ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Γιορτάστε την Έναρξη της Άνοιξης στη Χώρα την Φωτιάς!

10 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ | Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
από 980
Γιορτάστε την Έναρξη της Άνοιξης στη Χώρα την Φωτιάς! Πρόγραμμα Τιμές & Αναχωρήσεις Τι περιλαμβάνεται ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Πρόγραμμα

Υποδεχτείτε την άνοιξη στη Χώρα της Φωτιάς!

Γνωρίστε από κοντά τα Καυκάσια όρη….

Μόνο μαζί μας….

 • Θα γιορτάσετε την μεγαλύτερη και σημαντικότερη γιορτή των Αζέρων  σε φάρμα μαζί με τοπική οικογένεια

 • Θα γνωρίσετε το Αζερμπαϊτζάν από όλες τις κρυφές γωνιές του

 • Θα απολαύσετε την τοπική κουζίνα στα καλύτερα εστιατόρια της πρωτεύουσας, αλλά και σε μικρά τοπικά εστιατόρια της εξοχής, καθώς και  σε οινοποιείο

 • Θα εξερευνήσετε τα πιο δυσπρόσιτα προστατευμένα χωριά της χώρας

 • Θα γνωρίσετε εκπρόσωπους ορισμένων από τα μικρότερα έθνη που έχουν τη δική τους μοναδική γλώσσα

 • Θα θαυμάσετε από κοντά τα Καυκάσια όρη απολαμβάνοντας μια βόλτα με το τελεφερίκ

 • Θα επισκεφτείτε το μοναδικό Βιολογικό Οινοποιείο του Αζερμπαϊτζάν

 • Θα ζήσετε το Αζερμπαϊτζάν όπως  οι ντόπιοι κάτοικοί του

 

Πρόγραμμα

1η  ημέρα: 18/03-Αθήνα-Μπακού

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για Μπακού.

Οι κάτοικοι την έχουν ονομάσει πόλη των αντιθέσεων. Γιατί το λένε αυτό; Λόγω των νέων κατασκευών αλλά και της παλιάς πόλης. Σε αυτήν βρίσκονται ο «Πύργος της Κόρης» αλλά και το γραφικό παλάτι με τον μιναρέ. Πίσω από την παλιά πόλη μπορεί να θαυμάσει κανείς τις νέες και όμορφες κατασκευές, που είναι το σύμβολο της σύγχρονης πόλης.

2η  ημέρα: 19/03-Μπακού-πρωινό σε παραδοσιακό εστιατόριο, ξεκούραση και Ξενάγηση πόλης.

Άφιξη στο Μπακού στις 06:00 και μεταφορά σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο στην παλιά πόλη για να πάρουμε το πρωινό μας. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Στις 14:30 θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας. Πρώτη στάση το πάρκο Highland! - Το πάρκο Upland Park του Μπακού είναι το υψηλότερο σημείο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, ανοίγοντας μια πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού της. Απολαύστε την πανοραμική θέα της πόλης των ανέμων.

Θα περάσουμε από το Milli Majlis (Κοινοβούλιο), και βέβαια από τους πύργους της Φωτιάς (Flame Towers) - Τοποθετημένοι σε ένα λόφο με θέα την Κασπία Θάλασσα και το παλιό κέντρο του Μπακού, αυτό το τρίο εμβληματικών κτιρίων έχει μεταμορφώσει τον ορίζοντα της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν. Η ιστορία της λατρείας της φωτιάς στην πόλη, οι πόροι φυσικού αερίου και η πρόσφατη φήμη της ως κέντρου τεχνολογίας και εμπορίου ενέπνευσαν για το σχεδιασμό αυτών των κομψών πύργων σε σχήμα φλόγας.

Ακολουθεί περίπατος στους δρόμους της παλιάς πόλης! - Χτισμένη σε μια περιοχή που κατοικείται από την Παλαιολιθική περίοδο, η Παλιά Πόλη του Μπακού αποκαλύπτει στοιχεία της πολιτιστικής συνέχειας της ζωροαστρικής, της σασανικής, της αραβικής, της περσικής, της σιρβανικής, της οθωμανικής και της ρωσικής παρουσίας.

Στάση στο Μουσείο Βιβλίων Μικρογραφίας! - Το μουσείο είναι το μοναδικό στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στις μικροσκοπικές εκδόσεις βιβλίων. Η μικροσκοπική βιβλιοθήκη του μουσείου είναι της ιδιωτικής συλλογής της Zarifa Salahova και έχει συγκεντρωθεί σε διάστημα άνω των 30 ετών.

Επόμενη στάση το τζαμί Μοχάμεντ! - Σύμφωνα με την επιγραφή (αραβική κουφική γραφή) στην πόρτα της εισόδου, το τζαμί χτίστηκε το 471 Ισλαμικό ημερολόγιο ή (1078-79 μ.Χ.) από τον αρχιραΐτη Mohammmad Abubekir oglu.

Παλάτι Shirvanshahlar! - Το παλάτι των Shirvanshahs είναι ένα παλάτι του 15ου αιώνα που χτίστηκε από τους Shirvanshahs και περιγράφεται από την UNESCO ως "ένα από τα μαργαριτάρια της αρχιτεκτονικής του Αζερμπαϊτζάν".

Ακολουθεί ο Πύργος της Κόρης ή Παρθένου! - Ο Πύργος της Κόρης, που χτίστηκε τον XII αιώνα, είναι το παλαιότερο κτίσμα στην παλιά πόλη του Μπακού.  Κανείς δεν είναι απολύτως σίγουρος για την πραγματική ιστορία του Πύργου ούτε και για την προέλευση του ονόματος. Ωστόσο, αυτός ο μυστηριώδης πύργος αποτελεί σύμβολο της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν και εμφανίζεται ακόμη και στο εθνικό νόμισμα, το αζέρικο μανάτ.

Επίσκεψη στο φημισμένο Μουσείο Χαλιού! - Το μουσείο χαλιών είναι άλλο ένα από τα σύγχρονα αρχιτεκτονικά θαύματα του Μπακού - έχει σχήμα τυλιγμένου χαλιού! Και στο εσωτερικό του φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή Αζερικών χαλιών στον κόσμο (πάνω από 6.000!).

Μετά από μία γεμάτη και πλούσια μέρα θα δειπνήσουμε στο καλύτερο παραδοσιακό εστιατόριο του Μπακού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: 20/03-Μπακού-Βόρειο Αζερμπαϊτζάν- Σεκί

Θα πάρουμε το πρωινό μας και θα ξεκινήσουμε για την μεσαιωνική πόλη Σεκί.

Πρώτη στάση στον Βιολογικό κήπο. Ένας  τοπικός αγρότης δημιούργησε έναν εξαιρετικό κήπο από διάφορα είδη δέντρων, θάμνων και λουλουδιών. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να βρείτε εδώ διάφορα είδη φρούτων και μούρων τα οποία μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν και να αγοράσετε αν θέλετε.

Επόμενη στάση το παλάτι των Χάνων. Το διώροφο κτίριο του παλατιού εντυπωσιάζει με τη μεγαλοπρέπειά του, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Η πρόσοψη του παλατιού είναι πλούσια ζωγραφισμένη με σκηνές που απεικονίζουν το κυνήγι και τον πόλεμο, ασυνήθιστα λουλούδια και ζώα, καθώς και γεωμετρικά και φυτικά στολίδια. Χτίστηκε το 1761-1762 σε περσικό στιλ ως θερινή κατοικία του Χουσεΐν Χαν Μουστάντ, εγγονού του Χατζή Τσελεμπί, ιδρυτή του Σεκίνικου Χανάτου. Όλα τα παράθυρα και οι πόρτες του παλατιού είναι περίτεχνα συναρμολογημένα από κομμάτια ξύλου και χρωματιστό βενετσιάνικο γυαλί. Έτσι ώστε το φως που εισέρχεται στο παλάτι να εκπέμπει όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Η μοναδικότητα του κτιρίου εκτιμήθηκε από την Unesco και πλέον τελεί υπό την προστασία της.

Ακολουθεί το Καραβανσεράι, που ήταν κάποτε πανδοχεία στην άκρη του δρόμου για τους ταξιδιώτες, κυρίως τους εμπόρους που έκαναν μακρύ ταξίδι μεταξύ ανατολής και δύσης με καραβάνια, ακολουθώντας το Δρόμο του Μεταξιού. Πριν από πολλούς αιώνες πλούσιοι έμποροι έμεναν εδώ, έδεναν τις καμήλες τους στους στάβλους και εκφόρτωναν ανεκτίμητα πλούτη από λεπτεπίλεπτα μεταξωτά, αρωματικά μπαχαρικά και πλούσιες γούνες στα κελάρια κάτω από τα δωμάτιά τους,  για να ξεκινήσουν ξανά το πρωί το ταξίδι τους μετάξύ των δύο Ηπείρων, της Ευρώπης και της Ασίας. Δυστυχώς ή ευτυχώς, σήμερα τα περισσότερα από τα καραβανσεράι του Αζερμπαϊτζάν έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία- μια ευχάριστη εξαίρεση είναι το Σεκίνικο Καραβανσεράι όπου ένα μέρος του κτιρίου έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο, αλλά το άλλο μέρος μπορεί να το δουν όλοι οι κοινοί θνητοί - είναι ένα είδος μουσείου.

Ύστερα θα κάνουμε μία μικρή στάση στα εργαστήρια Shabaka, τις μπουτίκ με αντίκες καθώς και στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία για να δοκιμάσουμε και να αγοράσουμε τον πεντανόστιμο Σεκίνικο Χαλβά.

Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο για να δοκιμάσουμε τα μοναδικά Σεκίνικα πιάτα.

Διανυκτέρευση στο Σεκί.

4η  ημέρα: 21/03-Καυκάσια όρη-Σεκί-Εορτασμός του Nowruz Bayram μαζί με τοπική οικογένεια

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε για το χωριό Κις για να επισκεφτούμε την Εκκλησία του Κις. Αυτός ο θρησκευτικός τόπος βρίσκεται, περίπου 5 χλμ. βόρεια του Σέκι, γνωστός και ως Εκκλησία της Αγίας Ελισσέ ή Εκκλησία της Παναγίας. Έχει λειτουργήσει σε διαφορετικές εποχές ως Καυκάσια Αλβανική Αποστολική εκκλησία, καθώς και ως Γεωργιανή εκκλησία. Η σημερινή δομή της εκκλησίας χτίστηκε τον 12ο αιώνα.

Ακολουθεί το φρούριο Ναρίν. Στους πρόποδες των βουνών του Καυκάσου, μέσα στα πευκοδάση, το κέντρο αναψυχής του φρουρίου Ναρίν είναι μια εξαιρετική επιλογή για την βόλτα μας. Ύστερα θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με το εμπορικό κέντρο του Αρχαίου Καυκάσου. Θα επισκεφτούμε τα εργαστήρια μεταξουργίας, θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια και θα επισκεφτούμε τα πολύχρωμα παραδοσιακά μαγαζάκια της πόλης.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε σε μία φάρμα που διατηρεί η οικογένεια Qinyetogullari. Εκεί θα μας υποδεχτεί η ντόπια οικογένεια και θα αρχίσουν οι προετοιμασίες του Nowruz Bayram. Θα ζήσουμε σαν ντόπιοι την μεγαλύτερη και πιο αγαπημένη γιορτή του Αζερμπαϊτζάν και θα γιορτάσουμε μαζί με όλη την οικογένεια την έναρξη της άνοιξης.

Το Nowruz μεταφράζεται ως "Νέα Ημέρα" και σηματοδοτεί την άφιξη της άνοιξης.  Γιορτάζεται την ημέρα της εαρινής ισημερίας και συμβολίζει την ανανέωση της φύσης και την αρχή της νέας ζωής. Το 2009 συμπεριλήφθηκε στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της UNESCO για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και ο ΟΗΕ ανακήρυξε την 21η Μαρτίου ως "Διεθνή Ημέρα Nowruz". Πρόκειται για μια από τις πιο πολυαναμενόμενες γιορτές του Αζερμπαϊτζάν, που αγαπούν τόσο οι μεγάλοι όσο και τα παιδιά. Κατά τη διάρκεια αυτών των εορταστικών ημερών, οι πόρτες των σπιτιών είναι ανοιχτές για τους καλεσμένους και τα τραπέζια είναι γεμάτα με λιχουδιές.

Επιστροφή στο Ξενοδοχείο αργά το βράδυ. Διανυκτέρευση.

 5η  ημέρα: 22/03, Ισμαιλλί, Λαχίτς, Μπασκάλ, Γκεμπελέ

Μετά το πρωινό θα αποχαιρετίσουμε το Σεκί και θα εξερευνήσουμε και μία άλλη περιοχή του Βόρειου Αζερμπαιτζάν.

Θα επισκεφτούμε την περιοχή Ισμαιλλί που βρίσκεται στους πρόποδες της νότιας πλαγιάς του Μεγάλου Καυκάσου. Η περιοχή Ismailli είναι μια από τις πιο γραφικές του Αζερμπαϊτζάν. Κάθε χωριό εδώ έχει τη δική του ένδοξη ιστορία: το Λαχίτς έγινε διάσημο ως κέντρο τεχνιτών και το Μπασκάλ για το μετάξι.

Το χωριό Λαχίτς είναι η αρχαία περιοχή των τεχνιτών του Αζερμπαϊτζάν. Έχει ηλικία 1.500 ετών και στην αρχαιότητα ονομαζόταν "η πόλη των σαράντα τεχνών". Τον XVIII-XIX αιώνα το ορεινό χωριό ήταν ένα από τα κύρια κέντρα κατασκευής χάλκινων αγγείων και όπλων. Τα προϊόντα των τεχνιτών του Λαχίτς εκτέθηκαν στην Παγκόσμια Έκθεση της Βιέννης το 1873, εκτίθενται επίσης στο Λούβρο, στο Μουσείο Albert και Victoria του Λονδίνου, στο Παλάτι Topkapi της Κωνσταντινούπολης κ.λπ. Αυτό που κάνει το Lahich μοναδικό είναι ότι χωρίζεται σε γειτονιές, η καθεμία γνωστή για την τέχνη της - χαλκός, αγγειοπλαστική και οπλοποιία. Όλα τα κομμάτια που εκτίθενται εδώ είναι μοναδικά: πιάτα, κούπες και κανάτες καλύπτονται από τα καλύτερα διακοσμητικά στοιχεία Λαχίτς, με προσωπική σήμανση, όνομα, ημερομηνία και τόπο παραγωγής. Το Λαχίτς είναι σήμερα ένα προστατευόμενο ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο, που περιλαμβάνεται στη διεθνή τουριστική διαδρομή "Ο Μεγάλος Δρόμος του Μεταξιού". Και η "Τέχνη της Χαλκοτεχνίας Λαχίτς" έχει εγγραφεί στον κατάλογο της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το χωριό Μπασκάλ, που ιδρύθηκε τον τέταρτο αιώνα, αποτελεί σήμερα εθνικό πολιτιστικό και ιστορικό καταφύγιο. Η αρχαία ατμόσφαιρα του χωριού διατηρείται ακόμα στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια του, τα οποία μπορεί κανείς να διασχίσει μόνο με τα πόδια ή με άλογο. Τα ερείπια ενός αρχαίου φρουρίου είναι ακόμα ορατά στο πάνω μέρος του χωριού και μεσαιωνικά τζαμιά και αρχαία λουτρά βρίσκονται ακόμα στα στενά δρομάκια. Οι δρόμοι στο Μπασκάλ είναι τόσο στενοί που σε ορισμένα σημεία μπορείτε να κρατηθείτε και από τους δύο τοίχους με τα χέρια σας. Τα σπίτια Μπασκάλ έχουν μια δική τους ιδιαιτερότητα: ένα ξύλινο στρώμα τοποθετείται ανάμεσα στην τοιχοποιία, καθιστώντας την κατοικία ασφαλή κατά τους συχνούς σεισμούς. Κατά τον Μεσαίωνα το Μπασκάλ ήταν το κέντρο της βιοτεχνίας και της μεταξοϋφαντουργίας. Σήμερα τα μεταξωτά σάλια δημιουργούνται στο Κέντρο Παραγωγής Μεταξιού Kelagai, το οποίο λειτουργεί επίσης σαν μουσείο με μοναδικά δείγματα των εθνικών κεφαλόδεσμων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δημιουργήθηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα. Ένα άλλο αξιοθέατο του χωριού είναι ένας πλάτανος που φυτεύτηκε τον 16ο αιώνα. Αυτό το αρχαίο δέντρο έχει μια τόσο μεγάλη κοιλότητα που κάποτε στέγαζε ένα κουρείο και ένα τεϊοποτείο.

Ακολουθεί η πόλη Γκεμπελέ που βρίσκεται στους πρόποδες του Μεγάλου Καυκάσου, στο φαράγγι των βουνών Bazar-Yurt και Tufan. Ο αέρας του βουνού είναι μεθυστικός, τα όμορφα ποτάμια, οι καταρράκτες και οι λίμνες χαροποιούν το μάτι. Οι δρόμοι της πόλης εντυπωσιάζουν με την καθαριότητά τους και τους περιποιημένους δρόμους. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γκεμπελέ αποκαλείται συχνά "Αζερική Ελβετία".

Το ορεινό θέρετρο Tufandag προσφέρει στους επισκέπτες του ένα φυσικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και αρμονίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τα Καυκάσια όρη με μια βόλτα με το τελεφερίκ.

Μεταφορά στο πολυτελές πεντάστερο Ξενοδοχείο του Γκεμπελέ, ξεκούραση.

Το βράδυ δειπνήσουμε σε ένα από τα καλύτερα παραδοσιακά εστιατόρια της πόλης για να γευτούμε τις τοπικές Αζέρικες γεύσεις, μιας και η Αζέρικη κουζίνα θεωρείται μία  από τις καλύτερες στον κόσμο.

Διανυκτέρευση στο Γκεμπελέ.

6η  ημέρα: 23/03 Γκεμπελέ-Σαμαχί-Ξενάγηση και γεύμα σε οινοποιείο-Μπακού

Πρωινό, check-out και αναχώρηση για τον δρόμο του Μεταξιού. Αρχικά θα επισκεφτούμε την περιοχή Σαμάχι και συγκεκριμένα την πόλη Σεμάκα, διασχίζοντας εντυπωσιακά υψίπεδα, πάνω στα οποία εκρήγνυνται τελευταία μερικά ηφαίστεια λάσπης. Η πρώτη στάση της ξενάγησης θα είναι το Μαυσωλείο Diri Baba, το μέρος όπου θα σας συναρπάσει η ιστορία και οι θρύλοι. Επόμενη στάση στο Τζαμί Τζούμα που είναι το πρώτο τζαμί του Αζερμπαϊτζάν. Χτίστηκε το 743 μ.Χ., γεγονός που το καθιστά το δεύτερο παλαιότερο τζαμί στον Καύκασο. Ακολουθεί το Μαυσωλείο Γέντι Γκουμπάζ. Το Μαυσωλείο Γέντι Γκουμπάζ ή "Επτά Θόλοι",  χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και βρίσκεται στους πρόποδες του φρουρίου Γκιουλιστάν. Εδώ είναι θαμμένοι αξιόλογοι εκπρόσωποι της δυναστείας Shirvanshah.

Το αποκορύφωμα της ξενάγησής μας είναι η επίσκεψη στο οινοποιείο Meyseri, ένα εργοστάσιο παραγωγής βιολογικού κρασιού. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους αμπελώνες, να επισκεφθείτε ένα μικρό μουσείο του οινοποιείου και να δοκιμάσετε διάφορα κρασιά. Θα ακολουθήσει γεύμα στο εστιατόριο του Οινοποιείου.

Επιστροφή στο Μπακού. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο. Αργά το βράδυ προαιρετικά θα γνωρίσουμε το νυχτερινό Μπακού, απολαμβάνοντας ένα ποτό σε ένα  από τα πολυάριθμα πολυτελή μπαράκια της πρωτεύουσας.  Διανυκτέρευση στο Μπακού.

7η  ημέρα: 24/03- Κουμπά- Κιναλίκ-Γκετσρές, Κράσναγια Σλομπόντα

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Κουμπά. Μια από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας, η Κούμπα είναι ιδιαίτερα όμορφη την άνοιξη, όταν οι πολλοί κήποι της και τα πάρκα της ανθίζουν. Η Κούμπα φημίζεται για τα μήλα της, τα οποία έχουν γίνει εδώ και καιρό το σύμβολο της. Η Κούμπα είναι ελκυστική με την καταπράσινη φύση της, τα δάση και τις ορεινές περιοχές της που αποτελούν μέρος της οροσειράς του Καυκάσου.  Η πόλη Κούμπα είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη που επισκέπτονται οι τουρίστες. Σε μόλις 2 ώρες οδήγησης βόρεια της χώρας θα φτάσετε σε μια ιστορική πόλη που ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα και φημίζεται για τα αρχαία τζαμιά και τα μοναδικά χαλιά της. Μόνο στην περιοχή Κούμπα μπορεί κανείς να βρει αυθεντικά χωριά, ένα είδος εθνογραφικού μουσείου plein air, όπου οι άνθρωποι που ζουν σε καθένα από αυτά μιλούν τη δική τους γλώσσα. Στη Κούμπα ζουν εκπρόσωποι ορισμένων από τα μικρότερα έθνη και γι' αυτό υπάρχει ένα υπαίθριο εθνογραφικό μουσείο σε κάθε χωριό. Οι τοπικοί πληθυσμοί έχουν τη δική τους μοναδική γλώσσα: Καπουτλί (Khaputly), Κριτζά( Kryja), Τζεκ(Jek) και Κιναλίκ (Khynaliq). Μόνο λίγα σπίτια έχουν επιβιώσει σε αυτά τα μικρά χωριά, ενώ το μεγαλύτερο είναι το ορεινό χωριό Κιναλίκ, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Με τη δύσκολη προσβασιμότητα, τη μοναδική γλώσσα και αρχιτεκτονική του, το χωριό προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το Κιναλίκ έχει κηρυχθεί εθνογραφικό καταφύγιο από το 2007. Τα πιο ασυνήθιστα κτίρια εδώ είναι τα σπίτια σε σχήμα αμφιθεάτρου στην κορυφή του βουνού. Μοιάζουν με αετοφωλιές: χτισμένες σε μια πλαγιά κοντά η μία στην άλλη. Εδώ η στέγη του ενός σπιτιού αποτελεί αυλή για το επάνω σπίτι. Το χωριό έχει ιστορία 2000 ετών. Εδώ μπορείτε να μάθετε για τα έθιμα και τις παραδόσεις και να δείτε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζουν στο ύψος των 2500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το χωριό Γκετσρές (Gechresh) είναι μια από τις πιο γραφικές και ζωντανές γωνιές της Κουμπά. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ο δρόμος μέσα από το μυστηριώδες δάσος που οδηγεί στο Γκετσρές. Οι ακτίνες του ήλιου δεν φαίνεται να εισχωρούν ποτέ σε αυτό το πυκνό δάσος. Τα δέντρα στο μαγικό δάσος είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορεί κανείς να δει τις κορυφές τους. Κατά μήκος του δρόμου υπάρχουν εστιατόρια και χώροι ανάπαυσης, όπου μπορούμε να κάνουμε μία στάση για να δοκιμάσουμε την τοπική κουζίνα.

Η Κουμπά γοητεύει πολλούς ανθρώπους με το μοναδικό φυσικό της τοπίο. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να δουν με τα μάτια τους τον φυσικό καταρράκτη Αφούτζα(Afuja), ο οποίος έχει ύψος 75 μέτρα.

Το Κράσναγια Σλομπόντα αποκαλείται και το «χωριό των εκατομμυριούχων», επειδή από εκεί κατάγονται πολλοί πλούσιοι Εβραίοι. Αν και ζουν στο εξωτερικό, ο καθένας τους έχει το δικό του σπίτι στην Κράσναγια Σλομπόντα. Οι Εβραίοι συνεισφέρουν πολλά στην τοπική συναγωγή και συμμετέχουν σε κοινωνικά προγράμματα.

Επιστροφή στο Μπακού. Δείπνο στο εστιατόριο του Πύργου της τηλεόρασης. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: 25/03- Μπακού- Χερσόνησος Άμπσερον-Γκομπουστάν

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τη Χερσόνησο Άμπσερον. Θα επισκεφτούμε τον  ναό της φωτιάς των Ινδών προσκυνητών που ονομάζεται Ateshgah. Βρίσκεται σε μια επίπεδη περιοχή, όχι μακριά από τη θάλασσα, προς τα νότια-ανατολικά του χωριού Σουρακάνι (Surakhani), προάστιο ουσιαστικά του Μπακού, στη χερσόνησο Αμπσερόν. Surakhani από τα περσικά σημαίνει ‘‘περιοχή με τρύπες’’.  Σήμερα περιβάλλεται από άχαρες εγκαταστάσεις πετρελαίου. Τα κελιά και ο ναός κατασκευάστηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μεταξύ του 17ου και 19ου αιώνα και περικλείονται μέσα σε ένα περίβολο που έγινε στο τέλος του 18ου αιώνα. Ο ναός Ateshgah κατασκευάστηκε από Ινδούς που ζούσαν στο Μπακού, η πλειοψηφία των οποίων προερχόταν από τη Βόρεια Ινδία και ήταν μέλη της κοινότητας Σιχ. Συγκεντρωτικά τα κτίρια του συγκροτήματος θυμίζουν καραβανσεράι, κι έχουν σχεδιαστεί ως ένα κλειστό πεντάγωνο που αποτελείται από 24 κελιά και δωμάτια τα οποία χρησιμοποιούνταν για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες προσκυνητές. Το 1975 μετατράπηκε σε μουσείο και τώρα δέχεται περισσότερους από 20.000 επισκέπτες το χρόνο.

Ύστερα θα επισκεφτούμε το φλεγόμενο βουνό Yanardag. Στους πρόποδες του βουνού υπάρχει συνεχώς φωτιά λόγω του αερίου που βγαίνει από το υπέδαφος.

Αφού γευματίσουμε κάπου πρόχειρα θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε την περιοχή του Γκομπουστάν, το οποίο έχει εξαιρετική παγκόσμια αξία για την ποιότητα και πυκνότητα της τέχνης στις βραχογραφίες. Παρουσιάζει σκηνές από κυνήγι, πανίδα, χλωρίδα και τον τρόπο ζωής τους στους προϊστορικούς χρόνους. Επίσης παρουσιάζει  την πολιτιστική συνέχεια μεταξύ των προϊστορικών και μεσαιωνικών χρόνων. Οι βραχογραφίες είναι μια εξαιρετική μαρτυρία για ένα τρόπο ζωής που  έχει εξαφανιστεί. Δείχνουν πολύ παραστατικά δραστηριότητες που συνδέονται με το κυνήγι και το ψάρεμα, σε μια εποχή που το κλίμα ήταν θερμότερο και πιο υγρό  από ότι σήμερα και  η βλάστηση της περιοχής πολύ διαφορετική.

Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η  ημέρα: 26/03 -Μπακού-μέρα ελεύθερη για εξερεύνηση

Μετά το πρωινό, θα εξερευνήσουμε το Μπακού όπως οι ντόπιοι. Θα πάρουμε το Μέτρο για να εξερευνήσουμε και άλλες περιοχές της πρωτεύουσας. Άλλη εναλλακτική είναι να μείνουμε στο κέντρο και να το εξερευνήσουμε με τα πόδια.

Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο Νιζαμί και στην διάσημη παραλιακή του Μπακού μήκους 15χλμ.

Θα θαυμάσουμε το μοναδικό και περίεργο κτήριο του Κέντρου Πολιτισμού του Χειντάρ Αλίεβ. Την αρχιτεκτονική του κτηρίου επιμελήθηκε η Ζάχα Χαντίντ, η οποία θεωρεί το Κέντρο Χειντάρ Αλίεβ ως ένα από τα κορυφαία έργα της. Δεν είναι μόνο ότι το κτίριο κέρδισε ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά βραβεία - το 2014 ψηφίστηκε ως "Έργο της Χρονιάς" από το Μουσείο Σχεδιασμού του Λονδίνου. Αλλά και ότι τα αρχιτεκτονικά και συμβολικά στοιχεία είναι εξαιρετικά αρμονικά. Ο παραμετρικός σχεδιασμός και τα σύγχρονα υλικά επέτρεψαν στη Ζάχα Χαντίντ να δημιουργήσει μια δομή που θολώνει τη διάκριση μεταξύ αρχιτεκτονικής και μητροπολιτικού τοπίου, πρόσοψης κτιρίου και πλατείας, χειροποίητου έργου και φυσικού περιβάλλοντος, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Η τοποθεσία είναι ιδανική για μοναδικές φωτογραφίες.

 Ύστερα θα περιηγηθούμε και θα λάβουμε μέρος στους εορτασμούς της άνοιξης( Nowruz Bayrami).

Παντού στους δρόμους θα δούμε παρελάσεις, μουσική, θα μας κερνάνε τα παραδοσιακά γλυκά του Nowruz Bayrami και μόλις νυχτώσει σε πολλές πλατείες θα ανάψουν φωτιές και θα αρχίσουν οι παραδοσιακοί χοροί και τελετουργίες γύρω από την φωτιά.

Ειδικά η φωτιά είναι ένα σύμβολο του Νοβρούζ από την αρχαιότητα. Η φωτιά θεωρείται ιερή στο Αζερμπαϊτζάν και είναι ένα σύμβολο λατρείας του λαού του. Το Αζερμπαϊτζάν ονομάζεται η Γη της Φωτιάς. Γίνεται προσκύνημα των Ζωροαστρών στα προάστια του Μπακού, όπου η αιώνια φυσική φωτιά καίει για αιώνες. Το Αζερμπαϊτζάν έχει αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που κάποτε προκάλεσαν πυρκαγιά στο έδαφος και αυτό ερμηνεύτηκε ως ευλογία.

Το Νοβρούζ είναι γεμάτο εορταστικές εκδηλώσεις, πολύχρωμα παιχνίδια, μουσική και χορούς. Κατά τη διάρκεια του Νοβρούζ, όπως και χιλιάδες χρόνια πριν, και όπως στις μεσαιωνικές μινιατούρες, πραγματοποιούνται μουσικές τελετές σε όλο το Αζερμπαϊτζάν, παραδοσιακοί καλλιτέχνες και τραγουδιστές παίζουν και τραγουδούν, πραγματοποιούνται υπαίθριες παραστάσεις, διάφορα παραδοσιακά παιχνίδια, οι ακροβάτες δείχνουν τις δεξιότητές τους, οι παλαιστές ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Το Νοβρούζ δεν είναι μόνο μια γιορτή, αλλά η αγαπημένη και πιο ιερή ημέρα του χρόνου για τον λαό του Αζερμπαϊτζάν, όταν επιδεικνύουν τα καλύτερα από τα χαρακτηριστικά τους - καλοσύνη και φιλοξενία.

Διανυκτέρευση στο Μπακού.

10η  ημέρα: 27/03 -πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

Τιμές & Αναχωρήσεις

Αναχωρήσεις απο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη

Πτήσεις: Turkish airlines

TK1844  18MAR ATHIST  2135 0010 

TK 338   19MAR ISTGYD  0210 0600 

TK 337   27MAR GYDIST  0755 1000 

TK1849  27MAR ISTATH  1320 1450

Άτομο σε δίκλινο 980€
Φόροι αεροδρομίου, επίναουλοι καυσίμων, βίζα, ασφάλεια, κοστος εισόδων 600€
Συνολική τιμή : 1580€
Επιβάρυνση μονόκλινου 280€
Παιδί (2 - 12 ετών) σε δικλινο με 2 ενήλικες

Τι περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Μπακού-Αθήνα με Turkish airlines
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Μπακού
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Σεκί
 • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 5* στο Γκεμπελέ
 • Ημιδιατροφή (πρωινό καθημερινά και γεύματα ή δείπνα στα τοπικά παραδοσιακά εστιατόρια)
 • Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
 • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια με επέκταση για COVID-19
 • Ελληνόφωνος συνοδός και τοπικός ξεναγός.
Δεν περιλαμβάνονται
 • Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο.

 • Βίζα Αζερμπαϊτζάν(30ευρώ)

 • Οινοπνευματώδη ποτά.

 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό – προτεινόμεν

 • PCR τεστ

Σημειώσεις
 • ·Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά, από τις ημερομηνίες  πραγματοποίησης του ταξιδιού.

 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.

 • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του  προγράμματος ανάλογα με  τις συνθήκες  που προκύπτουν.

 • Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση

 • Για την έκδοση βίζας Αζερμπαϊτζάν απαιτούνται 5-8 εργάσιμες ημέρες και χρειάζονται: α. Διαβατήριο, β. 2 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου και γ. Συμπληρωμένη αίτηση