ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Ρωσία - χρυσός Δακτύλιος

Ο Χρυσός Δακτύλιος, είναι από τούς κυριότερους τουριστικούς προορισμούς της Ρωσίας και από τους ποιό δημοφιλείς. Η ιστορία του Χρυσού Δακτυλίου ξεκίνησε το 1967 και χρωστάει την πατρότητα της στον κριτικό τέχνης και συγγραφέα Γιουρι Μπιτσκόφ.

Ο Μπιτσκόφ  έφτασε στο Σούζνταλ για να γράψει ένα άρθρο για την εφημερίδα(Σοβιετική Κουλτούρα).Κατά την επιστροφή θεώρησε οτι θα  ήταν ενδιαφέρον να επιστρέψει στην Μοσχα από διαφορετική διαδρομή και επέλεξε τη διαδρομή μέσω Γιαροσλάβ. Έτσι μόλις είχε δημιουργηθεί ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα στον τομέα του Ρωσικού τουρισμού.

Στο μυαλό του το δρομολόγιο είχε μια κυκλική πορεία περιλαμβάνοντας όλη την ιστορική Ρωσία της εποχής του πριγκιπάτου του Βλαντιμίρ. Συγκλονιστικές εμπειρίες θα αποκομίσουμε από το ταξίδι αυτό όπου το μεγαλείο και η λαμπρότητα της ορθοδοξίας ερχεται να ενωθεί με τα κειμήλια της Τσαρικής εποχής.

Εκτός από Μόσχα και Αγία Πετρούπολη θα επισκεφτούμε και 5 μεσαιωνικές πόλεις: Ζαγκόρσκ - Βλαντιμίρ - Σουζντάλ – Κοστρομά - Γιαροσλάβ και Ροστόβ οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό της Ρωσικής ορθόδοξης Εκκλησίας. Τις πόλεις αυτές τις έχουν αποκαλέσει «ανοιχτά μουσεία» και είναι χαρακτηριστικά μοναδικά μνημεία της Ρώσικης Αρχ/νικής του 12ου--18ου αι.

Αυτές οι πόλεις είναι από τις ποιό γραφικές στη Ρωσία και ξεχωρίζουν για τα φρούρια, μοναστήρια, επισκοπικούς ναούς και εκκλησίες με τους διάσημους σε σχήμα κρεμμυδιού τρούλους τους.