ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Πού θα απολαύσετε τα καλύτερα κρασιά στη Μόσχα;

Σήμερα, τα μπαρ με καλό κρασί στη Μόσχα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα διασημότερα του είδους στις άλλες κοσμοπολίτικες πρωτεύουσες του κόσμου. Ιδού ο νέος κατάλογος των καλύτερων μπαρ, όπου μπορείτε να απολαύσετε κρασί παραγωγής Παλαιού και Νέου Κόσμου.

«I Like Wine» («Αγαπώ το Κρασί»)

Οι θαμώνες του «Αγαπώ το Κρασί» είναι πολυταξιδεμένοι και διαθέτουν ανεπτυγμένες αισθήσεις για τα λεπτά πράγματα της ζωής. Είναι ένας μικρός χώρος στο ιστορικό κέντρο της Μόσχας, μια σοφίτα με μισόγυμνους τοίχους από τούβλα, που χρονολογούνται από την προεπαναστατική εποχή, ποτισμένα με ιστορία, κι μ' ένα βραβευμένο σύστημα φωτισμού. Όλα αυτά μαζί κάνουν ένα απίστευτα ζεστό και καλό ευρωπαϊκό μπαρ!

Ακόμα και αν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει οινοχόος, το προσωπικό είναι τόσο καλά εκπαιδευμένο - και με άριστη γνώση της αγγλικής- που θα σας σερβίρει αμέσως το ποτό της επιλογής σας μαζί με ένα φιλικό χαμόγελο. Και η γκάμα επιλογών είναι εντυπωσιακή: περίπου 100 επιλεγμένα κρασιά Παλαιού και Νέου Κόσμου , καθώς και περίπου 20 ποικιλίες από τα νεώτερης κλάσης οικολογικά κρασιά.

Εξίσου καλό είναι και το φαγητό. Το μενού αποτελείται από τους συνήθεις κρασομεζέδες: τυριά, και πατέ αλλά και ευφάνταστα κυρίως πιάτα. Τα καλοκαίρια, μπορείτε να απολαύσετε το κρασάκι σας στην υπέροχη βεράντα του, χαζεύοντας τον κόσμο.

Σημείωση: η τουαλέτα είναι το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο του μπαρ και δικαίως, αφού είναι ένα βαρέλι ύψους 2.5 μέτρων με μισή βιβλιοθήκη μέσα!

«Wine Religion» («Κρασοκατάνυξη»)

Αν και δεν είναι κεντρικό μπαρ, αξίζει όμως την παράκαμψη. Όπως υποδηλώνει το και το όνομά του, οι θαμώνες της Κρασοκατάνυξης λατρεύουν το κρασί και γνωρίζουν τα πάντα γύρω από αυτό.

Το εσωτερικό και η ατμόσφαιρά του δίνουν την αίσθηση εστιατόριου της γειτονιάς, σπιτικό, ταπεινό και χωρίς extras. Είναι ένα μέρος όπου θα συναντήσετε παλιούς και νέους φίλους.

Μπαίνοντας στην Κρασοκατάνυξη είναι σαν να μπαίνεις σε μια κάβα - όλες οι επιλογές βρίσκονται μπροστά πάνω σε ράφια με αναρτημένες τις τιμές (αν το πάρετε για έξω βγαίνει ελαφρώς φθηνότερο). Ο νεαρός ευφάνταστος σεφ, Τιμούρ Αμπουζιγιάροφ φτιάχνει ένα λιτό αλλά σπάνιο μενού που προσφέρει όλα τα είδη των απολαύσεων, από μπρουσκέτες, μέχρι θαλασσινά αλλά και πλούσια κυρίως πιάτα.

«Primitivo»

Αυτό είναι ένα σχετικά νέο μπαρ στη λίστα των εραστών του καλού κρασιού και του φαγητού. Το πνευματικό τέκνο του σεφ Marco Cervetti, το Primitivo μπορεί να υπερηφανεύεται για την πολύ μεγάλη λίστα κρασιών Παλαιού και Νέου Κόσμου αλλά και για το ευφάνταστο μενού του, που είναι ειδικά προσαρμοσμένο, ενώ μερικά πιάτα είναι φτιαγμένα με κρασί! Το μενού χωρίζεται σε δύο: το «κλασικό primitivo» και το «Μια φορά κι έναν καιρό primitivο» το οποίο αλλάζει συνεχώς μέσα στην εβδομάδα.

Το άλλο καλό του μπαρ είναι η εσωτερική διακόσμηση και η ατμόσφαιρα. Μέσα μοιάζει με αγροτόσπιτο του Μπορντό, διαθέτει επίσης μια πολύ όμορφη εσωτερική αυλή, που είναι το τέλειο μέρος για ένα δροσερό ποτήρι κρασί το καλοκαίρι, στην καρδιά του νησιού Κόκκινος Οκτώβρης της Μόσχας. Και το καλύτερο είναι οι εκπληκτικές τιμές του.

«Vinniy Rynok» (Αγορά Οίνου)

Ένα άλλο πνευματικό τέκνο του Cervetti, είναι το Vinniy Rynok (Αγορά Οίνου), κοντά στη στάση του μετρό Park Kultury. Λειτουργεί περισσότερο ως κάβα κρασιών παρά ως μπαρ . Η ιδέα εδώ είναι η πώληση κρασιών που δεν διακινούν πλέον οι μεγάλες φίρμες ( δείγματα, κλπ), ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά πραγματικά σπάνια κρασιά σε τιμή κλάσματος του πραγματικού κόστους. Μπορείτε να το πάρετε μαζί σας, ή να πιείτε επί τόπου συνοδεία κάποιων μικρών ορεκτικών, με βάση το κρέας ή το τυρί.

«Hleb i Vino» (Ψωμί και Κρασί)

Πρόκειται για μίνι-αλυσίδα σε δύο πολύ κεντρικά σημεία της Μόσχας: ένα στον Άγιο Μαροσέικα και το άλλο δίπλα στις Λίμνες του Πατριάρχη . Το μπαρ ανταποκρίνεται πλήρως στο όνομά του, Ψωμί και Κρασί . Μπορείτε να αγοράσετε ένα ωραίο μπουκάλι κρασί και να το πάρετε μαζί σας , ή με την ίδια τιμή να το απολαύσετε επί τόπου με φρεσκοψημένο ψωμί και μια μικρή ποικιλία από τάπας ή άλλα μεζεδάκια. Αυτό το λιτό μενού για άλλους είναι ένα συν για άλλους είναι ένα μείον, αλλά σε γενικές γραμμές, η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, και συνήθως οι θαμώνες απολαμβάνουν το κρασί τους με την παρέα φίλων.