ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Μετάβαση Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στη Γεωργία (4-8.9.2014)

Συνάντηση συνεργασίας με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, τὸν Γεν. Γραμματέα κ. Ἀναστάσιο Λιάσκο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Τουρισμού και Εξωτερικών της Ελλάδος είχε σήμερα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνοδευόμενος από τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος του ως άνω Γραφείου, εν όψει της επικείμενης μεταβάσεως Αντιπροσωπείας του Συνοδικού Γραφείου στη Γεωργία, κατά το διάστημα 4-8 Σεπτεμβρίου τ.έ.

Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου, αποτελούμενη από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τον κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος, θα μεταβεί μετά από σχετική Απόφαση της Ιεράς Συνόδου στην Τιφλίδα της Γεωργίας για θέματα Ανάπτυξης των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων μεταξύ των ομοδόξων δύο κρατών.

Στην Τιφλίδα έχει ήδη προγραμματιστεί επίσημη συνάντηση με τον Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Μιτσχέτης καί Τιφλίδος καί Καθολικό Πατριάρχη πάσης Γεωργίας κ. Ἠλία και άλλους εκκλησιαστικούς παράγοντες, ενώ με ευθύνη της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Τιφλίδα θα πραγματοποιηθούν επίσημες συναντήσεις και με τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Mikheil Giorgadze, την Αναπλ. Δ/ντρια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού της Γεωργίας κα. Medea Janiashvili και τον Δ/ντή του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων κ. Tornike Ziratsishvili, καθώς και το νέο Δήμαρχο Τιφλίδος κ. Davit Narmania.

Στο πρόγραμμα έχει επίσης προβλεφθεί να δοθεί και σχετική Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της χώρας, με σκοπό την προβολή και παρουσίαση των Ι. Μνημείων και Προσκυνημάτων της χώρας μας, καθώς και της εν γένει συμβολής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος στο έργο αυτό.

Την Αντιπροσωπεία θα συνοδεύουν και Εκπρόσωποι του Τουριστικού Γραφείου Ambotis Tours, που αποτελεί ένα από τα συνεργαζόμενα Τουριστικά Γραφεία του Συνοδικού Γραφείου, καθώς και άλλοι συνεργάτες-τουριστικοί επαγγελματίες του Τουρισμού από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αυτής, τα Μέλη της Αντιπροσωπείας πέρα από τις επίσημες συναντήσεις και επισκέψεις θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ως παρατηρητές στο προωθητικό πρόγραμμα-πιλότο επισκέψεων σε προσκυνήματα της Γεωργίας που το Τουριστικό Γραφείο Ambotis Tours θα παράσχει σε συνεργαζόμενους με αυτό έλληνες τουριστικούς επιχειρηματίες που θα βρίσκονται την περίοδο αυτή στην εν λόγω χώρα.

Εκ του Συνοδικού Γραφείου