ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

ΚΙΕΒΟ-ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ....ένα ταξίδι που δεν έχει ξαναγίνει....

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ | Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
από 0
ΚΙΕΒΟ-ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ....ένα ταξίδι που δεν έχει ξαναγίνει.... Πρόγραμμα Τιμές & Αναχωρήσεις Τι περιλαμβάνεται ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Πρόγραμμα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ημέρα. Αθήνα-Κίεβο – ξενάγηση πόλης.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για το Κίεβο.

Άφιξη στις 12:15 και αφού τακτοποιηθούμε στο Ξενοδοχείο μας , ξεκινάμε για μια περιήγηση στη «Μητέρα των Ρωσικών  πόλεων», της αρχοντικής πρωτεύουσας της Ουκρανίας, με τους χρυσούς τρούλους των ναών της, την αιώνια ιστορία της και την πλούσια κουλτούρα της. Θα δούμε τις κεντρικότερες λεωφόρους, Χρεστσάτικ και Τάρας, το πάρκο της Αιώνιας Δόξας με την φλόγα της μνήμης, το άγαλμα του πρίγκιπα Βλαντιμίρ, την Πλατεία της Ανεξαρτησίας, την Χρυσή Πύλη που τον 11ο αιώνα  ήταν η κύρια είσοδος στην πόλη, την οδό Σεβτσένκο, το Θέατρο Όπερας,  τον καθεδρικό ναό του Αγ. Μιχαήλ και το ναό του Αγ. Βλαδίμηρου. Θα περπατήσουμε  στην πλατεία Σοφίσκαγια και θα δούμε τον Βυζαντινό ναό της Αγίας Σοφίας, που κτίστηκε το 1037 στην περίοδο της μεγαλύτερης ακμής της Κιεβικής Ρωσίας και είναι η παλαιότερη εκκλησία της Ρωσικής Ορθοδοξίας. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίσμα του 11ου αιώνα, με δεκατρείς τρούλους που συμβολίζουν τον Χριστό και τους μαθητές του. Σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Επίσης θα θαυμάσουμε την Ι. Μονή Φλωρόβσκι (FLOROV), ένα πολύ αρχαίο μοναστήρι που χρονολογείται από τον 15ον αιώνα. Εδώ βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παρθένου Μαρίας Rudnenska. Στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα στον γραφικό κατηφορικό δρόμο Αντρέγιεφσκι, έναν από τους πιο γνωστούς και ιστορικούς δρόμους του Κίεβου, που ευημερεί χάρη στη μοναδική του τοπολογία, αρχιτεκτονική, πλούσια ιστορία και ακόμη χάρη στα πολλά καταστήματα δώρων, πολλά πολυτελή εστιατόρια, τις μικρές γκαλερί που εκθέτουν πίνακες και γλυπτά Ουκρανών καλλιτεχνών. Είναι ο αγαπημένος δρόμος και των κατοίκων του Κιέβου αλλά  και  των τουριστών.  Ένα από τα σημαντικά μνημεία του  πεζοδρόμου είναι ο  μπαρόκ ναός του Αγ. Ανδρέα, ο οποίος κτίστηκε από τον αρχιτέκτονα των ανακτόρων της Αγ. Πετρούπολης, Ραστρέλι. Η ιδέα για την κατασκευή του ναού ήταν της Ρωσίδας τσαρίνας Ελισάβετ. Σύμφωνα με τον σχετικό μύθο, κάποτε υπήρχε θάλασσα στη θέση του Δνείπερου.  Όταν ο Αγ. Ανδρέας ήρθε στο Κίεβο και έβαλε το σταυρό εκεί όπου τώρα βρίσκεται η εκκλησία του Αγ. Ανδρέα, η θάλασσα χάθηκε.  Το μοναδικό κομμάτι της θάλασσας που υπάρχει ακόμη βρίσκεται κάτω από τους λόφους του Κιέβου. Η εκκλησία δεν έχει καμπάνες γιατί όπως λέει ο μύθος όταν χτυπήσει η πρώτη καμπάνα το νερό θα ζωντανέψει και θα πλημμυρίσει την αριστερή πλευρά του Κιέβου. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην Κάτω Πόλη, Ποντίλ, μια από τις παλιότερες γειτονιές του Κιέβου, κάποτε εμπορικό κέντρο της πόλης. Θα δούμε το Εθνικό πανεπιστήμιο του Κιέβου, το σιντριβάνι του Samson, τις πλατείες Kontraktova και Poshtova, το τελεφερίκ του Κιέβου. 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα. Κίεβο – Μονή Αγ. Λαύρας – Κατακόμβες

Αφού πάρουμε το πρωινό  μας, θα επισκεφτούμε το μοναστηριακό συγκρότημα της Αγίας Λαύρας ή Πετσέρσκαγια. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό έργο παλιάς Ρωσικής αρχιτεκτονικής, χτισμένο τον 11ο αιώνα, με χρυσούς τρούλους και υπόγειους λαβυρίνθους. Οι περίφημες κατακόμβες, ένα πολυδαίδαλο σύστημα από στοές, φιλοξένησαν τους πρώτους ερημίτες που εγκαταστάθηκαν εδώ, επιλέγοντας να ζήσουν σε αυτούς τους χώρους προκειμένου να προσεγγίσουν τον Θεό. Η Μονή ιδρύθηκε τρία χιλιόμετρα νότια του Κιέβου, όπου βρισκόταν το 1051, η Μονή  του Ρως Κιέβου, που για μεγάλο χρονικό διάστημα το πιο διάσημο Μοναστήρι. Απλώνεται στις δασωμένες πλαγιές στην αντίπερα δεξιά όχθη του Δνείπερου πάνω σε δυο λόφους σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

‘Έπειτα  θα επισκεφθούμε τις «Άνω Σπηλιές» της Λαύρας, καθώς και το μουσείο των θησαυρών της Λαύρας.

Το απόγευμα  θα επισκεφτούμε το εθνογραφικό μουσείο «Πιρόγκοβο»

 Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα, Κίεβο-μέρα ελεύθερη ή προαιρετικά Τσερνομπίλ

Μετά το πρωινό έχουμε την ημέρα μας ελεύθερη για να εξερευνήσουμε το Κίεβο ή εναλλακτικά για όποιον το επιθυμεί μπορούμε να επισκεφτούμε το Τσερνομπίλ.

Το ταξίδι στο Τσερνομπίλ είναι απολύτως ασφαλές.

Το πρόγραμμα συνήθως διαρκεί 8-9 ώρες, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών από / προς το Κίεβο:

• Κατευθυνόμαστε  στο Τσερνομπίλ από το διερχόμενο σημείο ελέγχου Dytyatky (στα σύνορα της ζώνης αποκλεισμού 30 χιλιομέτρων). Σας παρουσιάζουμε ένα ενημερωτικό και εκπληκτικό ντοκιμαντέρ διάρκειας 2 ωρών.

• Εισαγωγή στη Ζώνη Αποκλεισμού 30χλμ. Στο δρόμο προς την πόλη του Τσερνομπίλ βλέπουμε ένα μικρό εγκαταλελειμμένο χωριό Cherevach και το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής Τσερνομπίλ, Zalissya.

• Άφιξη στο Τσερνομπίλ. Εισαγωγική ενημέρωση σχετικά με τη διοικητική διαίρεση και τους κανονισμούς της ζώνης αποκλεισμού, τη διάθεση των RAW κλπ.

• Αξιοθέατα στην πόλη του Τσερνομπίλ: Μνημείο αστεριών Wormwood, Εκκλησία του Αγίου Ηλία, Μνημείο «Για όσους έσωσαν τον κόσμο», στάση φωτογραφίας στο χώρο με ρομπότ και οχήματα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό των ραδιενεργών καταλοίπων.

• Εισαγωγή στη Ζώνη των 10 χλμ. Με διέλευση από το σημείο ελέγχου Leliv.

• Στο δρόμο προς το σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος σταματάμε στο σχεδόν πλήρως θαμμένο χωριό Kopachi και επισκεπτόμαστε  το εγκαταλελειμμένο νηπιαγωγείο

• Το τρίτο στάδιο του ChNPP (ανεμπόδιστοι αντιδραστήρες # 5, # 6 και ημιτελή ψυκτικοί πύργοι).

• Αξιοθέατα της νέας σαρκοφάγου του Αντιδραστήρα # 4 από απόσταση 270 μ.

• Σταματάμε  κοντά στο κόκκινο δάσος και το πινακίδιο Pripyat.

• Αξιοθέατα στην πόλη Pripyat: η οδός Λένιν, η κεντρική πλατεία, το παλάτι του πολιτισμού, το Polissya, το σούπερ μάρκετ, γήπεδο, σχολείο, πισίνα, νοσοκομείο κλπ.

Σημαντικό. Η είσοδος των κτιρίων στο Prypiat είναι εκτός ορίων.

• Μεσημεριανό στην καντίνα του Τσερνομπίλ - όλα τα συστατικά προέρχονται από το εξωτερικό και είναι οικολογικά καθαρά.

• Τελικό check out στο σημείο ελέγχου Dytyatki.

• Επιστροφή στο Κίεβο

4η μέρα, Κίεβο- Αθήνα, πτήση επιστροφής.

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Τιμές & Αναχωρήσεις

Τι περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνονται

Περιλαμβάνονται:

 1. Αεροπορικό εισιτήριο με Wizzair( με χειραποσκευή 40 x 30 x 20 cm )
 2. Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων.
 3. 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Κίεβο με πρωινό.(President ή παρόμοιο)
 4. Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
 5. Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 6. Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 7. Ελληνόφωνος ξεναγός & συνοδός.
Δεν περιλαμβάνονται

Δεν περιλαμβάνονται:

 1. Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο.
 2. Οινοπνευματώδη ποτά.
 3. Τα γεύματα.
 4. Έξτρα αποσκευή +30€.
 5. Η εκδρομή στο Τσερνομπίλ με ελληνόφωνο ξεναγό και ένα γεύμα: 160ευρώ
 6. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό – προτεινόμενο.
Σημειώσεις

Σημειώσεις:

 • Είναι απαραίτητο να έχετε διαβατήριο για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.
 • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του  προγράμματος ανάλογα με  τις συνθήκες  που προκύπτουν.
 • Group κάτω των 10 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό.
 • Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Προσοχή οι κρατήσεις που θα γίνουν μετά τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν επιβάρυνση 50€.