ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Σημαντικές συναντήσεις θρησκευτικού τουρισμού στην Γεωργία

Στην Τιφλίδα της Γεωργίας βρίσκεται αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου που αποτελείται από τον Αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου, και τον Βασίλειο Τζέρπο, μέλος αυτού, Συνοδεύονται από ομάδα ελλήνων επιχειρηματιών του τουρισμού, αποτελούμενη από τον Κωνσταντίνο Κουρτίδη (Αντιπρόεδρο του Ambotis Tours), την Τίτα Στέφα (Διευθυντικό Στέλεχος του Ambotis Tours και υπεύθυνη του τμήματος εξερχόμενου τουρισμού), την Μαρία Αλιφραγκή (μέλος του Δ.Σ. του HATTA και αντιπρόεδρος του Signature Travel), την Κατερίνα Μούσμπεχ (ιδιοκτήτρια του Mideast Travel), την Άννα-Μαρία Δρακοπούλου (Ιδιοκτήτρια της Εταιρίας «Υδραϊκή») και την Δήμητρα Σφέτκου (εκπρόσωπος του «Aerogrammi Travel»).

Θέμα η εκατέρωθεν ανάπτυξη των προσκυνηματικών περιηγήσεων μεταξύ των δύο ομόδοξων κρατών.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή στην έδρα της Εκκλησίας της Γεωργίας στην Τιφλίδα εκ μέρους του ασθενούντος Μακαριωτάτου Πατριάρχου πάσης Γεωργίας κ. Ηλιού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αχαλτζίχης κ. Θεόδωρο, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γκόρι κ. Ανδρέα και τον Επίσκοπο Χορναμπούτζι και Ερέτης κ. Μελχισεδέκ. Κατά την δίωρη και πλέον διάρκεια της συναντήσεως αυτής ο Αρχιμ. Σπυρίδων Κατραμάδος, ως επικεφαλής, ενημέρωσε εκτενώς τους Σεβασμιότατους εκπροσώπους της Εκκλησίας της Γεωργίας για το έργο που επιτελεί το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, εντός και εκτός αυτής, καθώς και για την δυνατότητα της δημιουργίας μιας κοινής ομάδας εργασίας με σκοπό την προετοιμασία της υπογραφής ενός «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας» μεταξύ των δύο Εκκλησιών για θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού. 

Μετέφερε επίσης τόσο τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, εκ μέρους μάλιστα του οποίου και επέδωσε ως συμβολικό δώρο ένα σταυρό ευλογίας, όσο και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Αντηλλάγησαν απόψεις και προτάσεις, με την Εκκλησία της Γεωργίας να αιτείται την άμεση προώθηση από το Συνοδικό Γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετικού σχεδίου «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας» επί τη βάσει των άλλων ήδη υπογραφέντων Πρωτοκόλλων Συνεργασίας με άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε επίσης συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Τιφλίδα Ελευθέριο Πρώιο, με ενέργειες του οποίου, καθώς και του συνεργάτη του Γεωργίου Ψιάχα, ορίστηκαν και πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες συναντήσεις με πολιτικούς παράγοντες της Γεωργίας. 

Πιο συγκεκριμένα, συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν, παρόντος του κ. Πρέσβη της Ελλάδος, με τον Δήμαρχο Τιφλίδας Davit Narmania, την Αναπλ. Δ/ντρια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Γεωργίας Medea Janiashvili και τον Δ/ντή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων Tornike Ziratsishvili, καθώς και με τον Υπουργό Πολιτισμού Mikheil Giorgadze, αρμόδιο για θέματα Τουρισμού και Προστασίας των ιστορικών μνημείων της Γεωργίας. Ο Υπουργός Πολιτισμού της Γεωργίας εξέφρασε μάλιστα και την επιθυμία του στον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος να έχει τη δυνατότητα συναντήσεως κατά την επικείμενη έλευσή του στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου για την Συνδιάσκεψη των Υπουργών Πολιτισμού και Τουρισμού των χωρών του Οργανισμού για την Συνεργασία των χωρών του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ), με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Επίσης χθες Παρασκευή, ο Γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος Σπυρίδων Κατραμάδος παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου σε ΜΜΕ της Γεωργίας. Τέλος, κατά το υπόλοιπο της παραμονής της Αντιπροσωπείας στη Γεωργία, τα μέλη της θα επισκεφθούν σημαντικά ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία της χώρας.

By Omorfa Taxidia