ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

ΓΕΩΡΓΙΑ , Αγίου Δημητρίου και 28η Οκτωβρίου

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ | Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
από 0
ΓΕΩΡΓΙΑ , Αγίου Δημητρίου και 28η Οκτωβρίου Πρόγραμμα Τιμές & Αναχωρήσεις Τι περιλαμβάνεται ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Πρόγραμμα

1 ημέρα: Θεσσαλονίκη(Αθήνα)-Κουταϊσι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και πτήση για Κουταϊσι. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Κουταϊσι στις 12:10.

Αφού γευματίσουμε θα επισκεφτούμε την Ακαδημία και  Μονή Gelati που ιδρύθηκαν από τον βασιλιά Δαβίδ το 1106 και μπορείτε να δείτε τον τάφο του στο νότιο άκρο του καθεδρικού ναού στην κεντρική είσοδο. Ο λαϊκός και σεβαστός βασιλιάς Δαβίδ ήθελε να ταφεί σε ένα μέρος όπου όλοι οι άνθρωποι που έρχονταν στο μοναστήρι να περνούσαν πρώτα από τον τάφο του και σύμφωνα με το μύθο ο τάφος είναι το ίδιο ύψος με τον ίδιο τον βασιλιά. Κατά τη διάρκεια του 12ου-13ου αιώνα ο Gelati ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά, εκπαιδευτικά, επιστημονικά και φιλοσοφικά κέντρα της Γεωργίας.

 

Ακολουθεί το μυθικό «Σπήλαιο του Προμηθέα». Είναι ένα από τα πλουσιότερα σπήλαια της Ευρώπης.

Η διαδρομή στο σπήλαιο είναι 1060μέτρα και θα δούμε πάρα πολλά υπόγεια ποτάμια και πανέμορφα τοπία. Η έξοδος από το σπήλαιο γίνεται με βάρκα όπου θα απολαύσουμε τις ομορφιές του σπηλαίου εν πλώ.

Συνεχίζουμε για την Τιφλίδα την πρωτεύουσα της Γεωργίας. Δείπνο  σε παραδοσιακό εστιατόριο με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς γεωργιανούς χορούς.. 

Διανυκτέρευση στην Τιφλίδα.

2η μέρα :Τιφλίδα-Ξενάγηση πόλης- Μτσχέτα- Γκόρι ή Ουπλιστσίχε

 Μετά το πλούσιο οικογενειακό και παραδοσιακό πρωινό θα ξεναγηθούμε στην παλιά και στην σύγχρονη  πόλη της  Τιφλίδας, που αποτελεί σύνθεση διάφορων και διαφορετικών  πολιτισμών. Εδώ συνδυάζονται  τα ευρωπαϊκά και ανατολικά στοιχεία  καταλήγοντας στο γεωργιανό πολιτισμό. Η αρμονική σύνδεση του παλιού και του  μοντέρνου δεν αφήνουν ψυχρό και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μόνο εδώ στην Τιφλίδα, σε μια γειτονιά της παλιάς πόλης μπορείς να δεις να συνυπάρχουν η ορθόδοξη  εκκλησία, η συναγωγή,  το τζαμί και η αρμένικη εκκλησία. Κάθε άνθρωπος στο δρόμο προσπαθεί να σε βοηθήσει και να σε εξυπηρετήσει. Θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Metekhi / Μετέχι (13ος. αι), το Φρούριο του Narikala/Ναρικάλα (4ος αι.), τα Sulphur Baths/Ιαματικά Λουτρά – αγαπημένο μέρος των κατοίκων της Τιφλίδας, καθώς και των ξένων, τον Sioni Cathedral /Καθεδρικό ναό Sioni (6-7 ος αι.), όπου βρίσκεται ο σταυρός της Αγίας Νίνω και ο ήλος του Χριστού, την βασιλική Anchiskhati/Anchiskhati -6ος αι., ένα από τα παλαιότερα μνημεία του είδους των  βασιλικών ναών και το Georgian Museum of Arts/Γεωργιανό Μουσείο Τεχνών, την λεωφόρο Ρουσταβέλι με τα πολυτελή καταστήματα και τα επιβλητικά κτίρια, την Όπερα, το Κοινοβούλιο κ.α..

Συνεχίζουμε  για την πόλη Μτσχέτα (παλιά πρωτεύουσα της Ιβηρίας). Θα έχουμε ξενάγηση στον Svetitskoveli Cathedral/Ιερό καθεδρικό ναό Σβέτιτσκοβέλι (το σύμβολο του εκχριστιανισμού της Γεωργίας (ανοικοδομημένο μεταξύ 1010-1029) και στο Jvari Monastery/Μοναστήρι Τζβάρι (σταυρός) (6-7ος αι.). Και τα δύο ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομία της UNESCO. 

Συνεχίζουμε για το Γκόρι γενέτειρα του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι παγκοσμίως γνωστός με το ψευδώνυμο Στάλιν. Στο ομώνυμο μουσείο θα δούμε προσωπικά του αντικείμενα και θα γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές των πρώτων χρόνων της ζωής τού αμφιλεγόμενου ηγέτη. Μετά μας περιμένει η υπόσκαφη πόλη Ουπλιτσίκε(φρούριο του Θεού) που χρονολογείται από το 1500 π.Χ. 

(ανάλογα με τον καιρό ή θα επισκεφτούμε το Γκόρι, Μουσείο, βαγόνι και σπίτι του Στάλιν ή την υπόσκαφη Πόλη Ουπλιτσίκε, διότι αν βρέχει η επίσκεψη στο Ουπλιτσίκε δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί)

Θα δειπνήσουμε σε ένα γραφικό εστιατόριο στο δρόμο προς την Τιφλίδα και θα δοκιμάσουμε παραδοσιακά γεωργιανά φαγητά (Khinkali/Χινκάλι και Chacha/Τσάτσα). Διανυκτέρευση στην Τιφλίδα.

 

3η  ημέρα: Γκόρι-Νεκρέσι – Σιγνάγι- Τελάβι

 Πρωινό και ξεκινάμε πολύ νωρίς για το Καχέτι, περιοχή της Γεωργίας γνωστή για τις πολυάριθμες εκκλησίες και τα περίφημα κρασιά της. Εκεί θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Nekresi,  μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές εκκλησίες στη Γεωργία. Το μοναστήρι  Nekresi ήταν ένα σημαντικό πνευματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Gremi Archangels’ Church complex/ Εκκλησιαστικό συγκρότημα  Γκρέμι (συγκρότημα του 16ου αι. με τα γεωργιανά και περσικά στοιχεία), το οποίο από το 2007 προτάθηκε και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων υπό την προστασία της UNESCO.

Θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη  Σιγνάγι/Sighnaghi,  την ορεινή πολιτεία που χτίστηκε  στον 18ο αι. και περιβάλλεται από τείχος, που σε μέγεθος είναι δεύτερο στον κόσμο, μετά από το Σινικό τείχος της Κίνας. Θα απολαύσουμε τη θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Αλαζάνι.

Άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Τελάβι, όπου θα λάβουμε μέρος στο  μαγείρεμα παραδοσιακού γλυκού churchkhela και του φαγητού khinkali, στο ψήσιμο του παραδοσιακού γεωργιανού ψωμιού, καθώς και σε γευσιγνωσία γεωργιανών κρασιών.

Παραδοσιακό, Γεωργιανό δείπνο με σπεσιαλιτέ από τον σεφ του ξενοδοχείου που μαγειρεύει αποκλειστικά για μας.

Διανυκτέρευση.

 

4η  ημέρα : Τιφλιδα-Κουταϊσι-Θεσσαλονικη(Αθήνα)

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσουμε για το Κουταϊσι και να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

 

Τιμές & Αναχωρήσεις

Τι περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνονται

Περιλαμβάνονται:

 1. Αεροπορικό εισιτήριο με Wizzair( με χειραποσκευή 40 x 30 x 20 cm )
 2. Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων.
 3. 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3+* στην Τιφλίδα
 4. 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στο Τελάβι
 5. Ημιδιατροφή (2 πρωινά και 3 δείπνα)
 6. Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
 7. Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 8. Ταξιδιωτική ασφάλεια.
 9. Ελληνόφωνος ξεναγός & συνοδός.
Δεν περιλαμβάνονται

Δεν περιλαμβάνονται:

 1. Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο.
 2. Οινοπνευματώδη ποτά.
 3. Τα έξοδα του μεσημεριανού.
 4. Έξτρα αποσκευή +30€.
 5. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό – προτεινόμενο.

 

Σημειώσεις

Τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρεια που χρησιμοποιούμε είναι παραδοσιακά και οικογενεικά για να γνωρίσουμε την πραγματική Γεωργιανή κουλτούρα, τις παραδόσεις και προπάντων την αυθεντική φιλοξενεία του λαού. 

Οι κρατήσεις που θα γίνονται μετά τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν επιβάρυνση +50€

Η εκδρομή από Αθήνα έχει επιβάρυνση +30€.