης-Πάρκο της Νίκης- Μουσείο Μποροντινό

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με την όμορφη και απέραντη Μόσχα. Θα περάσουμε από τις κεντρικές λεωφόρους Οχόντι Ριάντ, Τβερσκάια, Νόβι Αρμπάτ με τα ιστορικά κτίρια διαφόρων εποχών, θα δούμε τους επιβλητικούς πύργους της εποχής του Στάλιν, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Ιστορικό μουσείο ,το Μανέζ και την Δούμα, το δημαρχείο της Μόσχας και το άγαλμα του πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκι. Θα δούμε επίσης  την Πλατεία Τεατράλναγια, γνωστή ως πλατεία των θεάτρων, στην οποία δεσπόζει το περίφημο θέατρο Μπολσόι καθώς επίσης και το θέατρο Μάλι. Θα ανηφορίσουμε στους λόφους του Λένιν, όπου βρίσκεται το γνωστό Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ και θα θαυμάσουμε το Πανόραμα της πόλης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε την «Γέφυρα του πατριάρχη», με την φανταστική θέα του Κρεμλίνου για να  επισκεφτούμε τον  Καθεδρικό Ναό ολόκληρης της Ρωσίας, τον μεγαλοπρεπή Ι. Ναό του Σωτήρος Χριστού. Στο τέλος θα επισκεφτούμε την υπέροχη  λίμνη  με τους κύκνους που βρίσκεται στο περίβολο της Ιεράς Μονής  Νοβοντιέβιτσι.

Θα καταλήξουμε στην Κόκκινη Πλατεία, η οποία είναι σιωπηλός μάρτυρας πολλών ιστορικών γεγονότων και στο Ναό της Αγίας Σκέπης της Παναγίας ,γνωστός και ως ναός του Αγ. Βασιλείου (1560), με τους εννέα πολύχρωμους τρούλους.

Ακολουθεί η επίσκεψη στο Πάρκο της Νίκης και φυσικά στο Μουσείο Μποροντινό.

Επιστροφή  στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η Μέρα : Κρεμλίνο-Κόκκινη Πλατεία-Πάρκο Ζαριάντιε

Μετά το πρωινό,  επίσκεψη στο Κρεμλίνο την άλλοτε κατοικία των τσάρων. Στην πραγματικότητα είναι μια μικρή πόλη μέσα σε μια μεγαλούπολη. Θα δούμε τις γραφικές εκκλησίες του 15ου και του 16ου αιώνα με γνήσια Ρωσική αρχιτεκτονική, τους καθεδρικούς της Ανάληψης και του Ευαγγελισμού και τον καθεδρικό του Αρχάγγελου, το περίφημο Τσάρο-Κανόνι και την Τσάρο-Καμπάνα, το Μέγαρο των Συνεδρίων, τα κτήρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας και το Προεδρικό μέγαρο. Τέλος καταλήγουμε  στο πασίγνωστο πολυκατάστημα Γκουμ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτα και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφτεί το   Μαυσωλείο του Λένιν που βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία. Ακολουθεί η γνωριμία με το Παρκο Ζαριάντιε. Είναι ένας νέος τύπος δημόσιου χώρου που δημιουργήθηκε από μια διεθνή ομάδα αρχιτεκτόνων, μηχανικών, σχεδιαστών τοπίου και άλλους εμπειρογνώμονες. Εδώ οι έννοιες της φύσης και της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και της ψυχαγωγίας, της ιστορίας και της νεωτερικότητας είναι ενωμένες και αλληλοσυμπληρώνονται. Το Ζαριάντιε θεωρήθηκε ως ορόσημο για την πόλη, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της σύγχρονης Μόσχας και του ναυαρχικού πάρκου για το έθνος. Ιστορικά στοιχεία από τον 16ο αιώνα βρίσκονται μαζί με την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική και τα υψηλής τεχνολογίας αξιοθέατα. Είναι μια όαση ειρήνης και ησυχίας, ένας τόπος απόδρασης από τον έντονο  ρυθμό της πόλης.

Επιστροφή  στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα  ΜΟΣΧΑ – μετρό και Αρμπάτ

Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στον Πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ με το φημισμένο μετρό , γνωστό ως Υπόγειο παλάτι. Οι περισσότεροι σταθμοί, ειδικά αυτοί που δημιουργήθηκαν τα πρώτα χρόνια, με τις τοιχογραφίες τους, τα αγάλματα, τα βιτρό, τα μωσαϊκά και τα ψηφιδωτά τους, είναι αληθινά έργα τέχνης. Φτάνοντας στην Αρμπάτ, έναν από τους παλιότερους δρόμους της Μόσχας, θα έχουμε χρόνο για να την περπατήσουμε ή να απολαύσουμε τον καφέ μας σε κάποιο από τα πολλά καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα   ΜΟΣΧΑ – Aviapark mall

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο πασίγνωστο πολυκατάστημα Aviapark για τα τελευταία μας ψώνια και μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Τιμές & Αναχωρήσεις

Αναχωρήσεις απο Αθήνα

SU2111  29APR ATHSVO 1315 1715 

SU2112 03MAY SVOATH 1925 2330 

Άτομο σε δίκλινο 560€
Φόροι αεροδρομίου, επίναουλοι καυσίμων, βίζα, ασφάλεια, κοστος εισόδων 310€
Συνολική τιμή : 870€
Επιβάρυνση μονόκλινου 115€
Παιδί (2 - 12 ετών) σε δικλινο με 2 ενήλικες

Τι περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικό εισιτήριο με Aeroflot.
 • 4 διαν/σεις στην Μόσχα σε ξενοδοχείο  4* (Vega Hotel ή παρόμοιο).
 • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινώς.
 • Μεταφορές με ασφαλή κλιματιζόμενα πούλμαν αποκλειστικά για το γκρουπ από και προς αεροδρόμια και όλες τις άλλες προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
 • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Βίζα Ρωσίας και ασφάλεια (ιατροφαρμακευτική κάλυψη).
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Είσοδοι
 • Ελληνόφωνος Ξεναγός & Συνοδός
Δεν περιλαμβάνονται
 • Τα φιλοδωρήματα.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό –προτεινόμενο.
Σημειώσεις

1. Για την έκδοση της Βίζας απαιτούνται τουλάχιστον 7 εργάσιμες ημέρες.

Δικαιολογητικά: Α).Διαβατήριο με την υπογραφή του κατόχου και να έχει ισχύ  τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ταξιδιού. Β).Μια πρόσφατη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου. Γ).Συμπληρωμένη αίτηση για Βίζα. Για άτομα άνω των 75 ετών υπάρχει προσαύξηση κόστους 1 ευρώ ημερησίως  για την ασφάλεια.

2. Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.

3. Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του  προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που προκύπτουν. 

4. Group κάτω των 12 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό από την Ελλάδα.

5. Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.