ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Ταξίδι στην πόλη Signani, στη Γεωργία!

Το Sighnaghi είναι μια γραφική πόλη στην ανατολικότερη περιοχή της Γεωργίας Kakheti, ενώ απέχει περίπου 120 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τιφλίδα, και σχετικά κοντά με τα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν. Θεωρείται από τις μικρότερες πόλεις της χώρας, με πληθυσμό περίπου τους 2.200 κατοίκους.

Είναι μια ορεινή πολιτεία η οποία χτίστηκε τον 18ο αιώνα και περιβάλλεται από ένα προστατευτικό από τους επιδρομείς τείχος, που οι Γεωργιανοί καυχιούνται ότι είναι δεύτερο σε μέγεθος μετά το Σινικό τείχος της Κίνας.
Στο Sighnaghi έχουν γίνει σημαντικά έργα, ανάδειξης και ανασυγκρότησης των ιστορικών μνημείων, τα οποία τελείωσαν πρόσφατα, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα, ένα από τα σημαντικότερα επισκέψιμα σημεία της τουριστικής βιομηχανίας της Γεωργίας.
Εκτός από τον τουρισμό, η πόλη και η περιοχή γενικότερα, φημίζονται για την μεγάλη παραγωγή και την εξαιρετική ποιότητα κρασιού, ενώ επίσης μπορείτε να αγοράσετε τοπικά παραδοσιακά χαλιά και διάφορα χειροποίητα είδη από μαλλί, όπως καπέλα, κασκόλ, παντόφλες, μποτάκια για μωρά κτλ, σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.

Στο Sighnaghi (κυριολεκτικά, "καταφύγιο" σε Αζέρων), το 1762 ο βασιλιάς Ηράκλειος II της Γεωργίας χρηματοδότησε την κατασκευή της πόλης και να ανεγερθεί ένα φρούριο για να υπερασπιστεί την περιοχή από επιδρομές. Το οχυρωματικό τείχος έχει 23 πύργους, και 6 πύλες, ενώ το πλάτος του είναι 1,5 m, ύψος 4,5 m και συνολικό μήκος 4,5 χιλιομέτρων. Ένα μικρό τμήμα του τείχους, έχει αποκατασταθεί για τον περίπατο των τουριστών.

Επισκεφτείτε επίσης τις δύο Γεωργιανές ορθόδοξες εκκλησίες, του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Στεφάνου, αλλά και το Εθνογραφικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Εδώ θα δείτε πρωτότυπα έργα ζωγραφικής από τον διάσημο Γεωργιανό λαϊκό καλλιτέχνη Ν. Pirosmani, γνωστό και σαν «Θεόφιλο» της Γεωργίας.Το Sighnaghi είναι γνωστό επίσης και ως η «Πόλη του έρωτα»,( "Love City ) αφού εδώ έρχονται να παντρευτούν εκατοντάδες ζευγάρια, κυρίως μέσω τουριστικών γραφείων.

Bodbe, Μοναστήρι Αγ. Νίνα η ( Αγ. Νίνο)
Στο κοντινό Bodbe ( Μπόντμπε) και σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό σημείο για τους Γεωργιανούς. Το μοναστήρι της Αγ. Νίνα (4ος αι.) είναι ένα από τα σημαντικά χριστιανικά κέντρα της Γεωργίας, όπου βρίσκεται ο τάφος της Αγ. Νίνα, η οποία έφερε τον χριστιανισμό στη Γεωργία στο 4ο αιώνα. Το μοναστήρι έχει μια εκπληκτική θέα προς την κοιλάδα Alazani, αλλά και την οροσειρά του Καυκάσου.

Σύμφωνα με την ιστορία, η Παρθένος Μαρία εμφανίστηκε στην Αγία Νίνα η οποία ζούσε με την οικογένειά της στα Ιεροσόλυμα, όταν ήταν δεκατεσσάρων χρονών. Σε θείο όραμα της ανακοίνωσε τη σπουδαία αποστολή σύμφωνα με την οποία επρόκειτο να κηρύξει την αληθινή πίστη στην Αγία Γεωργία, γιατί αυτή ήταν η επιθυμία της Θεοτόκου. Αφού ευλογήθηκε να χρισθεί απόστολος με Θεϊκό σημάδι, η Θεοτόκος της παρέδωσε ένα σταυρό από κληματόβεργες, με το οποίο η Αγία Νίνα έπλεξε τα μαλλιά της. Ο σταυρός αυτός βρίσκεται τώρα στην Τιφλίδα, στον καθεδρικό ναό των Αγίων Αποστόλων, ο οποίος ονομάζεται Sioni.