ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Μόσχα!

Ένα πολύ ενδιαφέρον εκπαιδευτικό ταξίδι διοργάνωσε τις προηγούμενες μέρες το τουριστικό γραφείο Ambotis Travel. Προορισμός η Μόσχα καθώς το συγκεκριμένο γραφείο ειδικεύεται στην διοργάνωση τουριστικών πακέτων προς την Ρωσία και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Σ' αυτό πήραν μέρος 15 περιπου τουριστικοί πράκτορες από την Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, τον Βόλο και τη Λάρισα καθώς και τα Omorfa Taxidia.

Το ταξίδι ξεκίνησε από το lounge της Aegean στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, καθώς η αποστολή πέταξε με την ελληνική εταιρεία προς την ρωσική πρωτεύουσα. Στις τέσσερις μέρες που έμειναν στην Μόσχα είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την κόκκινη πλατεία, το επιβλητικό Κρεμλίνο, το Μετρό με τα έργα τέχνης, τον πεζόδρομο Αρμπάτ, τον Λόφο των Σπουργιτιών για να δουν πανοραμικά την Μόσχα και πολλά ακόμη αξιοθέατα.

Επίσης επισκέφτηκαν το Ζαγκόρσκ, μια μικρή πόλη 70 χιλιόμετρα από την ρωσική πρωτεύουσα όπου εκεί βρίσκεται αυτό που κάποιοι αποκαλούν το Βατικανό της Ρωσίας. Ένα εντυπωσιακό συγκρότημα μοναστηριών και άλλων ιστορικών κτιρίων, την Αγία Λαύρα της Ρωσίας. Αποτελεί το μεγαλύτερο θρησκευτικό κέντρο της Ρωσικής εκκλησίας και συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Πριν από αυτό επισκέφτηκαν ένα μουσείο παιδικών παιχνιδιών όπου είχαν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν την δική τους ρωσική ξύλινη παραδοσιακό κούκλα.

Την ξενάγηση του γκρουπ ανέλαβε μια εξαιρετική ξεναγός, η Ξένια, καθηγήτρια Νεοελληνικών Σπουδών σε τοπικό πανεπιστήμιο. 

Έκτος όλων αυτών οι συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό ταξίδι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε πολλά ξενοδοχεία της Μόσχας από αυτά που το Ambotis χρησιμοποιεί για την φιλοξενία των ελληνικών γκρουπ.

Το Ambotis με έδρα την Θεσσαλονίκη εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με επιτυχία με τον εισερχόμενο τουρισμό από την Ρωσία. Εδώ και ένα χρόνο ασχολείται και με την δημιουργία τουριστικών πακέτων προς την Ρωσία με αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Υπεύθυνη για αυτό το κομμάτι είναι η Τίτα Στέφα με δεκαετίες πολύτιμης εμπειρίας στον εξερχόμενο τουρισμό προς την Ρωσία Τα πακέτα που δημιούργησε το Ambotis είναι εφταήμερης και οχταήμερης διάρκειας που συνδυάζουν την Μόσχα με την μαγευτική Αγία Πετρούπολη.

Όπως προαναφέραμε η μετάβαση έγινε με την Aegean. H Ελληνική εταιρεία πετά καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς από Θεσσαλονίκη για Μόσχα έχοντας δυο έως πέντε δρομολόγια την εβδομάδα, ανάλογα με την εποχή. Επίσης το καλοκαίρι δρομολογεί τακτικές πτήσεις προς την Αγία Πετρούπολη, το Ροστόφ, το Νοβοσιμπίρσκ, και άλλες Ρωσικές πόλεις διευκολύνοντας το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα

Πηγή Omorfa Taxidia