ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Πρωτοχρονιά στη Μόσχα

Μόσχα. Η όμορφη πρωτεύουσα της Ρωσίας είναι ο κορυφαίος προορισμός για να ζήσετε την απόλυτη εμπειρία των χειμερινών διακοπών. Η χιονισμένη Μόσχα θα σας βυθίσει σε ένα μοναδικό κλίμα, μιας που η Πρωτοχρονιά είναι η νούμερο ένα γιορτή στη Ρωσία.

Τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς οι Ρώσοι μαζεύονται οικογενειακώς στο σπιτικό τους για να συναντήσουν το νέο χρόνο, απολαμβάνοντας σαμπάνια και παραδοσιακά ρώσικα πιάτα όπως το Olivye (πατατοσαλάτα με κρέας, καρότο, αβγό και μπόλικη μαγιονέζα), ρέγκα, χαβιάρι, μανταρίνια και ποικιλία γλυκών. Στις 23:55 στρέφουν την προσοχή τους στην τηλεόραση, όπου ο Πρόεδρος απευθύνεται στους πολίτες μιλώντας για τα επιτεύγματα της προηγούμενης χρονιάς. Στις 24:00 ηχεί ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας και οι άνθρωποι συγχαίρουν ο ένας τον άλλον και ανταλλάζουν δώρα. Οι οικογένειες με παιδιά συνήθως πηγαίνουν στην αυλή τους για να φτιάξουν χοινάνθρωπο, ενώ τα παιδιά περιμένουν υπομονετικά τον Ded Moroz (τον αντίστοιχο Aι Βασίλη) ντυμένο με γαλάζιο μανδύα, ο οποίος τριγυρνά στην πόλη με την εγγονή του Snegurochka.

Στην περίπτωση που δε θέλετε ή δεν μπορείτε να περάσετε τη νύχτα αυτή στο σπίτι, η πρωτεύουσα επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στους ταξιδιώτες που επέλεξαν τη Βασίλισσα του Βορρά για να περάσουν εκεί την Πρωτοχρονιά τους. Τη νύχτα αυτή ο ουρανός διακοσμείται από πολύχρωμα πυροτεχνήματα σε 17 πάρκα και 8 πλατείες της πόλης.

Η Κόκκινη Πλατεία είναι σίγουρα ο πιο δημοφιλής προορισμός, μιας που βρίσκεται στην καρδιά της Μόσχας και αποτελεί το ιστορικό της κέντρο. Μια επίσκεψη στην Κόκκινη Πλατεία τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς θα σας ανταμείψει με την πανέμορφη θέα των πυροτεχνημάτων που εκρήγνυνται πάνω από τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου και το Κρεμλίνο. Εναλλακτικά, μπορείτε να κατευθυνθείτε προς το Gkorky Park όπου φιλοξενείται ένα από τα μεγαλύτερα παγοδρόμια της πόλης και ένας μικρός λόφος για snowboarding. Όλες αυτές οι δραστηριότητες συνοδεύονται από ήχους γνωστών DJ της πόλης για να σας βυθίσουν πλήρως στο γιορτινό κλίμα της Πρωτοχρονιάς.

Γενικότερα, η Μόσχα γίνεται αποδέκτης πολλών συναυλιών σε διάφορες γωνίες της πόληςτη νύχτα της Πρωτοχρονιάς. Γι’ αυτό μη ξεχάσετε να ελέγξετε αν υπάρχει συναυλία στην πόλη που να ανταποκρίνεται στα γούστα σας. Σίγουρα κάπου θα υπάρχει! Οι συναυλίες γίνονται συνήθως σε μέρη όπως το Hermitage Garden, Muzeon Park of Arts ή στην οδό Tverskaya. Αν από την άλλη δε θέλετε να περάσετε τη νύχτα σε εξωτερικό χώρο, εκτεθειμένοι στο τσουχτερό ρώσικο κρύο, τα πολυάριθμα μπαρ και εστιατόρια στο Patriarchy Bridge σας περιμένουν για να απολαύσετε παραδοσιακά πιάτα σε ένα ζεστό γιορτινό κλίμα.

Ό,τι και να αποφασίσετε να κάνετε στη γιορτινή Μόσχα σίγουρα η Πρωτοχρονιά αυτή θα σας μείνει αξέχαστη. Οι άνθρωποι εδώ τη γιορτάζουν μέρες και επομένως οι χειμερινές διακοπές στη Μόσχα είναι εγγύηση καλής διάθεσης και νέων εμπειριών που θα σας συνοδεύουν μια ζωή...τόσο που θα θέλετε να επιστρέψετε!