ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Ταξίδι στη Ρωσία

Με την πολυετή της εμπειρία στο χώρο του τουρισμού και με τη σφραγίδα της ποιοτικής εξυπηρέτησης, η AmbotisTours σας υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία στη Βασίλισσα του Βορρά. Η Ambotis αναλαμβάνει να σας στηρίξει σε κάθε στάδιο του ταξιδιού σας, μεριμνώντας για τη βίζα, τα αεροπορικά, τη διαμονή, την περιήγηση και καλοπέρασή σας, και τέλος την ασφαλή επιστροφή σας στη βάση. Εάν μέχρι σήμερα, πρακτικοί λόγοι, όπως η μη γνώση της ρωσικής γλώσσας ή ο φόβος απέναντι στο άγνωστο σας κρατούσαν μακριά από τη μεγαλεπίβολη, ιστορικά πλούσια και καλλιτεχνικά διαποτισμένη χώρα, εμπιστευτείτε τους ειδικούς στην Ambotis Tours και ξεχάστε κάθε δυσκολία.

H Ρωσία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου που επεκτείνεται σε δύο ηπείρους, αγκαλιάζοντας ταυτόχρονα την Ευρώπη και την Ασία, συνεπαίρνει τους ταξιδιώτες με την ομορφιά της, το μεγαλείο της και τα επικά της τοπία. Η Ρωσία είναι τόπος με πλούσια ιστορία, σπίτι πολλών Παγκοσμίων Καλλιτεχνικών Κληρονομιών της ΟΥΝΕΣΚΟ, και μια χώρα με απίστευτο πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες, ποιητές και μουσικούς επί αιώνες. Έχοντας ξεφύγει από την ομπρέλα της Σοβιετικής Ένωσης, η Ρωσία είναι πλέον ανοιχτή στους επισκέπτες της και τους προσφέρει ένα θησαυρό αναμνήσεων. Η πρωτεύουσα Μόσχα φιλοξενεί ατελείωτα αξιοθέατα, ενώ η πολιτιστική πρωτεύουσα Αγία Πετρούπολη αποτελεί ένα ζωντανό μουσείο.

Η Ρωσία είναι το κέντρο της τέχνης. Μόνο η Αγία Πετρούπολη έχει να προσφέρει στους επισκέπτες της 2.000 βιβλιοθήκες, 221 μουσεία, 80 θέατρα και 45 γκαλερί. Απερίγραπτο είναι και το ασύγκριτο μεγαλείο του μετρό της Μόσχας, που από μόνο του αποτελεί έργο τέχνης. Μερικά από τα πολιτιστικά της κέντρα όπως το θέατρο Μπολσόι και η Πινακοθήκη του Πούσκιν στη Μόσχα, αλλά και το θέατρο Μαριίνσκι και το μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη, θεωρούνται από τα καλύτερα ινστιτούτα τέχνης στον κόσμο.

Η Ρωσία θα ήταν φτωχή χωρίς τους καλλιτέχνες της, που άφησαν στίγμα ακόμα και εκτός των συνόρων της. Η χώρα σέβεται και νιώθει περήφανη για την καλλιτεχνική της παράδοση και προσφέρει στους επισκέπτες της πολλούς τρόπους να “αγγίξουν” τη ρώσικη κλασσική τέχνη. Tolstoy, Dostoyevsky, Pushkin, Chekhov, Gogol - όλοι αυτοί οι σπουδαίοι συγγραφείς προέρχονται από τη Ρωσία και τα σπίτια τους είναι ανοιχτά προς όσους θέλουν να κατανοήσουν το μεγαλείο της ψυχής ενός ρώσου καλλιτέχνη.

Για όσους ενδιαφέρονται για την θρησκευτική ιστορία, η Ρωσία είναι νούμερο ένα προορισμός. H Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία κατείχε απίστευτη δύναμη και κύρος κατά τη διάρκεια της τσαρικής εποχής και οι καθεδρικοί ναοί της εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους. Δεν πρέπει να παραλείψει κανείς και την επίσκεψη στο “Βατικανό της Ρωσίας”, το Σεργκιεβ Ποσάντ. Χωρίς καν να απομακρυνθείτε από το κέντρο της πρωτεύουσας, στα δυτικά της Κόκκινης Πλατείας θα αντικρίσετε τον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος που είναι ο ψηλότερος ορθόδοξος ναός του κόσμου. Η Κόκκινη πλατεία φιλοξενεί και μεγαλοπρεπή ρώσικο ναό που ανεγέρθη από τον γνωστό ρώσο τσάροτον  Καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου - έναν , τον Ιβαν τον Τρομερό.

Η επίσκεψη στη Μόσχα είναι μια επένδυση ζωής. Η χώρα αυτή είναι κέντρο πολυπολιτισμικότητας, ζεστού φαγητού, λογίων και απέραντης έμπνευσης. Όπως είπε ο Τσώρτσιλ “H Ρωσία είναι ένας γρίφος τυλιγμένος σε ένα μυστήριο μέσα σε ένα αίνιγμα”. Ταξιδέψτε στη Ρωσία με την Αmbotis Tours και σας υποσχόμαστε να λύσετε μερικά μυστήρια της Βασίλισσας του Βορρά.