ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

Εξερεύνηση στη Γη του Ταμερλάνου!

8 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ | Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
από 950

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα 8 ημερών

21.09–28.09.2023

05.10–12.10.2023

Αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στο Ουζμπεκιστάν, θα σας ξεναγήσει στην ιστορία και τον πολιτισμό του Ουζμπεκιστάν και στις παγκοσμίως γνωστές αρχαίες πόλεις του, Σαμαρκάνδη, Σαχρισάμπζ, Μπουχάρα και Χίβα. Οι πόλεις αυτές, ιστορικά και πολιτιστικά αποθέματα που διαθέτουν κολοσσιαία αρχιτεκτονικά αριστουργήματα από την εποχή των Τιμουριδών και παλαιότερες ιστορικές περιόδους, διατηρούν ακόμη ίχνη και κληρονομιές από τον «Δρόμο του Μεταξιού» και τις άλλοτε μεγάλες αυτοκρατορίες του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Τζένγκις Χαν και κυρίως του Τιμούρ, γνωστότερου ως Ταμερλάνου, ο οποίος έκανε τη Σαμαρκάνδη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας του. Θα δείτε τα πιο συναρπαστικά μνημεία του Ουζμπεκιστάν που χρονολογούνται από διαφορετικές εποχές. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκδρομής στο Ουζμπεκιστάν θα επισκεφθείτε επίσης εξωτικά παζάρια, θα δοκιμάσετε νόστιμα πιάτα της ουζμπεκικής κουζίνας, θα ταξιδέψετε σε εντυπωσιακά τοπία του Ουζμπεκιστάν και θα συναντήσετε φιλόξενους και γοητευτικούς ντόπιους.

Ταξιδέψτε στο Ουζμπεκιστάν και εξερευνήστε τη χώρα της αυτοκρατορίας του Ταμερλάνου!

1η ημέρα: Άφιξη στην Τασκένδη-Ξενάγηση πόλης

Άφιξη στην Τασκένδη.

Συνάντηση στο διεθνές αεροδρόμιο της Τασκένδης. Ξενάγηση πόλης.

Η Τασκένδη είναι η γοητευτική πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν: κουβαλάει μέσα της τόσο τις σύγχρονες υποδομές όσο και την ατμοσφαιρική Παλιά Πόλη. Η αρχιτεκτονική της Τασκένδης εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και την ποικιλία της: αρχαιολογικά μνημεία από την εποχή του Ζωροαστρισμού ηλικίας άνω των 2200 ετών, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του Μεσαίωνα, μνημειώδη κτίρια από τα τέλη του 19ου αιώνα, το ωραιότερο υπόγειο μετρό στον κόσμο και φυσικά τα πολυάριθμα σύγχρονα κτίρια.

Περιήγηση στα αξιοθέατα της Τασκένδης: Khast-Imam Square, Barak-Khan Madrasah, Kafal-al-Shashi Mausoleum, Kukeldash Madrasah, το παλαιότερο παζάρι της Τασκένδης "Chorsu".

Μετά το γεύμα επίσκεψη στο Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, στην πλατεία Ανεξαρτησίας και στην πλατεία Αμίρ Τεμούρ.

Διανυκτέρευση στην Τασκένδη.

2η ημέρα: Τασκένδη-Σαμαρκάνδη

Μετά το πρωινό θα πάρετε το τρένο για την Σαμαρκάνδη (330 χλμ.), 2.1ώρες

Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό. Μεταφορά στη Σαμαρκάνδη με το γρήγορο τρένο "Afrosiab" (08:00-10:10). Συνάντηση στο σιδηροδρομικό σταθμό και έναρξη της ξενάγησης της πόλης.

Η Σαμαρκάνδη είναι τόσο παλιά όσο και η Ρώμη, είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου και πρώην πρωτεύουσα της μεγάλης αυτοκρατορίας του Ταμερλάνου. Είναι μια πόλη-μουσείο, μια πόλη που κάποτε ήταν η καρδιά του εμπορίου των καραβανιών στο μέσο του μεγάλου δρόμου του μεταξιού. Η Σαμαρκάνδη διατήρησε τη μοναδική αύρα του ανατολίτικου μεσαίωνα μέχρι σήμερα.

Αξιοθέατα στη Σαμαρκάνδη: η πιο εντυπωσιακή πλατεία σε ολόκληρη την Κεντρική Ασία - η πλατεία Registan (μαντράσα του Ulugbek, μαντράσα Sher-Dor, μαντράσα Tilya-Kori), μαυσωλείο Gur-e Amir - νεκρόπολη των Τιμουριδών.

Μετά το γεύμα συνέχιση της περιήγησης στα αξιοθέατα της Σαμαρκάνδης: Σαχ-ι-Ζίντα, παρατηρητήριο Ουλουγκμπέκ.

Δείπνο σε ένα τοπικό εθνικό σπίτι, ένα master class μαγειρικής και γευσιγνωσία μαντί - ένα αυθεντικό ουζμπεκικό πιάτο που έχει τη μορφή μεγάλων ζυμαρικών γεμισμένων με κρέας και αχνισμένων σε ειδικό σκεύος. Διανυκτέρευση στη Σαμαρκάνδη.

3η ημέρα: Σαμαρκάνδη-Σαχρισάμπς-Μπουχάρα

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσετε οδικώς προς τη Μπουχάρα μέσω Σαχρισαμπζ ("Πράσινη πόλη"). (150+265 χλμ.) της γενέτειρας του Ταμερλάνου.
Κατά την άφιξη - περιήγηση στα αξιοθέατα της Σαχρισαμπζ, κοντά στην οποία γεννήθηκε ο Ταμερλάνος στις 9 Απριλίου 1336. Επίσκεψη στο παλάτι Ak Saray, στο συγκρότημα Dorus Saodat, στο Madrasah Dorut Tillavat, στο τζαμί Kok Gumbaz.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα θα συνεχίσετε οδικώς για τη Μπουχάρα. Άφιξη στη Μπουχάρα, μεταφορά  στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
Η Μπουχάρα είναι μια άλλη αρχαία πόλη στο Ουζμπεκιστάν, η οποία ήταν επίσης μέρος του Μεγάλου Δρόμου του Μεταξιού. Η μεσαιωνική Μπουχάρα ήταν ένα από τα κύρια πολιτικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά κέντρα της Μέσης Ανατολής. Πάνω από 140 αρχιτεκτονικά μνημεία έχουν διατηρηθεί εδώ. Το ιστορικό κέντρο της Μπουχάρα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχει αναγνωρίσει η UNESCO.
Διανυκτέρευση στη Μπουχάρα.

4η ημέρα: Μπουχάρα-Ξενάγηση πόλης-Masterclass-Δείπνο

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσει η ξενάγηση στην Μπουχάρα.

Επίσκεψη στα ακόλουθα αξιοθέατα: Μαυσωλείο Ισμαήλ Σαμανί, Μαυσωλείο Τσάσμα Αγιούμπ, τοπικό παζάρι, τζαμί Μπόλο Καούζ, Ακρόπολη Κιβωτός με τη φυλακή Ζιντάν, συγκρότημα Πο-ι-Καλιάν (μιναρές Καλιάν και άλλα), αραβική μαντράσα Μίρι, τζαμί Μαγκόκι Αττόρι και τζαμί Ουλουγκμπέκ Μαντράσα.

Μετά την περιήγηση στα αξιοθέατα - συμμετοχή σε ένα γαστρονομικό μάθημα master class. Ένας επαγγελματίας σεφ oshpaz, ο οποίος ειδικεύεται στο μαγείρεμα του plov της Μπουχάρας, θα αποκαλύψει τα μαγειρικά μυστικά και θα πει και θα δείξει πώς φτιάχνεται ένα αυθεντικό plov της Μπουχάρας. Ακολουθεί δείπνο σε παραδοσιακό Ουζμπέκικο σπίτι.

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

5η ημέρα: Μπουχάρα-Χίβα

Μετά το πρωινό θα πάρετε τον μακρύ, αλλά συναρπαστικό δρόμο προς την Χίβα.                       Μπουχάρα - Χίβα (440 χλμ., 7-8 ώρες).
Μεταφορά στη Χίβα μέσω της διάσημης ερήμου Kyzylkum κατά μήκος του ποταμού Amu Darya. Θα περάσετε κατά μήκος του δρόμου, όπου κάποτε ακολουθούσαν πολλά καραβάνια του Δρόμου του Μεταξιού. Το "Kyzylkum" μεταφράζεται ως "Κόκκινη Άμμος" και η τοπική άμμος έχει πράγματι κοκκινωπή απόχρωση. Θα κάνετε αρκετές στάσεις και θα περπατήσετε κατά μήκος των γραφικών αμμόλοφων, θα θαυμάσετε το εκπληκτικό πανόραμα του ποταμού Amu Darya.  Άφιξη στη Χίβα, η οποία έχει ηλικία άνω των 2500 ετών, είναι μια πόλη που μοιάζει με μουσείο, πολύχρωμη και ελάχιστα αγγιγμένη από τον άνθρωπο, είναι ένα πραγματικό παράδειγμα μεσαιωνικής πόλης στη Μέση Ανατολή. Η Χίβα είναι η μόνη πόλη στο Ουζμπεκιστάν σήμερα στην οποία η εσωτερική πόλη, η Ιτσάν-Κάλα, έχει διατηρηθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου.
Ελεύθερος χρόνος. Επίσκεψη στα καταστήματα και τα εργαστήρια αναμνηστικών.
Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.


6η ημέρα: Χίβα Ξενάγηση-Ουργκέντς-Τασκένδη

Μετά το πλούσιο πρωινό θα συνεχίσετε την ξενάγηση της Χίβας.

Περιήγηση στα αξιοθέατα της Χίβα (ιστορική εσωτερική πόλη Ιτσάν-Καλα): Παλάτι Tash Khauli Alakuli Khan, Τζαμί Juma, Μιναρές και Μαντράσα Muhammadaminkhan, Παλάτι Tash Khauli Alakuli Khan, Τζαμί Juma, Μιναρές και Μαντράσα Muhammadaminkhan.
Μετά την ξενάγηση της πόλης θα μεταφερθείτε στο αεροδρόμιο που βρίσκεται στην πόλη Urgench για περαιτέρω πτήση επιστροφής στην Τασκένδη.
Άφιξη στην Τασκένδη – μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Τασκένδη-Ξενάγηση -Solar Furnace -Γευσιγνωσία

Μετά το πρωινό μεταφορά στην περιοχή Parkent της περιοχής της Τασκένδης, στον μοναδικό επιστημονικό χώρο - Solar Furnace, τον ηλιακό κλίβανο του Ουζμπεκιστάν. Ξενάγηση στην περιοχή του συγκροτήματος "Φυσική-Ήλιος": θα μάθουμε πώς λειτουργεί ένα ηλιακό εργαστήρι και γιατί ειδικά αυτή η περιοχή του Ουζμπεκιστάν επιλέχθηκε για την κατασκευή του περίφημου ηλιακού κλιβάνου - ενός από τους δύο τέτοιους κλιβάνους που υπάρχουν στον κόσμο! Θα δούμε από κοντά ηλιοστάτες ηλιακής ακτινοβολίας, οι οποίοι κατευθύνουν τις ακτίνες τους σε έναν γιγαντιαίο συγκεντρωτή, αποτελούμενο από 10700 στοιχεία κατόπτρων. Η θερμοκρασία στην εστίαση των ακτίνων του συγκεντρωτή φτάνει τους 3000 βαθμούς. Θα ανεβούμε με τον ανελκυστήρα στον τελευταίο όροφο του συγκεντρωτή, όπου ανοίγεται ένα εκπληκτικό πανόραμα της οροσειράς Chatkal, του Parkentsai και των γειτονικών χωριών.

Γεύμα σε μια Τσαϊχάνα, γευσιγνωσία του περίφημου Παρκεντιακού κεμπάπ.

Επίσκεψη στο Uzumfermer - ένα ιδιωτικό οινοποιείο και αγρόκτημα, γνωριμία με την τοπική τεχνολογία οινοποίησης. Γευσιγνωσία κρασιού.

Επιστροφή στην Τασκένδη.

Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

8η ημέρα: Τασκένδη-πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό, μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο της Τασκένδης. Πτήση για Ελλάδα.

Τιμές & Αναχωρήσεις

Αναχωρήσεις απο Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
Άτομο σε δίκλινο 950€
Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, ασφάλεια, κοστος εισόδων 0€
Συνολική τιμή : 950€
Επιβάρυνση μονόκλινου 180€
Παιδί (2 - 12 ετών) σε δικλινο με 2 ενήλικες

Τι περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνονται
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό, συμπεριλαμβανομένου του early check-in την 1η ημέρα στην Τασκένδη (Check-in - στις 14:00, check-out - στις 12:00). 
 • Γεύματα - πρωινό στα ξενοδοχεία και 2 δείπνα με γαστρονομικά master-classes και 1 γεύμα την 7η ημέρα.
 • Γευσιγνωσία κρασιού στο οινοποιείο Uzumfermer.
 • Υπηρεσίες αγγλόφωνων τοπικών ξεναγών για την περιήγηση στα αξιοθέατα. 
 • Άνετα κλιματιζόμενα μέσα μεταφοράς καθ' όλη τη διάρκεια της εκδρομής, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών "αεροδρόμιο-ξενοδοχείο-αεροδρόμιο".
 • Εισιτήρια για το γρήγορο τρένο, Τασκένδη- Σαμαρκάνδη και Σαμαρκάνδη-Μπουχάρα (οικονομική θέση)
 • Εσωτερική πτήση από το Urgench στην Τασκένδη (οικονομική θέση).
 • Εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό ανά ημέρα/ανά άτομο.
Δεν περιλαμβάνονται
 • Διεθνείς πτήσεις
 • Είσοδοι στα μνημεία και τα μουσεία που αναφέρονται στο πρόγραμμα της ξενάγησης (μπορούν να πληρωθούν επί τόπου - περίπου 70 €/ανά άτομο για όλη την ξενάγηση).
 • Γεύματα που δεν αναφέρονται στο πρόγραμμα της ξενάγησης.
 • Ιατρικά έξοδα και ασφάλιση.
 • Αχθοφόροι στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα αεροδρόμια.
 • Φιλοδωρήματα
   
Σημειώσεις
 • Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά, από τις ημερομηνίες  πραγματοποίησης του ταξιδιού.

 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.

 • Το πρόγραμμα απυθύνεται σε μεμονωμένους ταξιδιώτες, καθώς και μικρά γκρουπ

 • Τα αεροπορικά εισιτήρια μπορούν να εκδοθούν από το γραφείο μας στις πιο ανατγωνιστικές τιμές. Ρωτήστε μας!