Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Νέο Δελχί.
Άφιξη στο Νέο Δελχί. Πρωινό, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το Δελχί είναι η πρωτεύουσα της Ινδίας και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην υποήπειρο. Είναι το κέντρο της πολιτικής εξουσίας στην Ινδία. Το απόγευμα ξενάγηση και βόλτα στο Νέο Δελχί, που σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτονα Sir Edwin Lutyens.Θα επισκεφτούμε το Qutab Minar,ο εντυπωσιακός μεσαιωνικός πύργος της νίκης, χτίστηκε κατά τη δυναστεία των σκλάβων και έχει ύψος 73μ. Εντός του συγκροτήματος, ανάμεσα στα ερείπια του τεμένους Quwat-ul-Islam βρίσκεται ο πυλώνας σιδήρου όπου πάρα τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν έχει σκουριάσει για πάνω από 1500 χρόνια. Επίσης θα επισκεφτούμε τον τάφο του Χουμαγιούν, αυτοκράτορα των Μογγόλων. Είναι ένα πανέμορφο κτίσμα με περσικές επιρροές, που αποτελεί αρχιτεκτονικό "πρόγονο" του Τατζ Μαχάλ. Κοντά στον τάφο βρίσκονται τρία άλλα αξιοθέατα, το κτίσμα Purana Qila, ένα θαυμάσιο παλάτι με άσπρο και μαύρο μάρμαρο, και δύο μουσεία που κρύβουν μέσα τους ιστορία 5.000 ετών: το εξαιρετικό Εθνικό Μουσείο και το μουσείο Χειροτεχνημάτων, που φιλοξενεί κομψοτεχνήματα από γυαλί, πέτρα, πολύτιμες πέτρες, πηλό, ξύλο και αριστουργηματικά χαλιά και μεταξωτά. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Νέο Δελχί, περνώντας από τη δενδροφυτεμένη λεωφόρο Rajpath με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το Προεδρικό Μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, το Κοινοβούλιο και την Πύλη των Ινδιών, που χτίστηκε στη μνήμη των Ινδών στρατιωτών - πεσόντων στον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο.Δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό και ξενάγηση στο Παλαιό Δελχί. Το Chandni Chawk, η πιο πολυσύχναστη περιοχή του Δελχί. Το Παλαιό Δελχί διαφέρει εντυπωσιακά από όλη την υπόλοιπη πόλη και η ζωή εκεί κυλάει σε ρυθμούς περασμένων δεκαετιών. Θα επισκεφτούμε το Κόκκινο Φρούριο (Λαλ Κίλα στα ινδικά), που είναι και κληρονομιά της Unesco,έργο των Μογγόλων κατακτητών που ζούσαν σε απόλυτη χλιδή στα παλάτια με τις πολύτιμες πέτρες, τους ευνούχους και τις παλλακίδες. Το φρούριο κατασκευάστηκε το 1638 από τον Shaj Jahan, όμως δεν πρόλαβε να το χαρεί γιατί ο αγνώμων γιος του τον έκλεισε στη φυλακή μέχρι τον θάνατό του. Μόλις μπείτε στο φρούριο από την Πύλη της Λαχώρης (που ονομάστηκε έτσι γιατί βλέπει προς το Πακιστάν) θα βρεθείτε στο διάσημο Chatta Chawk, το σκεπαστό παζάρι με μεταξωτά υφάσματα, κοσμήματα και σουβενίρ. Κατά την είσοδό σας στα παλάτια του αυτοκράτορα θα εντυπωσιαστείτε από τα λευκά ιταλικά μάρμαρα που είναι διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους και από τα δωμάτια με τα σιντριβάνια και τα βιτρό. Οι χρυσοί θρόνοι σε σχήμα φτερών παγονιού και τα ταβάνια από ατόφιο ασήμι έχουν κλαπεί εδώ και αρκετούς αιώνες. Από το Κόκκινο Φρούριο ξεκινά η κεντρική αρτηρία του Δελχί, το Chandni Chawk, που συνήθως είναι μια θάλασσα πεζών και οχημάτων. Από εκεί θα φτάσετε έως το Jama Masjid, το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας, κτίσμα του 1644. Επίσης ο ναός των Μπαχάι, αφιερωμένος στην ιδέα του Θεού, ανεξαρτήτως θρησκείας. Οι δυο του μιναρέδες ύψους 40 μέτρων δεσπόζουν σε όλο το Παλαιό Δελχί. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό και οδικός αναχωρούμε για Άγκρα(3,5 ώρες). Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στο πιο γνωστό μνημείο αγάπης αλλά και ματαιοδοξίας στον κόσμο, το Ταζ Μαχάλ. Το εξαιρετικό αυτό κτίσμα δημιούργησε ο σουλτάνος Σαχ Τζαχάν ως μαυσωλείο, στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους το 1631. Για την κατασκευή του, που ξεκίνησε την ίδια χρονιά και ολοκληρώθηκε το 1653, συγκεντρώθηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες και αρχιτέκτονες από την Ινδία ως την Περσία. Το Μαυσωλείο διακρίνεται για τις τέλειες αναλογίες, τις ένθετες διακοσμήσεις και τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμησή του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κόκκινο Φρούριο, έργο των αυτοκρατόρων Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν. Χτισμένο κοντά στον ποταμό Γιαμούνα, περιβάλλεται από διπλά τείχη, το ύψους των οποίων υπερβαίνει τα 20 μέτρα. Αποτελείται από σειρά παλατιών και κήπων συνθέτοντας μια ολόκληρη καστροπολιτεία. Εδώ ο Σαχ Τζαχάν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έγκλειστος από τον γιο του Άουρaνγκαζεπ. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας με το μαυσωλείο Τσίνι Κα Ραούζα. Ο Mulla Shukrullah Shirazi ήταν πρωθυπουργός του Μογγόλου αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν και παράλληλα διάσημος ποιητής με το ψευδώνυμο "Allami". Θέλησε να οικοδομήσει το δικό του μαυσωλείο το 1639 και να επιμεληθεί ο ίδιος τη διακόσμηση. Η τεχνική που επέλεξε διαχέει στο χώρο αφειδώς φωτεινά χρώματα και σχέδια, γνωστά ως "Κα Rauza Chini". Δείπνο και διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό, μεταφορά οδικώς στην Τζαϊπούρ με ενδιάμεση επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί, την πόλη με τα υπέροχα παλάτια που εγκαταλείφθηκε μόλις 14 χρόνια μετά την ίδρυση της, και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδίας. Άφιξη το απόγευμα και αμέσως μετά θα περπατήσουμε στους γραφικούς δρόμους της «Ροζ Πόλης» όπως αποκαλείται η Τζαϊπούρ αποκομίζοντας μία πρώτη ιδέα της απαράμιλλης ομορφιάς της. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό.Πρώτη μας επίσκεψη σήμερα θα είναι στο φρούριο της Αμπέρ, που ήταν μέχρι το 1728 το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Συνεχίζουμε για το μαρμάρινο σύμπλεγμα μαυσωλείων των βασιλέων της Τζαϊπούρ, "Γκαϊτόρ". Το κενοτάφιο του διάσημου μαχαραγιά Μαντχό Σίνγκ ΙΙ, που παντρεύτηκε 5 συζύγους, είχε 18 ερωμένες, αλλά δεν κατάφερε να αποκτήσει διάδοχο, κυριαρχεί στο πρώτο προαύλιο. Φυσικά ακολουθούν και άλλα κενοτάφια βασιλέων με σπουδαίες ιστορίες. Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην Τζαϊπούρ, την επονομαζόμενη και "Ροζ Πόλη". Σύμφωνα με την παράδοση, το ροζ χρώμα συνδέεται με τη φιλοξενία και η πόλη πήρε το χρώμα αυτό το 1853, κατά την υποδοχή του Βρετανού πρίγκιπα Alfred. Η πόλη οφείλει το όνομά της, την προσεκτική ρυμοτομία και την αρχιτεκτονική αρμονία της στον σπουδαίο αστρονόμο, μαθηματικό και πολεμιστή, μαχαραγιά Τζάι Σίνγκ ΙΙ. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της πόλης με τα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα των παλατιών των μαχαραγιάδων και το αστεροσκοπείο JandarMandar, που κατασκεύασε ο Τζάι Σινγκ ΙΙ το 1729. Θα δούμε επίσης το έμβλημα της πόλης, την πενταόροφη πρόσοψη του HawaMahal, γνωστού και ως "Παλάτι των Ανέμων". Η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ασυνήθιστη όση και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάσθηκε. Το παλάτι αυτό κτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις, αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να είναι ορατές από τους πολίτες. Η απογευματινή μας βόλτα στην πόλη με τα παραδοσιακά τρίκυκλα (Ρίκσα) είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια γεύση από το κέντρο και τις πολύχρωμες αγορές της Τζαϊπούρ. Το ηλιοβασίλεμα θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία "Αάρτι", κατά την οποία το φως από τα φυτίλια που βρέχονται από καθαρό βούτυρο ή καμφορά, προσφέρεται σε μία ή περισσότερες θεότητες, με συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και Διανυκτέρευση.
Πρωινό και συνεχίζουμε οδικώς για το Πουσκάρ,(3 ώρες) μια μικρή κωμόπολη στο τέλος της ερήμου, χτισμένη γύρω από την ομώνυμη ιερή λίμνη. Για τους Ινδουιστές το Πουσκάρ είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα προσκυνήματος. Στο μέρος αυτό κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του σεληνιακού μήνα Κάτρικ (Οκτώβριος - Νοέμβριος) γίνεται μία από τις διασημότερες γιορτές της Ινδίας. Τότε, το ήσυχο και απομονωμένο αυτό χωριό μεταμορφώνεται σε ένα θεαματικό τόπο πανηγυριού.
Σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση του ινδουισμού η λίμνη που υπάρχει στο κέντρο της πόλης είναι ιερή και σύμφωνα με την παράδοση δημιουργήθηκε όταν ο θεός Βράχμα σκότωσε ένα δαίμονα, με τον ανθό ενός λωτού, του οποίου τα φύλλα στην συνέχεια έπεσαν στην γη και δημιουργήθηκαν λίμνες, αλλά το λουλούδι έπεσε στο σημείο όπου βρίσκεται η λίμνη της Πουσκάρ.
Γύρω από την λίμνη υπάρχουν 52 γκατς (σκαλοπάτια πρόσβασης πιστών στην λίμνη για "ιερό" λουτρό) αλλά και πολλοί (400-500) ινδουιστικοί ναοί. Οι περισσότεροι ναοί δεν είναι παλιοί. Αυτό οφείλεται στις μαζικές καταστροφές ναών που έγιναν τέλη του 17ο αιώνα από τον Μουγκάλ κατακτητή Αουρανγκζέμπ. Στην πόλη υπάρχει ο μοναδικός ναός ο οποίος είναι αφιερωμένος στον θεό-δημιουργό Βράχμα. Η πόλη περιτριγυρίζεται από λόφους, σε δύο από αυτούς υπάρχουν στην κορυφή δύο ναοί οι οποίοι είναι αφιερωμένοι σε δύο γυναίκες του Θεού Βράχμα: α) Νοτιοδυτικά της πόλης, στην κορυφή του λόφου βρίσκεται ένας ναός αφιερωμένος στην γυναίκα πρώτη γυναίκα του Βράχμα την Σαρασβάτι, β) Βορείως της πόλης, στην κορυφή του λόφου βρίσκεται ένας ναός αφιερωμένος σε μια άλλη γυναίκα του Βράχμα την Γκαϊάτρι .Δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό και οδικώς για Ούνταϊπουρ (5 ώρες).Η Ουνταϊπούρ ήταν η πρωτεύουσα του βασιλείου Rajput της περιοχής Mewar, που κυβερνούνταν από τη δυναστεία Sisodia. Είναι γνωστή ως η πόλη των Λιμνών και φημίζεται για τα όμορφα παλάτια που τη στολίζουν. Το Παλάτι της Πόλης και το Παλάτι της Λίμνης αντικρίζουν το ένα το άλλο και προσφέρουν ένα από τα ομορφότερα θεάματα ολόκληρης της Ινδίας. Είναι ένα ειδυλλιακό και πολυτελές μέρος που κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν ότι ζουν μέσα σε παραμύθι.Ο Μαχαραγιάς της Ούνταϊπουρ είναι ο Shriji Arvind Singh Mewar και έχει δύο κόρες, τις Πριγκίπισσες, Bhargavi Kumari Mewar και Padmaja Kumari Mewar, και έναν γιο, τον Πρίγκιπα Lakshyaraj Singh Mewar.
Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Βασιλική οικογένεια και να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Παλάτι.
Πρωινό και στην συνέχεια θα συμμετέχουμε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που οργάνωνει η Πριγκίπισσα στο Παλάτι.
Γεύμα με τη Βασιλική οικογένεια.
Πρωινό και αναχώρηση αεροπορικώς για Δελχί. Άφιξη στο Δελχί και μέρα ελευθερη.
Δείπνο και Διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.