ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Χειμερινές Διακοπές στη Μόσχα

Στα προηγούμενα άρθρα, εξηγήσαμε γιατί το ταξίδι στη Ρωσία είναι must και αποτελεί επένδυση ζωής. Για να βυθιστείτε πλήρως στο κλίμα της Μόσχας, η AmbotisTours σας προτείνει να περάσετε εκεί τις χειμερινές σας διακοπές! Ταξιδεύοντας στη Μόσχα το χειμώνα θα δείτε την πόλη να καλύπτεται από παγωμένο λευκό στρώμα χιονιού, τις λίμνες και τα ποτάμια να μετατρέπονται σε στερεό πάγο, τα δέντρα και τα κτίρια να περιμένουν υπομονετικά να πέσει πάνω τους η επόμενη νιφάδα... Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τον εντυπωσιακό γιορτινό φωτισμό, τα πυροτεχνήματα, τα πανηγύρια, και τις παραδοσιακές χειμερινές δραστηριότητες, σας εγγυώνται μια ανεπανάληπτη γιορτινή διάθεση. Παρακάτω σας παραθέτουμε πέντε λόγους για να κλείσετε ένα ταξίδι στη Μόσχα και να απολαύσετε εκεί τις χειμερινές διακοπές σας. 
 

1. Μια επίσκεψη στα Vorobievy Gory (ή Lenin Hills): Μια από τις καλύτερες θέες της πόλης θα σας αποκαλυφθεί από τα το υψηλότερο σημείο της Μόσχας όπου εδράζει το κεντρικό κτίριο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας. Το Πανεπιστήμιο είναι μια από της “επτά αδερφές του Στάλιν”- μια σειρά από τους πρώτους σοβιετικούς ουρανοξύστες. Θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε τη χιονισμένη Μόσχα αλλά και να εκμεταλλευτείτε και τα μονοπάτια για σκι που είναι ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

2. Κόκκινη Πλατεία: Κανένα ταξίδι στη Μόσχα δε θα ήταν πλήρες χωρίς την επίσκεψη στην Κόκκινη Πλατεία, που το χειμώνα προσφέρει πολλές δραστηριότητες στους ντόπιους και ταξιδιώτες. Η πλατεία αυτή έχει πλούσια ιστορία: υπήρξε αγορά, εκεί στέφονταν οι ηγέτες και γίνονταν αποκεφαλίσεις. Σήμερα η πλατεία φιλοξενεί ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων - από στρατιωτικές παρελάσεις μέχρι ροκ συναυλίες. Το χειμώνα οι Μοσχοβίτες χτίζουν ένα παγοδρόμιο όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας στο πατινάζ.

3. Ο καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου: Ανοικοδομήθηκε στα μέσα του 16ου αιώνα, και φήμες λένε πως ο Ιβάν ο Τρομερός διέταξε να τυφλωθούν οι δύο αρχιτέκτονες που το σχεδίασαν - για να μην μπορέσουν να επαναλάβουν ποτέ αυτό το αριστούργημα. O καθεδρικός που απέφυγε την κατεδάφιση κατά τη σοβιετική εποχή μπορεί να αποτελέσει σήμερα ένα ευχάριστο καταφύγιο από το τσουχτερό ρώσικο χειμώνα, και θα σας εντυπωσιάσει με τις εικόνες και τις τοιχογραφίες του. 

 4. Iερά Μονή Νοβοντιέβιτσι: Είναι τόσο όμορφη που θα σας αφήσει άφωνους. Ιδρύθηκε το 1524 και πρόσφατα ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Για πολλούς αιώνες το κόκκινο τούβλο και η λευκή πέτρα καθώς και οι χρυσαφένιοι θόλοι ήταν σπίτι - η μάλλον καλύτερα φυλακή - για γυναίκες καταγόμενες από βασιλική οικογένεια. Όταν περιβάλλεται από χιόνι, προσομοιάζει με ένα παραμυθένιο κάστρο. Σίγουρα αξίζει να το δείτε!

 5. H Ρωσία προσφέρει πολλές δραστηριότητες που είναι δυνατές μόνο το χειμώνα. Μπορείτε να κάνετε μια μικρή κρουαζιέρα στα παγωμένα νερά του ποταμού Μόσκβα, να απολαύσετε μια μέρα στη ρώσικη banya (=σάουνα) για να χαλαρώσετε και να ζεσταθείτε μετά τις κρύες βόλτες στην πρωτεύουσα, ή να κάνετε πατινάζ δίπλα στους τοίχους του Κρεμλίνου. Τη χειμερινή περίοδο, υπάρχουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις στα κλασσικά ρώσικα σουβενίρ: μπορείτε να αγοράσετε το κλασσικό καπέλο “ala ruse” ή να δοκιμάσετε το πανέμορφο παραδοσιακό σάλι. Γενικότερα, οι τιμές στη Ρωσία την χειμερινή περίοδο για τη διασκέδαση και τις διάφορες δραστηριότητες δεν είναι τόσο ψηλές, και επομένως με το ίδιο budget μπορείτε να απολαύσετε περισσότερες εμπειρίες στη Ρωσία τον χειμώνα από κάθε άλλη περίοδο.
 Ακόμα το σκέφτεστε; Κλείστε ένα Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Μόσχα ή απολαύσετε την Πρωτοχρονιά στο ρώσικο γιορτινό κλίμα μαζί με την AmbotisTours!