ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ (+30) 2310 244 977

ΓΕΩΡΓΙΑ - ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

9 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ | Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
από 0

Πρόγραμμα

Πρόγραμμα

1η  ημέρα: 14/09-Αθηνα-Τιφλίδα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»  της Αθήνας και πτήση για Τιφλίδα. Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Τιφλίδας στις 4:30. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.

2η ημέρα :15/09-Τιφλίδα-Μτσχέτα-Ουπλιστσίχε

Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο της Τιφλίδας. Από το αεροδρόμιο θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για check-in και ξεκούραση. Θα πάρουμε το πρωινό μας και θα ξεκινήσουμε για την πόλη Μτσχέτα (παλιά πρωτεύουσα της Ιβηρίας). Θα έχουμε ξενάγηση στον Svetitskoveli Cathedral/Ιερό καθεδρικό ναό Σβέτιτσκοβέλι (το σύμβολο του εκχριστιανισμού της Γεωργίας (ανοικοδομημένο μεταξύ 1010-1029) και στο Jvari Monastery/Μοναστήρι Τζβάρι (σταυρός) (6-7ος αι.). Και τα δύο ανήκουν στην παγκόσμια κληρονομία της UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον ορθόδοξο ναό Sioni of Ateni/Σιόνι Ατένι (7ος αι.) - με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες και θα έχουμε ξενάγηση στο “Fortress ofGod”  - Uplistsikhe/Ουπλιστσίχε (φρούριο του Θεού) - αρχαίος υπόσκαφος οικισμός του 6ου-4ου αι. π.Χ. Θα έχουμε δείπνο σε ένα γραφικό εστιατόριο στο δρόμο προς την Τιφλίδα και θα δοκιμάσουμε παραδοσιακά γεωργιανά φαγητά (Khinkali/Χινκάλι και Chacha/Τσάτσα).   Διανυκτέρευση στην Τιφλίδα.

 

3η  ημέρα: 16/09-Τιφλίδα (ξενάγηση πόλης)-τρένο για Μπακού

   Μετά  το πρωινό θα ξεναγηθούμε στην μοναδική πόλη της  Τιφλίδας, που αποτελεί σύνθεση διάφορων και διαφορετικών  πολιτισμών. Εδώ συνδυάζονται  τα ευρωπαϊκά και ανατολικά στοιχεία  καταλήγοντας στο γεωργιανό πολιτισμό. Η αρμονική σύνδεση του παλιού και του  μοντέρνου δεν αφήνουν ψυχρό και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Μόνο εδώ στην Τιφλίδα, σε μια γειτονιά της παλιάς πόλης μπορείς να δεις να συνυπάρχουν η ορθόδοξη  εκκλησία, η συναγωγή,  το τζαμί και η αρμένικη εκκλησία. Κάθε άνθρωπος στο δρόμο προσπαθεί να σε βοηθήσει και να σε εξυπηρετήσει. Θα επισκεφτούμε την Εκκλησία του Metekhi / Μετέχι (13ος. αι), το Φρούριο του Narikala/Ναρικάλα (4ος αι.), τα Sulphar Baths/Ιαματικά Λουτρά – αγαπημένο μέρος των κατοίκων της Τιφλίδας, καθώς και των ξένων, τον Sioni Cathedral /Καθεδρικό ναό Sioni (6-7 ος αι.), όπου βρίσκεται ο σταυρός της Αγίας Νίνω και ο ήλος του Χριστού, την βασιλική Anchiskhati/Anchiskhati -6ος αι., ένα από τα παλαιότερα μνημεία του είδους των  βασιλικών ναών.    Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο σιδηροδρομικό σταθμό, για να πάρουμε το τρένο για Μπακού. Διανυκτέρευση στο τρένο.

 

4η  ημέρα 17/09: Μπακού – Γκομπουστάν

 Άφιξη στο Μπακού με το τρένο, νωρίς το πρωί. Θα πάρουμε το πρωινό μας σε τοπικό εστιατόριο και θα ξεκινήσουμε για να γνωρίσουμε την περιοχή του Γκομπουστάν, το οποίο έχει εξαιρετική παγκόσμια αξία για την ποιότητα και πυκνότητα της τέχνης στις βραχογραφίες. Παρουσιάζει σκηνές από κυνήγι, πανίδα, χλωρίδα και τον τρόπο ζωής τους στους προϊστορικούς χρόνους. Επίσης παρουσιάζει  την πολιτιστική συνέχεια μεταξύ των προϊστορικών και μεσαιωνικών χρόνων. Οι βραχογραφίες είναι μια εξαιρετική μαρτυρία για ένα τρόπο ζωής που  έχει εξαφανιστεί. Δείχνουν πολύ παραστατικά δραστηριότητες που συνδέονται με το κυνήγι και το ψάρεμα, σε μια εποχή που το κλίμα ήταν θερμότερο και πιο υγρό  από ότι σήμερα και  η βλάστηση της περιοχής πολύ διαφορετική. Επιστρέφουμε στο Μπακού, τη μεγαλύτερη πόλη στην Κασπία θάλασσα, αλλά και την μεγαλύτερη πόλη στο κόσμο που βρίσκεται 28 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας . Check-in στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το απόγευμα θα πάρουμε μια πρώτη γεύση από την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, κάνοντας έναν περίπατο, στους δρόμους και στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης που ακουμπάει στην Κασπία Θάλασσα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Μπακού.

 

5η  ημέρα: 18/09 –Μπακού-Χερσόνησος Άμπσερόν

Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε για την ξενάγησή μας στο Μπακού. Οι κάτοικοι την έχουν ονομάσει πόλη των αντιθέσεων. Γιατί το λένε αυτό; Λόγω των νέων κατασκευών αλλά και της παλιάς πόλης. Σε αυτήν βρίσκονται ο «Πύργος της Κόρης» αλλά και το γραφικό παλάτι με τον μιναρέ. Πίσω από την παλιά πόλη μπορεί να θαυμάσει κανείς τις νέες και όμορφες κατασκευές, που είναι το σύμβολο της σύγχρονης πόλης. Στο εντυπωσιακό νέο μουσείο η παραδοσιακή τέχνη παντρεύεται με τον φουτουριστικό σχεδιασμό, αντανακλώντας την ιστορία και την ανάπτυξη της πόλης. Στο Μπακού διασταυρώνονται πολλές  κουλτούρες και  είδη της αρχιτεκτονικής. Η παλιά πόλη είναι καταχωρημένη στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομίας της Unesco. Η σύγχρονη μητρόπολη με τους μεγάλους δρόμους και τους ουρανοξύστες (νέο Ντουμπάι) εκτείνεται κοντά στο παλαιό κέντρο που περιβάλλεται από τείχη του 12 ου αιώνα. Η ξενάγηση  θα ξεκινήσει από τον πύργο της τηλεόρασης από πού θα θαυμάσουμε την μεγαλόσχημη πόλη των αντιθέσεων. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό της κέντρο  με τα τείχη και τους πύργους  ,το πύργο του maiden (xii αιώνα), θα περπατήσουμε στα καλντερίμια, θα δούμε ιστορικά  τζαμιά, και παλάτια. Σήμα κατατεθέν του Μπακού αποτελούν πλέον οι Πύργοι της Φωτιάς. Πρόκειται για τρεις ουρανοξύστες σε σχήμα φλόγας που φτάνουν σε ύψος τα 190 μέτρα και είναι ορατοί από κάθε σημείο της πόλης. Σε αυτούς στεγάζονται γραφεία, επιχειρήσεις και ξενοδοχεία, ενώ κάθε βράδυ φωτίζονται και σχηματίζουν διάφορα μοτίβα προσφέροντας φαντασμαγορικό θέαμα! Περπατώντας στα όρια της Παλιάς Πόλης συναντά κανείς και τον Παρθένο Πύργο, ο οποίος στέκει εκεί αγέρωχος από τον 12ο αιώνα και αποτελούσε το πιο σημαντικό μνημείο του Μπακού στο πέρασμα των χρόνων. Επίσης, σε μικρή απόσταση το Μουσείο Αζέρικης Λογοτεχνίας Nizami αποτελεί εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής και είναι ίσως το ωραιότερο κτήριο του Μπακού. Καθ’ όλη την περιήγηση, το Μπακού σε κάνει συνεχώς να αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι στην Ανατολή ή τη Δύση. Κοσμοπολίτικο, μυστηριώδες και συναρπαστικό: αυτό είναι το Μπακού!

Μετά το μεσημεριανό θα αναχωρήσουμε για τη Χερσόνησο Άμπσερον. Θα επισκεφτούμε τον  ναό της φωτιάς των Ινδών προσκυνητών που ονομάζεται Ateshgah. Βρίσκεται σε μια επίπεδη περιοχή, όχι μακριά από τη θάλασσα, προς τα νότια-ανατολικά του χωριού Surakhani, προάστιο ουσιαστικά τώρα του Μπακού, στη χερσόνησο Αμπσερόν. Surakhani σημαίνει πιθανότατα ‘‘μια περιοχή με τρύπες’’, είναι περσική λέξη για την τρύπα, αλλά ίσως να είναι και κάποια αναφορά στην λάμψη της πυρκαγιάς. Σήμερα περιβάλλεται πανταχόθεν από άχαρες εγκαταστάσεις πετρελαίου. Τα κελιά και ο ναός κατασκευάστηκαν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές μεταξύ του 17ου και 19ου αιώνα και περικλείονται μέσα σε ένα περίβολο που έγινε στο τέλος του 18ου αιώνα. Ο ναός Ateshgah κατασκευάστηκε από Ινδούς που ζούσαν στο Μπακού, η πλειοψηφία των οποίων προερχόταν από τη Βόρεια Ινδία και ήταν μέλη της κοινότητας Σιχ. Συγκεντρωτικά τα κτίρια του συγκροτήματος θυμίζουν καραβανσεράι, κι έχουν σχεδιαστεί ως ένα κλειστό πεντάγωνο που αποτελείται από 24 κελιά και δωμάτια τα οποία χρησιμοποιούνταν για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες προσκυνητές. Το 1975 μετατράπηκε σε μουσείο και τώρα δέχεται περισσότερους από 20.000 επισκέπτες το χρόνο.

Ύστερα θα επισκεφτούμε το φλεγόμενο βουνό Yanardag. Στους πρόποδες του βουνού υπάρχει συνεχώς φωτιά λόγω του αερίου που βγαίνει από το υπέδαφος.

 Δείπνο και διανυκτέρευση στο Μπακού.

 

6η  ημέρα:19/09- Σαμάκι-Λαχίζ-Γκεμπέλε-Σεκί

Πρωινό, check-out και αναχώρηση για το βόρειο Αζερμπαϊτζάν. Αρχικά θα επισκεφτούμε την περιοχή Σαμάχι και συγκεκριμένα την πόλη Σεμάκα, διασχίζοντας εντυπωσιακά υψίπεδα, πάνω στα οποία εκρήγνυνται τελευταία μερικά ηφαίστεια λάσπης. Κάποια στιγμή περνάμε δίπλα από το χωριό Μαραζά (Maraza), γνωστό ουσιαστικά μόνο για το μοναδικό μνημείο του, το διώροφο μαυσωλείο-τζαμί του 15ου αιώνα που ονομάζεται Diri-Baba, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το παλιό νεκροταφείο του χωριού. Για πολύ καιρό οι κάτοικοι της περιοχής διατηρούσαν το μύθο, κάτι που συνεχίζεται βεβαίως και σήμερα, ότι εδώ θάφτηκε το άφθαρτο σώμα του Αγίου Diri-Baba. Θα επισκεφτούμε επίσης το Yeddi Gumbaz (Επτά Τρούλοι),  τόπο ταφής για τα μέλη  των βασιλικών οικογενειών των σαχήδων. Η επόμενη στάση μας θα είναι στο Lahij, ένα χωριό στις νότιες πλαγιές του Καυκάσου και το οποίο φημίζεται για τις χάλκινες χειροποίητες δημιουργίες των μόλις 860 κατοίκων του. Συνεχίζουμε για το Gebele, κάνοντας μια ενδιάμεση στάση στους μικρούς καταρράκτες 7 Gozel (7 ομορφιές) και απολαμβάνοντας μια υπέροχη πανοραμική θέα της λίμνης Νοχούρ και του χωριού Nohurgishlag. Φτάνουμε στο Sheki,  γνωστή μεσαιωνική πόλη των βιοτεχνών και των εμπόρων. Βρίσκεται 700μ πάνω από το επίπεδο της θάλασσας σε σημαντική στάση στο δρόμο του μεταξιού. Είναι ένας από τους ποιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο Αζερμπαϊτζάν  και όχι άδικα. Μεταξύ των πιο εντυπωσιακών κτιρίων είναι το παλάτι του Sheki  Khan (xan) με τις υπέροχες τοιχογραφίες και τα βιτρό.  Η μοναδικότητα του κτιρίου εκτιμήθηκε από την Unesco και πλέον τελεί υπό την προστασία της. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Sheki.

 

 7η ημέρα: 20/09-Σεκί-Τελάβι-Γκρέμι-Νεκρέσι

Μετά το πρωινό, check-out και αναχώρηση για το LAGODEKHI (115χλμ.) στα σύνορα με την Γεωργία. Μετά τις διατυπώσεις στα σύνορα συνεχίζουμε για την πόλη Telavi/Τελάβι-το κέντρο της περιοχής Kakheti/Καχέτι, μια περιοχή της Γεωργίας γνωστή για τις πολυάριθμες εκκλησίες και τα περίφημα κρασιά της. Θα επισκεφτούμε το Gremi Archangels’ Churchcomplex/ Εκκλησιαστικό συγκρότημα  Γκρέμι (συγκρότημα του 16ου αι. με τα γεωργιανά και περσικά στοιχεία). Από το 2007 προτάθηκε και έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των μνημείων υπό την προστασία της UNESCO. Συνεχίζοντας, θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Nekresi,  μία από τις αρχαιότερες χριστιανικές εκκλησίες στη Γεωργία. Το μοναστήρι  Nekresi ήταν ένα σημαντικό πνευματικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και πολιτικό κέντρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο “Chateau Mere”, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η  ημέρα: 21/09-Τελάβι-Αλαβέρντι-Τσιναντάλι-Μπόντμπε-Σιγνάγι

Πρωινό και ξεκινάμε την ημέρα μας με μία επίσκεψη στο ναό Alaverdi/Αλαβέρντι (11ος αι.) - σύμβολο της ακμής του Γεωργιανού πολιτισμού. Θεωρείται ο δεύτερος ψηλότερος ναός ανάμεσα στους ορθόδοξους Ναούς στον κόσμο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην κωμόπολη Τσιναντάλι/ Tsinandali, όπου βρίσκεται η οιναποθήκη του 19ου αιώνα και θα δοκιμάσουμε κρασιά 7 ειδών. Έπειτα, θα επισκεφτούμε το Bodbe/Μπόντμπε, το μοναστήρι της Αγ. Νίνω (4ος αι.) , ένα από τα σημαντικά χριστιανικά κέντρα της Γεωργίας, όπου βρίσκεται ο τάφος της  Αγ. Νίνω, η οποία έφερε το χριστιανισμό στη χώρα το 4ο αιώνα. Θα έχουμε ξενάγηση στην πόλη  Σιγνάγι /Signagi, την ορεινή πολιτεία που χτίστηκε  στον 18ο αι. και περιβάλλεται από τείχος, που σε μέγεθος είναι το δεύτερο μετά από το Μεγάλο Σινικό τείχος της Κίνας. Θα απολαύσουμε τη θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Αλαζάνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, όπου θα λάβετε μέρος στο  μαγείρεμα παραδοσιακού γλυκού τσουρτσχέλα (churchkhela), στο ψήσιμο του παραδοσιακού γεωργιανού ψωμιού και φαγητού χινκάλι (Khinkali), καθώς και σε γευσιγνωσία κρασιών. Δείπνο, διανυκτέρευση.

9η  ημέρα:22/09- Τελάβι-Αθήνα

Check-out από το ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο, που απέχει 70 χιλιόμετρα από το Τελάβι, όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΜΗ.ΤΕ. : 0933Ε60000118601

Τιμές & Αναχωρήσεις

Τι περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνονται
 • Αεροπορικό εισιτήριο με Aegean Airlines
 • 7 διαν/σεις σε ξενοδοχεία 4* και 1 διανυκτέρευση σε δίκληνη καμπίνα στο τρένο
 • Ημιδιατροφή ( πρωινό και βραδινό).
 • Μεταφορές και όλες οι προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
 • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων.
 • Εισιτήρια τρένου Τιφλίδα-Μπακού Α' κατηγορίας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Βίζα Αζερμπαϊτζάν.
 • Ελληνόφωνος συνοδός και τοπικός ξεναγός.
Δεν περιλαμβάνονται
 • Εxtra έξοδα στο ξενοδοχείο.
 • Οινοπνευματώδη ποτά.
 • Τα έξοδα του μεσημεριανού.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό – προτεινόμενο.
Σημειώσεις
 • Το διαβατήριο θα πρέπει να έχει ισχύ για τουλάχιστον 6 μήνες μετά, από τις ημερομηνίες πραγματοποίησης του ταξιδιού.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη ράντζου.
 • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος ανάλογα με τις συνθήκες που προκύπτουν.
 • Group κάτω των 12 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό.
 • Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Για την έκδοση βίζας Αζερμπαϊτζάν απαιτούνται 5-8 εργάσιμες ημέρες και χρειάζονται: α. Διαβατήριο, β. 2 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου και γ. Συμπληρωμένη αίτηση βίζας